reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

hahah tu sie zaczyna utrata kobiecosci w ciazy wlasnie :D mi gin maszynka zabronila kazala nozyczkami podcinac ale to dla mnie mega niekomfortowe tak lazic z dlugimi wiec na slepo trymerem sobie jezdze w miare bezpieczna zabawa przycinam na 1mm i jakos to wyglada :D oczywiscie ja w trakcie zabiegu absolutnie nie wygladam to sie do jakiegos kabaretu nadaje :D

reklama
Ja Cię pierdykam próboje właśnie zrobić pedicure haha jedna stopa pół h.

31 tc Ignaś [emoji175]

haha ale mnie rozbawiłaś, ja nawet nie próbowałam, bo szkoda mi mojego kręgosłupa :)

u mnie po wizycie ok, reszta w wątku wizytowym :)

Papercut, czy mogłabyś dopisać w kalendarzu imię mojej pociechy Laura :)

Ja dzisiaj przed wizytą ogarniałam golenie i nie powiem, adrenalina była że coś sobie obetnę :-D
Dzisiaj byłam ostatni dzień w pracy i taki oto prezent dostałam od koleżanek <3
2016-06-07_19.08.13.jpg

Załączniki

• 2016-06-07_19.08.13.jpg
    2016-06-07_19.08.13.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 403
dziewczyny podzielam wasz ból z goleniem :p ja macam i na czuja gole, na ślepo bo brzuch zasłania. Sięgnąć do paznokci u nóg sięgam jakoś ale ile sie przy tym nasapie :D
jakoś tak nie mogłabym męża poprosić o golenie...głupio mi :D choć jak będzie trzeba przed porodem na szybko to nie będę już pewnie miała oporów :p

Mika a ja we wczesniejszej ciazy tez na czuja sie golilam az sie strasznie zacielam i wole męża poprosic i wiem ze mi nic nie zrobi bo golenie ma w malym paluszku (żołnierz zawodowy i codziennie musi miec buzke jak pupcia niemowlaka) czuje sie spokojna i wiem ze wszystko wyglada ootem estetycznie :-) a co do paznokci to ostatnio jeszcze dalam sama rade obciac a yeraz to nie wiem jak to bedzie najwyzej pójdę do kosmetyczki :-)

karolanka - tylko po 2 godzinach robili? a po 1h od wypicia nie?

papercut - obciążenie glukozą od stycznia tego roku zmieniło się - tzn. sam przebieg badania.
kiedyś ja miałam własnie w poprzednich ciążach 50g glukozy, badanie na czczo I potem tylko po 2h.
teraz lekarz mi wyjaśniał, że najpierw bada się krew na czczo, potem pije się glukozę 75g, potem bada sie krew 1h od wypicia I potem jeszcze raz 2h od wypicia.
badanie robi sie mniej więcej w połowie ciązy I sie go nie powtarza, chyba że są złe wyniki badań. no I bezwzględnie przed badaniem ani w trakcie badania nie można nic jeść ani pić.
lekarz Ci jeszcze nie zlecił tego badania?

aniolakowa.mama - trzymamy kciuki, zeby maluzek był zdrowy, ale dostał zastrzyk na płucka, więc powinno być dobrze, chociaz pewnie trafi do inkubatora. trzymaj się dzielnie.
Tak, pobrali krew, potem od razu glukoza do picia i dwie godziny czekania i na koniec znowu krew.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie. Synuś zdrowiutki, wyrośnięty tydzień do przodu. Waży 1700g [emoji4] mamusia szczęśliwa, że wszystko ok [emoji5] powodzenia dla Was kochane

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Supcio moniczka na kiedy wyszedł ci termin z usg?

Aniołkowa trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ja też myślałam, że jak wody chlusną to już nic się nie zatrzyma, no ale lekarze wiedzą co robią. Twój maluszek na pewno jest bezpieczny. Trzymam kciuki.

moniczka2609 super wieści z wizyty

Ja obciążenie glukozą miałam jeden raz po 24tc robione i więcej nie będę miała, 75g i badanie na czczo i po 2 godzinach.

Dzisiaj ja byłam u mamy, od razu wpadłam na ogródek po pyszne truskaweczki. Cały rok na nie czekałam :) Takie ze swojego ogródka to niebo w gębie, oczywiście jedna porcja już zamrożona, co by zimą można było nacieszyć się zapachem lata :)
Ale super pomysł podsunęłas mi z zagrożeniem truskaweczek [emoji9][emoji9][emoji9] ja mam straszną jazdę na nie w tym roku i zapewne z okazji ciąży również [emoji4] codziennie pół kilo potrafię opędzlować [emoji56]

caly czas nad tymi wodami sie zastanawiam, przeciez w zaawansowanej ciazy jak pojda to w ilestam h trzeba sie zjawic w szpitalu nawet jak nie ma skurczy i wywoluja zeby dzidzia na sucho nie siedziala.. chyba ze na wczesniejszym etapie faktycznie potrafi sie nadrobic, w uk to dziwne jakies wszystko

ja dzisiaj z truskawek co nie dalam rady zjesc zrobilam domowy jogurt truskawkowy na jutro, moglabym je jesc i jesc, odkrylam tez dzisiaj faze na borowki :D
Też mi się wydaje, że z wodami tak jak piszesz ale lekarze chyba wiedzą, każdy przypadek inny, aniołków też napewno opisała wszystko w skrócie.

Hej dziewczyny. Mam pytanie, bolala was moze kosc lonowa? Dzisiaj pierwszy raz takie cos czuje, nie wiem czy kosci sie rozchodza czy cos innego sie dzieje.
Mialam tez dzisiaj wizyte kontrolna, wszystko jest ok ale lekarz powiedzial, zebym sie nie glaskala za duzo po brzuchu bo macica sie napina i twardnieje. Porownal to do meskiego narzadu i mowi ze lepiej meza poglaskac niz swoj brzuch hehe moj lekarz jest specyficzny, bardzo bezposredni :)
Ja tam się głaszcze, no wiadomo że nie cały czas, jak mały się wierci[emoji3] Ale lekarz faktycznie bezpośredni hehe [emoji4]

Angelikaaa - dziwna ta Twoja izba przyjęć :/ fakt, aż strach zacząć rodzić jak mają takie problemy z przyjęciem kilku pacjentów.
ja jestem i podglądam, czekam na wyniki wizyt, które dziś się odbywają ;)
jak Wam noce mijają dziewczyny? Ja mam serie kopnięć ok 1 i 6 i już są tak mocne że spać przy tym ciężko :D
Mnie też mały budzi wierci się niesamowicie i tak dwa razy w ciągu nocy wstaję na Siku bo daje mi w pęcherz popalić [emoji53]

Cześć sierpniówki tu czerwcówka :-)

Dzisiaj o 10.13 rano przyszedł na świat nasz synek. Waży 1200gram, jest zdrowy, śliczny i uraczył nas od razu swoim głosem :-)

Pozdrawiam - dumna mamusia
Gratulacje poprosimy zdjęcie syneczka [emoji11][emoji11][emoji11]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hejj dziewczynki milego dnia wam życzę:-)
Karolanka mi polozna mowila żeby jeść truskawki bo one wyciagaja wode z organizmu wiec kolejny plus dla nich żeby się obiadać codziennie :-)
Papercut a ty kochana na bezsenność cierpisz? Chwile po północy wrzuciłaś listę wizyt i juz od rana nie śpisz masakra ja to chyba jestem spioszek:-)

Do góry