reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A może wiecie gdzie można wyciągnąć kasę za urodzona dzidzie? Jestem w pracy ubezpieczona więc tam będę mieć ale jeśli jedno świadczenie mi przysługuje to mogę się starać o inne? No i becikowe? Coś jeszcze istnieje bo jestem Zielona. Najlepiej ze poszłam dziś do apteki kupilam jakieś leki i sól fizjologiczna a potem zastanawiałam się po co mi ona ale pisali na forach żeby kupić to mam hahaha na szczęście dr Google mnie Oswiecil :-)

Sol fizjologiczna przyda się jak najbardziej do inhalacji. Mi schodzilo dosc sporo jak mały mial katarek, a wszelkie krople sa chyba od 1 miesiaca.

A becikowe zalezy od dochodow. Teraz nie pamietam ile dokladnie ale jezeli ci przekroczy ok 2tys na glowe to nici z becikowego

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

jest jeszcze kosiniakowe ale to dla studentek i osob z umowy zlecenia czyli nieudacznikow jak ja, taki macierzynski od panstwa ;p

Ten aspirator jest niezbędny? Każdy malec od urodzenia ma 'katar' czy to jeszcze wody plodowe? Wybaczcie ze głupie pytania ale w ogóle nie mam doswiadczenia. Więc aspiratora nie kupiłam...da się jakoś oczyścić nos bez tego?

Mój mały długo charczal po porodzie, właśnie mówili, że wody plodowe, ale nic nie sciagalam, bo nie kazali. Aspirator używałam tylko przy katarku.

Mammyblue - ostatnia chwila na błogie lenistwo :yes:
Staram się tak myśleć, żeby nie zwariować ;)

A oto pokój naszego Maluszka, Kołyska docelowo pojedzie do salonu. Na regale widać dzieła starszego braciszka i mamy :)

190720161825.jpg
Czekam jeszcze na jedną przesyłkę, bo zamówiłam prześcieradła do wózka i kołyski. no i laktator.
Więc można powiedzieć, że wszystko dopięte prawie na ostatni guzik ;) W przyszłym tygodniu zabieram się za mycie okien :)
Na liście zakupów zostały mi jeszcze adaptery do mocowania fotelika w wózku, Chce też nabyć jakiś daszek/osłonę przeciwsłoneczną na wózek, przy starszym nie lubiłam korzystać z parasolki.

Załączniki

• 190720161825.jpg
    190720161825.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Do góry