reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

nas na szkole rodzenia przy pierwszy dziecku namawiali na pobranie krwi pępowinowej.
ale pamiętam ze opłata też nie była wtedy taka duża. jak piszesz nati, że 6 euro miesięcznie, to wyjdzie jakieś 300-350 zł rocznie. z tego co pamiętam to tez były podobne opłaty rzędu 300 zł rocznie. ale to już było pare lat temu.

a, no I ta opłata wstępna była większa, ale to jednorazowo, za przysłanie zestawu, zamowienie kuriera po porodzie I zamrożenie (bo to się chyba zamraża w azocie czy jakoś tak), to na początek z 1500 trzeba wyłożyć, ale to jednorazowo.

my się w każdym razie nie decydowaliśmy

reklama
Byłam u nowego gina i w sumie ok babka.
Wytlumaczyla itp. Dziec ok 2800kg więc powiedziała że mam szansę na normalne dziecko.a nie.4 kg
Szyjka zamknięta i tyle samo.co.tydzien temu więc mówiła że te skurcze które dalej mi dokuczaja nie mają wpływu na poród wcześniejszy. Nie widać abym miała rodzic

Zmartwila mnie bo Powiedziała chyba puls dziecka 150 a norma do 160 więc jest w normie.... To po.co.mowila że wyższy... Choć moje dziecię nie lubi usg i pewnie się denerwowalo bo.sie ruszalo sporo.

Prosiłam aby płci nie mówiła a ona się śmieje bo jak inna dziewczyna chce znać płeć to dziec tak się kręci nie chce pokazać a u mnie pierwsze co to widać pięknie płeć
Pytała co mam w domu hehe jak mówię.ze syna to już nic nie komentowala

basia bo to zawsze na przekur jak sie chce wiedziec to sie dzieci chowają a jak ma byc niespodzianka to wystawiają sie i swieca tum co maja do pokazania :-) najwazniejsze ze dziec rosnie i nie bedzie za duży:-)

Polcia i jak?

Basia no duże dziecie! Ładnie :)

Niunia no szkoda ale cóż.

Dziewczyny boli mnie kolano od wczoraj wieczór. Musiałam wstać i tak naprawdę nie wiem co mam z nim robić, chyba urwać. Boli tak jakby mi scierplo ale tylko jedno ...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

cieplem/zimnem mozesz pokombinowac, albo maz niech pomasuje ;p ale dziwne.. mi ostatnio kolano chrupnelo jak wstawalam z kuckow, wygladalo to jakbym miala za grube udo i lydke i dzwignia sobie rozwalila kolano kucajac az mi sie slabo zrobilo ale o dziwo pozniej nic a nic nie bolalo, a juz bylam pewna, ze zostane kaleka :D

Ostatnia edycja:
reklama
Basia to super że jest ok;-) ja tam chciałam znać płeć i nawet nie było problemu żeby określić :p a w którym tygodniu jesteś?

Fakt naszych chłopaków szkoda bo grali ładnie a zabrakło ciut szczęścia. A mogli zetrzeć ten uśmieszek Ronaldo :-/

Ja dokonczyłam prasowanie i teraz pomijam cappuccino ;-)

Do góry