reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Piszecie o porodach
Ja zawsze chciałam zeby moj mąż był chociażby dlatego żeby patrzeć położnym na ręce i po to, żeby też brał jakis udział w całym tym wydarzeniu. On sie wzbraniał, ale jak przyszło co do czego to chciał byc przy mnie i bardzo sie cieszymy oboje ze był. Podawał mi wodę, trzymał za rękę, trzymał ktg i widział wszystko co sie dzieje tam na dole, bo potem juz prześcieradło spadło mi z nóg i jakoś nikt nie myślał zeby je poprawić ;-)po drugie ja nie wszystko pamietam z porodu i przynajmniej uzupełniamy fakty :-)
Ale mowi ze nie ma zadnych oporów i cieszy sie, że widział jak mały sie rodzi.
Zaraz po porodzie dali mi jesc i kazali iść sie wykapać, wiec był mi bardzo pomocny przy kąpieli, pomógł mi sie ubrać. W zyciu bym nie pomyślała, że moj mąż tak dzielnie sie spisze!!

Strasznie jestem ciekawa, która sie teraz rozpakuje następna :-)

reklama
Aniołkowa wyszłaś już z szpitala ?? Jak się ma Kubuś, pewnie nie wiadomo kiedy wyjdzie do domku ??
też jestem ciekawa która z Nas będzie druga ;)

Ja się szykuje na pierwszy rzut :-)
Termin mam na 5 sierpień ale według usg może być Wcześniej.... ;-)

Mi też się stawia brzuch jak wstaje i idę ale po chwili puszcza... Myślę że na tym etapie już może się taj dziać ale wiadomo każda inaczej.

Ja sie czuje dobrze, próbujemy sie z mężem zorganizować w tym tygodniu żeby pogodzić wszystko i sie nie zajechać.
Mam wrażenie, że moje życie sie kręci wokół odciągania mleka i do tego musze dopasować całą resztę. Ja jestem w domu juz od tygodnia i dojeżdżam codziennie do szpitala, siedze z Kubusiem całe dnie i tak mi z nim szybko czas leci, że ani sie nie obejrzę a juz musze wracać do domu.
Kubunio je juz 220ml dziennie czyli najwyższą dawkę. Kangurujemy sie codziennie minimum godzinę i to jest najwspanialsze uczycie przytulać sie ciało do ciała. Duzo przy nim robię typu zmiana pampersa, karmienie, śpiewam mu i nawet nie wiem kiedy minęło nam te 9 dni. Stan ogólny jest dobry i nie mogę sie doczekać az przejdzie do sali wcześniej gdzie juz można ubrać go w ciuszki i inkubator jest otwarty! Do domu powinien wyjsć w czasie terminu porodu czyli koniec sierpnia

Ostatnia edycja:
Aniolkowa ślicznie piszes ja powiem ze podczas porodu mąż duzo mi pomógł wszystkiego dobrego dla was :-)
Kochane z tym rozpakowywaniem poczekajcie jeszcze miesiac:-) mamy czas i pamiętajcie trzymać kolejkę:-)
Mamakulka super ze maly az tak pokazuje ze jest ja wlasnie podczas meczu Polska-Niemcy dostalam pare taki mocnych kopniakow jakby Kuba grał z naszymi

reklama
Ja czytam bardzo dużo. Ale filmy również Lubie.

Angelika ja tam się nie przejmuje takimi przesadami :) mam już dużo rzeczy.

Odkurzylam i mam chęć podloge umyć. Kurde Wasze odkurzacze tez tak śmierdzą? Cholera jak dla mnie każdy odkurzacz wali normalnie. Po odkurzanie musze zawsze wietrzyc.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Mój odkurzacz też okropnie śmierdzi [emoji21]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z innej beczki. Czy któraś mama była w ciazy na farbie? Ja dzis poszłam i mam taką kupę na głowie ze chyba się nigdzie światu nie pokaże. Muszę się gdzieś umówić na poprawkę. Miał być pojasniony kolor Plus blond pasemka. Jest kur....A straszydlo rudo żółte cos... ratunkuu.... już mylam 2x efekt do dupy.
Ja kochana już dwa razy farbowalam włosy niezmiennie swoim popielatym blondem z Garniera i wyszło ok i jeszcze przed porodem sobie strzelec a co [emoji3] a ty może idź to popraw

hellevoet ale ze co, nie chcial bo w glowie mial wychodzace stamtad dziecko? zawsze sie zastanawialam bo juz nie pierwszy raz mi sie o uszy obilo

ja chyba chce, zeby byl ze mna on tez chce ale polozna mowila, zeby sie nie nastawiac nie umawiac bo to sa emocje i zawsze albo ja moge sie czuc niekomfortowo (bo np przy parciu robie kupe i sa kobiety co przestaja przec bo jest partner i on musi wyjsc) i wtedy on bedzie sie czul odtracony albo on wymieknie bo go to przerosnie i ja sie bede czula osamotniona i zeby pojsc rodzic z nastawieniem ze postaramy sie razem a jak nie to trudno zeby zali nie bylo
To prawda, każdy facet jest inny, mój też wydawał się, że raczej nie da rady, tymczasem spisał się na medal, nosił mnie na rękach pod prysznic, do dziś mu za to dziękuję i widzę że jego ego rośnie że tak się zachował cudnie, wyszliśmy z założenia"razem zrobiliśmy dziecko więc razem je urodzimy" i stał przy głównej akcji obok mnie i nie miał możliwości ani potrzeby by zaglądać..po prostu trzymał za rękę, głaskał, ocierał łzy i wycieral pot. Liczę, że teraz będzie podobnie i jestem spokojna [emoji4]

U mnie od poczatku bylo wiadome, ze maz bedzie przy porodzie, nie dalby sie wygonic z porodowki :D tak samo wizyty u lekarza- jest na kazdej! :D ale przy porodzie ma jeden warunek- nie patrzec miedzy nogi :D wlasnie obawiam sie zeby jakies traumy nie mial... Ale co ciekawe nie chce przecinac pepowiny :) mi na tym specjalnie nie zalezy wiec wszystko ok, ale wydaje mi sie ze jak juz mezczyzna jest przy porodzie to chce dumnie przeciac pepowine :) jak tam wasi w tej kwestii?
Mój przeciął jak mu dali narzędzie to były takie emocje, że nawet chwili się nie zastanawiał - po prostu to zrobił [emoji5]

Ja się szykuje na pierwszy rzut :-)
Termin mam na 5 sierpień ale według usg może być Wcześniej.... ;-)

Mi też się stawia brzuch jak wstaje i idę ale po chwili puszcza... Myślę że na tym etapie już może się taj dziać ale wiadomo każda inaczej.
Ja mam na 6 sierpień a wg ostatniego usg na 26 lipiec..[emoji3] [emoji2] [emoji1]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry