reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Latika no widzisz sama jacy Ci lekarze sa Dziwni.
Tez Duzo osob mi Tak mowi Ze Jak cos mialaby Sie robic Nie Tak to organizm da znac Sam.
Ale tez boje Sie tego panicznie. Niby mowia Ze druga Ciaza bardziej luzacka ale to Nie prawda. Ja Chyba bardziej panikuje niz w tamtym
Roku :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

asz wlasnie wiem ze w lampie widac ja bede patrzec :D dlatego na youtube sprawdzalam czy bardzo drastyczne jest ale dla mnie ok :D

koronkaa jesli masz sie zadreczac idz sprawdz nerwy na pewno dziecku dobrze nie robia ale jesli wszystko jest caly czas ok a roznice w pomiarach zaczely sie od zmiany sprzetu i lekarza, jak sama mowisz na koniec ciazy to wszystko jest mniej wiecej a i tak co nie wyjdzie pozostaje ci siedziec i czekac na porod to moze lepiej wychillowac po prostu.. sama nie wiem co doradzic, ja sama jak mialam jakies watpliwosci latalam dodatkowo na usg gdzieindziej sprawdzac ale twoja sytuacja nie brzmi jakos megadramatycznie tak jak dziewczyny mowia - margines bledu

MI tak powoli idą porządki... Każdy tydzień to inne pomieszczenie. Stawiam sobie tzw cele :) Pokój dzieciaków jest gotowy. Wczoraj z mamą szyłyśmy ochraniacz na łóżeczko, poszewkę na pościel i poduszkę, wyszło lepiej niż się spodziewałyśmy :)
A to za szafą, w szafie, jakieś mniejsze szufladki, btw czy tylko ja mam tyle szufladek gdzie chowa się wszystko i nic? Kiedyś była jedna, teraz dziadostwo się rozprzestrzenia na cały dom. Tzw szuflada wszystko i nic :D

Na jutro wyznaczam łazienkę i szafki kuchenne na górze bo dolne były innego dnia. Kiedyś skończe tak sobie powtarzam :) Jedno pewne, chcę rodzić jak już będzie na tip-top.

Też widziałam w lampie swoje bebechy. Może niezbyt dokładnie ale czerwono było i białe rękawiczki nurkujące w tej czerwieni :) Mnie to nie obrzydzało, nawet powiedziałabym, że mnie ciągnie żeby to oglądać haha ;)

Koronkaa powiem Tobie, ze sama nie wiem co bym zrobila. Ale skoro do tej pory wszystko bylo w porządku to wydaje mi się, ze chyba nie ma co się dodatkowo nakręcać... Teraz dla dziecka najważniejszy jest spokój. Wiec chyba musisz sama sobie odpowiedzieć czy ta dodatkowa wizyta Cie uspokoi?
Jesli chodzi o luzackie podejsce do drugiej ciąży to u mnie sie nie sprawdza. Właśnie w drugiej mam więcej wątpliwości, obaw itp. Pierwsza byla zupełnie inna, ale czułam sie wtedy jako pewniej. A przeciez nie miałam doświadczenia, które mam teraz po tych prawie 5 latach...

Masakra, dzisiaj koszmarna noc. Duchota mimo, że u nas padało. Mam wrażenie że mi serce nie wytrzyma. Brzuch boli ledwo chodzę, spać się nie da. :( Już mam normalnie dosyć.

reklama
juz niedlugo koniec meczarni :)

mi tez serce wali caly czas tak jakbym chwile wczesniej sie zerwala, porobila pajacyki polozyla sie i miala nadzieje, ze taka nakrecona zasne, nieprzyjemne uczucie.. dostalam ksiazke "dziecko pielegnacja i wychowanie" prawie 700 stron zaczelam wczoraj czytac zeby sie zamulic w koncu sie udalo i zasnelam ale dziwne rzeczy pisza, np zeby dziecko myc woda codziennie a mydlem 1-2x w tyg cos dziwna teoria :D

Do góry