reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

U mnie też gorąco, noc do bani, marzę o tym żeby móc przeleżeć jeden dzień, NIC nie robić jeden jedyny dzień tylko.....

Ja do kąpieli kupiłam hippa i mam też ten płyn babydream, bo używa go mój syn, a w razie problemów ze skórą mam emolium. Przy synku używałam polecanego przez położne oilatum, ale strasznie wysuszył mu skórę. Ja syna kąpałam codziennie (po pierwsze higiena, po drugie rytuały), ale nie smarowałam codziennie ciałka po kąpieli.

sierpniówka u mnie w szpitalu kąpią dziecko na drugi dzień po porodzie, ale można nie wyrazić zgody na kąpiel.

reklama
Jutro wychodze. Jupi. Ale 4 sierpnia mam stawic sie w szpitalu i 5 robia mi cesarskie ciecie. Nikt nawet nie wspomina o porodzie sn.
Dzisiaj corka bardzo zle zniosla pobyt u mnie. Wpadla w szal i krzyczala mama chodz z nami :/ a ja stalam i wylam jak bobr :(

Asiunia ja mezowi zakazalam zeby przywozil synka do szpitala, choc bardzo chcialam go zobaczyc I wylam za nim okropnie, ale balam sie wlasnie, ze potem on to bedzie przezywal . Jutro juz chyba wyjde do domku na szczescie, bo mala ma juz lepsze wyniki, a syn chyba oszaleje ze szczescia I ja tez.

Asiunia supre ze idziesz do domku i wiesz kiedy bedziesz miala malenstwo obok siebie :-) szkoda tylko delikatnie ze córka dzis tak zareagowala:-(

Beatka super ze juz do domku i ze mala ma lepsze wyniki

Ja dowiedzialam sie ze moge polozyc sie na tydzien przed teminem w szpitalu ze wzgledu na ostatnia ciaze i aniolka ale sie zastanawiam z jednej strony byla bym pod opieka i obserwowali by malego ale z drugiej to nie chce zostawiac córki w domy bo ona juz przezyw ze musze isc do szpitala urodzici pyta sie czy nie moge w domu urodzic i boi sie ze jak pojde do szpitala to znowu bedzie aniolek zamiast dzidzi i mam mega dylemat co wybrac :-( zobaczymy co mi pani dr powie w piatek na wizycie

U mnie tez upal. A poranek zapowiadal sie tak pięknie, słoneczko schowane bylo...
Jesli chodzi o kąpiel to u mnie w szpitalu kąpią co drugi dzień, nie od razu po urodzeniu, właśnie ze względu na ta maź. W domu będę wprowadzała kapiel codziennie, jak przy synku: dziecko lubi taki ułożony tryb dnia. Wiec u nas okolo 19 kąpiel, cycus i spać. Teraz będzie trudniej bo jest nasz kochany starszak, ale juz powiedzial, ze będzie siostrę kąpał:)
Idę zaraz pod prysznic bo mimo siedzenia w domu czuje, ze się rozpływam...

beata- to fajnie, z e już wychodzicie. w domu to zawsze inaczej, lepiej :yes:

w szpitalu kąpią dziecko dopiero w 2 czy 3 dobie, na początku nie.
my będziemy w domu na pewno codziennie kąpać I bez żadnych "wspomagaczy" jeżeli nie bedzie wyraźnej potrzeby, także na razie nic nie kupuję.
jednak ciało dziecka samo reguluje nawilżanie ciała I jezeli od noworodka pakujemy w niego kremy, oliwki I inne specyfiki, to się rozregulowuje I nie wytwarza już tego naturalnego nawilżenia, bo ciągle ma je dostarczane z zewnątrz.
mój tylko starszy był company w oilatum pierwsze 2 tygodnie, bo skóra mu schodziła z całego ciała płatami.
ale potem zeszła I już było ok, zrezygnowaliśmy z oilatum. młodszego wogóle niczym ani nie sparowałam ani nie korzystałam do kąpieli.
obydwaj mają bardzo ładną, zdrową skórę.dalej niczym nie smaruję, tylko oczywiście kremem przeciwsłonecznym przed pobytem na slońcu I po.

Asunia - o rany, biedna mała :sad: tak się stęskniła za mamusią... dobrze że już wychodzisz.

jaspis - współczuję... nie da się tak dnia zorganizować żebyś mogła się polenić?

koronkaa - ja bym na pewno poszła jeszcze ze 2 razy, zeby się upewnić że wszystko jest ok.
panikara ze mnie I muszę wiedziec, że wszystko jest w porządku. nie wytrzymałabym do porodu.

co do ciemieniuchy, to starszy miał. smarowałam oliwką I wyczesywałam jak się pojawiła.

Co do emolientow to ja tak jak papercut słyszałam , że nie powinno się dziecka pchac do tego bez przyczyny. Bo jak faktycznie coś się okaże to to nie działa jak powinno. Wiec mam normalny płyn :)

Mnie upały nie męczą. Męczą mnie noce. Wkurza mnie to, że nie umiem się przekręcić na drugi bok a wstawanie na siku to proces kilku minut .

Niunia no jest dylemat. Ale trzymaj sie dzielnie. Nie ma co myśleć o takich rzeczach.

Ja właśnie wracam ze spotkania "biznesowego" , po drodze w aucie zarlam ogórki kiszone takie z beczki ze straganu :D kupiłam liście malin i będę pić. Piła któraś? Jaki smak?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry