reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

No beznadzieja to mało powiedziane ale nie mam wyboru niestety. Ja to się teraz boję dziewczyny skoro to mnie tak bolało to co dopiero poród? Zaczęłam mieć myśli skąd bede wiedzieć, że to już czas?! Niby mówią, że zawsze wiadomo ale... Co jeśli się nie zdąże na czas [emoji28][emoji28] wcześniej nie miałam takich myśli a teraz masakra.. Papercut a ja zazdroszczę, że masz termin kiedy będziesz rodzic [emoji38] podobno nie każdej kobiecie obniża się brzuszek i zgaga znika [emoji38] na kiedy Ty masz termin cesarki?

[emoji173]

reklama
Sierpniówka życzę żeby się uspokoiły te bóle, lipa tam u was w tych szpitalach :/

Ja mam brzuch nisko (postaram się jutro wrzucić zdjęcie, tylko muszę je najpierw zrobić), a zgaga jakby bardziej mi dokucza....chyba małej włosy rosną :yes:.

Dziewczyny jako, że jestem raczej osobą sentymentalną to chciałabym kupić coś w rodzaju dzienniczka maluszka, gdzie mogłabym zapisywać różne wydarzenia z pierwszego roku życia. Macie coś ładnego i praktycznego??? Synkowi pisałam przez pierwszy rok coś w rodzaju kwartalnych zestawień, a teraz chciałbym wypróbować inną formę :)

Jaspis dziękuję, mam nadzieję bo wykorkuje [emoji38] ja kupiłam alub dziecka i taki mały zeszycik, żeby zapisywać coś więcej ale jak się sprawdzi to nie mam pojęcia

[emoji173]

Dziewczyny strasznie się stresuje, bo to już jutro. Jeszcze godzina poranna bo po 6 mam już się zgłosić na porodowke. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mąż ma być u mnie o 6 więc będzie ze mną z czego się cieszę bo bym chyba umarła na zawał sama.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jak wcześniej pisałam, byłam dzisiaj w szpitalu na KTG i dodatkowym usg. Mały waży ponad 2600 (czyli przybrał od poniedziałkowej wizyty jakieś 200 gram), główka i kość udowa ok, ale brzuszek kilka tygodni mniejszy niż powinien być. W związku z tym jutro kładę się do szpitala i będą mi robić badania i wtedy zadecydują, czy siedzi w brzuszku dalej czy rozwiązujemy ciążę. Ktg pokazało już skurcze, lekarka twierdzi, że to macica ćwiczy, szyjka trzyma. Trzymajcie kciuki żeby okazało się że mój synek jest jednak szczuplutki, bo ja już zakładam jakieś czarne scenariusze :/ Do tego łzy same ciekną do oczu, jak sobie pomyślę, że moja malutka córeczka będzie tyle dni beze mnie :(

Moniczka głowa do góry, wiadomo strach jest ale będziesz mieć już jutro dziecko ze sobą. A godzina 6? Jak dla mnie wielki plus, a nie siedzisz i czekasz cały dzień i się stresujesz.

Asiunia wiesz, że te pomiary są mylące. Ile razy przepowiedziano, że dziecko będzie bardzo duże, a ono rodzi się z normalną wagą. Masz już ciążę donoszoną, córeczka na pewno będzie pod dobrą opieką.

sierpniowka na 11.08, we wtorek sie dowiem jak szyjka i rozwarcie i jak widzi szanse dotrzymania, tez sie zastanawialam jak porod boli skoro to jest takim koszmarem..

jaspis ja bede w zwyklym notesie pisac kupie jakis ladny i koniecznie chce z rossmanna taki bloczek co sie stopke i lapke odciska

moniczka trzymamy mocno kciuki! ja przezywam, ze 18 dni do cc nie chce myslec jaki stres dzien przed jest.. wszystko bedzie dobrze, dasz rade :)

obwod brzuszka roznie wychodzi zalezy jak sie dzidzia zwinie, nie musi to byc nic strasznego poza tym moze faktycznie szczuplutki, zle mysli trzeba odganiac, dawaj znac jak sytuacja wyglada, a o coreczke sie nie martw chyba mamy bardziej niz dzieciaczki przezywaja :)

reklama
Papercut o tym bloczku z Rossmana też myślałam, ale słyszałam opinię, że stópka jeszcze ok, ale jeśli chodzi o łapkę, to dzieci mają je zaciśnięte w piąstki i jest z tym problem. Kolejny problem, że u mnie w Rossmanach są zestawy tylko dla chłopców, nie znalazłam sklepu z zestawem dla dziewczynki.

Do góry