reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Papercut można zwykła kuchenna sol do wrzatku albo fizjologiczna sól do inhalatora. Powodzenia. Ja też już katar dostałam bo wiecznie jeżdżę autem z otwartą szyba i mam teraz za swoje.

Cześć dziewczynki,
Podczytuje co u was jak mam chwile, ale z pisaniem, jak widzicie słabo mi wychodzi...

Aniołkowa, gratulacje rownież ode mnie, mam nadzieje ze u was wszystko w porządku.

Papercut, tez się przeziębiłam, katar i gardło mnie boli okropnie. Sama się dziwię jak to możliwe w taką pogodę. Pomaga mi trochę Uniben ( to samo co tantum verde w sprayu tylko tańsze) ale na chwile.Mam nadzieje ze synka nie zarażę, bo niedawno wyszedł z infekcji.

Kamica, chyba ty pisałaś ze bardziej cię pochłania wybieranie farb niż przygotowanie wyprawki. U mnie dokładnie to samo, bo jesteśmy w trakcie budowy i obecnie jestem na etapie dylematów czy rynny bedą pasować do dachu a okna do elewacji, czy jednak powiekszyć okna w salonie czy zostawić i takie tam, cały czas gorąca linia z wykonawcą i panią architekt. Tym samym przygotowania jeśli chodzi o dzidzie w lesie, a termin mam na początek sierpnia wiec czas mi się kurczy. Nawet nie wiem ostatecznie w którym szpitalu mam rodzić. Zazdroszczę wszystkim zorganizowanym mamusiom :)

Macie jakieś swoje listy przygotowane co do szpitala potrzebne, a co pózniej ? Jakiś taki niezbędnik, bo niby jest tego w necie, ale co lista to mam wrażenie ze czegoś brakuje. Miałam sobie swoją zrobić, ale czasu mi brakuje :(

Mimo całego mojego biegania u małej chyba wszystko ok, na usg tydzień temu wyszło ze 1850 g ma, wiec rośnie sobie całkiem nieźle. Martwi mnie tylko ze jakoś słabiej ja czuje przez ostatnie dni, bardziej sie przeciąga niż kopie i nie wiem czy czekać do wizyty do poniedziałku, czy jednak jechać i sprawdzić czy wszystko ok.

Ja tez mojego syna mniej czuje od paru dni. Nie martwię się bo czytałam , że teraz już nie będzie czuć tak kopniakow a właśnie przeciąganie się i wiercenie :) a ton właśnie czuje :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, a liczysz ruchy? Bo ja wczoraj wyczytałam ze w ciagu godziny powinno być 10, a tyle to na pewno nie czuje. W ciagu dnia to przez to bieganie prawie wogole, a jak sie wczoraj wieczorem położyłam to dopiero po godzinie gdzieś przeciągnęła sie ze dwa razy i tyle.

Dokładnie. Ja też już mniej kopniakow czuje tylko się wierci [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, a liczysz ruchy? Bo ja wczoraj wyczytałam ze w ciagu godziny powinno być 10, a tyle to na pewno nie czuje. W ciagu dnia to przez to bieganie prawie wogole, a jak sie wczoraj wieczorem położyłam to dopiero po godzinie gdzieś przeciągnęła sie ze dwa razy i tyle.
Ja ciągle czuję ruchy w ciągu dnia może godzinka spokoju

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Anpio nie liczę bo bym nie naliczyla 10 w ciągu godziny. Mam dokładnie to samo co Ty kochana. Gdzieś tak od piątku mały się tylko wierci wypina itp. Potrafi nic nie robić 2 h . Najbardziej aktywny jest koło 22. Ale też nie kopie. Czasem nie czuje a jak przyloze rękę to jest :) nie sądzę żeby to był powód do zmartwień... wydaje mi się , że już im ciasno i dlatego tak. W piątek mam wizytę to zapytam o to.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to samo czesciej przeciaganie, choc jak kopa dostane to boli, dziecko ma coraz mniej miejsca. Liczyc ruchow to ja chyba nie potrafie, musialabym lezec calymi dniami, a tak to ciagle chodze, czasem nawet Nie zwracam uwagi dopiero wieczorem jak leze to mala sie przeciaga, albo kopie mamusie;)

Te 10 rochów to powinno sie naliczyc po delikatnym posilku(cos co pobudza nasze dziecko np czekolada kwasne...) i podczas odpoczynku najlepiej położyć sie na lewym boku ja czuje ruchy najwiecej wieczorem i w poludnie jak klade sie odpocząć

reklama
Mamakulka, To daj znać, będę wdzięczna :)
Niunia ja właśnie po jedzeniu musiałam z godzinę czekać aż sie ruszy i to mnie zmartwiło.

A i zapomniałam Wam napisać , zeby z truskawkami nie przesadzać. Ja w pierwszej ciąży sie obżerałam nimi ( synek tez sierpniowy wiec w tym samym okresie) i okazało sie pózniej, ze mały na alergie na truskawki. Rok po roku po zjedzeniu truskawek wychodziły mu takie zmiany na skórze i dermatolog powiedziała ze to ewidentne uczuleniowe, a ponieważ nic innego nowego w tym czasie nie jadł to musiały być truskawki. Na nic innego nie jest uczulony. W tym roku zaryzykowałam znowu i póki co jadł 2 razy i narazie spokój, mam nadzieje ze to oznacza ze mu przeszło, bo strasznie biedny jest bo lubi ogromnie i jak idziemy na zakupy na targ, to sie pyta czy może powąchać, bo już sie przyzwyczaił do tego ze mu nie wolno.

Ostatnia edycja:
Do góry