reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Happymum uważaj tam na siebie.

Kiedyś pisałam że moja koleżanka też miała ta chorobę.... Dwa razy leżała w szpitalu i dostawała leki aby dziecko urosło a wcześniej dostawała do domu jakieś saszetki.
Za drugim razem jak leżała w 33 tc nie były aż tak dobre przepływy i zostawili ją pod obserwacja już do końca ciąży.... Dużo pod ktg i czekali aby jak najdłużej była w brzuchu.
Zaniepokoilo ja że córka mało się rusza i od razu trafiła na stół.... Jeszcze nawet dobrze jej znieczulenie nie zadziałało ale Noe było czasu.... Skończyło się dobrze. Mała ważyla 1100 ale sama oddychala i jest już fajna kontaktowa :-) zwróć uwagę na to jak zaczyna mało się ruszać leć do szpitala bo na prawdę nie warto ryzykować. Powinni cie juz trzymać w szpitalu pod obserwacja...

reklama
to moja naszczescie duzo sie rusza przynajmniej tyle dobrego, dzisiaj uslyszalam, ze lezec sie z nami nie da - mala go kopala przez brzuch, ja przebieralam nogami bo ten zespol niespokojnych nog mnie meczy, generalnie kabaret

Heppymum, fajnie ze się odezwalas, długo Cie nie było. Z córeczka napewno wszystko będzie dobrze, życzę Ci abyście jeszcze wytrzymały w dwupaku do 36 tyg [emoji3].
Ja właśnie leżę na patologii ciąży z dziewczyna której synek tez słabo przybiera. Kurczę w Polsce jest zupełnie inne podejście, w takich sytuacjach biorą do szpitala i monitorują, dwa razy dziennie ktg, a jak jakies słabe tętno to od razu USG. Przynajmniej w tym szpitalu co jestem można poczuć sie naprawdę bezpiecznie.
Co chodzi o odwiedziny z dziećmi to sprawa indywidualna, ale do mnie mąż przychodzi z córeczka, ale nie wchodzi do sali tylko wychodzę przed oddział. Tu jest akurat fajnie bo nie jest to taki typowy szpital, wiec dziecko nie ma traumy :-). Maz tez miał obawy czy nie bedzie płakać. Ona teraz z nim cały czas przebywa, wie ze przychodzi odwiedzić mamę, bardzo fajnie wszystko rozumie moja dwulatka. Nawet jestem troche zazdrosna ze nie stęskniła sie za mną tak bardzo jak ja za nią, mimo ze w domu mama jest nr 1 [emoji6].
Ja jak urodziłam córeczkę to z dwie godziny po porodzie przyjechali na chwile moi rodzice na ok pol godziny i szczerze nie wyobrażam sobie aby ich nie było. To byla wyczekana wnuczka i bardzo sie cieszyłam ze tez mogli sie cieszyć wspólnie z nami ta chwila. Następnego dnia rano zjawiła sie moja przyjaciółka , męża akurat nie było wiec super mi pomogła. Mogłam wziasc prysznic , pomogła mi ja przewijać bo byłam obolała. Wieczorem był brat z żona. Mi akurat było strasznie miło ze bliskie mi osoby nie pytały tylko po prostu przyjechały aby cieszyć sie razem z nami :-).

Ja tez nie bo to giga koszt a niestety nie mam tyle siana teraz. Jakbym miała to tak.

Ej pękła mi żyła w palcu u ręki. Boli mnie. Spuchl i jest zielone. Dlaczego tak się stało? To od ciazy czy nie heh?

Igi [emoji173]32 tc

No stoję sobie patrze w tv a tu nagle tak poczułam coś w palcu takie bolące. Patrzę a tu rozlana tak jakby zyla i jakbym miała pod skórą taka poduszke.

Igi [emoji173]32 tc

1466278586-1d1mld.jpeg
teraz folecik

Igi [emoji173]32 tc

reklama
[emoji32] no strasznie dziwne, ja mam kruche naczynia krwionosne ale takie cos samo z siebie to mi sie nie przydazylo.. moze wczesniej cos sobie w palca zrobilas i nie zauwazylas?

Do góry