reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

agata320 ale Ci fajnie. Zazdroszczę, też chciałabym gdzieś pojechać. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku na wakacje uda się pojechać. Ostatnio na wakacjach takich dłuższych byłam 4 lata temu. Bardzo ładnie wyglądasz :)

A wiecie co ja jak urodziłam dziecko to zaprosiliśmy znajomych na 19.00.. Oni też mieli małą córeczkę urodzona tak pół roku wcześniej. No i czekaliśmy w sumie, przygotowaliśmy wszystko na ich wizytę, a o 19 napisała smsa do mnie i powiedziała, że nie przyjdą jednak bo coś tam nie zdąży jej mąż z pracy zmęczony jest. No to dobrze, odpowiedziałam to spotkamy się kiedy indziej czekam na wiadomość kiedy możecie ( bo pracowali a ja siedziałam w tedy w domu). I od tego czasu już 3 lata minęły i się nie odzywają.. Nie mam pojęcia o co poszło i jeszcze żeby mi wcześniej nie dać znać tylko punkt godzina 19.

reklama
Agata promieniejesz :-) wypadu zazdroszczę i życzę udanego wypoczynku ;-)
Mayumi to faktycznie dziwna sytuacja. Niektórzy zachowują się gorzej niż dzieci :-/ i gdzie te przyjaźnie? Też nie raz się sparzyłam już :-/

Muszę się z wami podzielić moja twórczościa. w holandii jest bardzo popularne wysyłanie kartek zawiadamoajacych o urodzeniu się dziecka, więc postanowiłam je zrobić bo zakup gotowych to koszt ponad 2 euro a tyle nie chce wydawać.
w puste miejsce wkleimy jeszcze zdjęcie Tomka ze starszym bratem.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1468657413782.jpg
    1468657413782.jpg
    55,2 KB · Wyświetleń: 92
teraz jeszcze zostało jakieś 60 do zrobienia Hahaha chyba przeniosę się że spaniem na strych. Tu tak czas ucieka. :)

tak poza tym wymyśliłam że oprócz torby do szpitala muszę spakować też torbę dla starszego synka bo przecież go też będzie trzeba szybko gdzieś podrzucić;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pominelam gdzieś wątek maila a z chcecia zobaczylabym Kubusia. Czy któraś może podesłać mi na priv wiadomości? Dzięki :-)

Helle super kartki :) szkoda że do nas moda nie dotarła.

Agata zazdroszczę wakacji. Odpoczywaj i podjadaj smakołyki :-) taaaaakigo gofra to bym opitolila :):):)

Dziewczyny dziś się zabrałam za pakowanie torby, miałam za tydzień, ale wstałam wzięłam torbę w której mam rzeczy przygotowane no i zaczęłam. Wszystkie informacje o tym są porozrzucane po całym forum. Dlatego mam parę pytań, które mi się nasunęły teraz.

1. Ile i w jakim rozmiarze bierzecie ubranek dla dziecka?
2. Ile pampersów? Czy całe opakowanie? Bo w zasadzie szkoda miejsca, a mi mąż w każdej chwili może donieść.
3. Czy bierzecie wszelkie kosmetyki do mycia dziecka, typu chusteczki nawilżane, patyczki, krem na odparzenia itd.?
4. Ile pieluszek tetrowych wsiąść ze sobą?

Najmilej by mi by mi było, gdybyście mi rozpisały swoje listy dla maluszka. Bo co dla siebie wziąść to ogarniam (tylko dylemat czy wziąść od razu 2 opakowania podkładów higienicznych bella a na drugi dzień mąż mi doniesie, bo mam już kupione).

reklama
Lista z mojego szpitala:

dla Matki:

• wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu;
  • szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic;
  • majtki jednorazowe;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek;
  • przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej;
  • dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
  • papier toaletowy;
  • woda mineralna niegazowana 2 litry (istnieje możliwość zakupu w szpitalnym sklepiku), kubek, sztućce;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Centrum;
dla Dziecka:

• szpital zabezpiecza bieliznę noworodkową;
  • jedna paczka jednorazowych pieluch;
  • chusteczki nawilżające
dla Ojca:

• wygodne ubranie na zmianę;
  • buty na zmianę (klapki);
  • aparat fotograficzny, kamera – według uznania.

A informacje, które pisałyście po różnych wątkach były o wiele bardziej życiowe:) Byłam na spotkaniu z położną w tym szpitalu i powiedziała, że lista jest na stronie szpitala.

Do góry