reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Potwierdzam z siarą. Też nie miałam poprzednio, a potem karmiłam 15 czy 16mscy.

U mnie też prawie dwulatka będzie, a jesteśmy tylko we dwoje z mężem. Mam nadzieję na spokojny egzemplarz :D
No ja ciagle powtarzam, ze nakarmie, przewine I coreczka bedzie spala grzecznie, albo lezala sobie;) bo moj synus jak tylko sie urodzil to ciagle krzyczal, byl spokojny tylko na raczkach. Juz w szpitalu polozna pytala dlaczego ja tak biegam z tym dzieckiem, ze moze glodny, a on byl najedzony I spokojny ale na rekach, a ja Nie chcialam zeby pobudzil pol szpitala :) wiec zawsze denerwowalo mnie jak ktos mowil do mnie-nauczylas na raczki to tak masz...
Kazdej dziecko jest inne moja kolezanka to byla zla, ze Jej dziecko jest takie spokojne, ze tylko spalo, a ona sie nudzila :)

Ale rocznik 2016 bedzie wyjatkowo spokojny;)

martwie sie bo jak przed usg komputerowym napisala mi karteczke do lekarza co je wykonuje TASMY?! i pytalam co to te tasmy to powiedziala, ze nic strasznego a doczytalam w necie ze wlasnie bardzo straszne tylko 90% podejrzen sie nie potwierdza, poczulam sie niedoinformowana przez nia a teraz na usg w 30tyg napisala mi karteczke "kontrola wzrostu plodu, przeplywy, szyjka macicy" a w sumie to rutynowo sie to sprawdza na tym usg wiec po co karteczka, wydedukowalam ze cos ja zaniepokoilo bo byla bardzo milczaca jak robila mi usg i musialam wyciagac informacje.. no i sie boje, ze cos nie tak jest tylko znowu przemilczala zebym nie fazowala za bardzo.. juz tylko cale dzisiaj, cale jutro i wtorkowy poranek
Nie stresuj sie na zapas, bo napewno wszystko bedzie dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
W pierwszej ciąży siary nie miałam, a mleka tyle żeby co najmniej dwójkę wykarmić. Jak pierwszy raz użyłam laktatora ściągnęłam ponad pół litra :) Nawał jakiś tam był ale córka szybko się z nim rozprawiała :)
Mamakulka noworodka zwykle kładzie się na boczkach właśnie dla bezpieczeństwa i żeby główka ładnie uformowała się. Ja przyjęłam taka taktykę że kładłam na przemian raz na prawym raz na lewym boczku tak jak karmiłam piersią (1,5 miesiąca), do tego zrolowany kocyk za plecy żeby się nie obróciła. Ulewała strasznie ale nigdy przy ulaniu nie krztusiła się za to przy karmieniu wiele razy, początkowe mleko wycieka z piersi silnymi strumieniami i dlatego tak się dzieje, potem dziecko musi trochę naprodukować się żeby poleciało to treściwe i najbardziej wartościowe.
Jeśli chodzi o kolki to u mnie w rodzinie i znajomych właśnie dziewczynki częściej miewają kolki niż chłopcy. Na początku też uważałam z dietą, potem musiałam przejść na eliminacyjną a to już w ogóle koszmar... Wszystko zależy od dziecka, jedno będzie bardzo wrażliwe na to co mama zje a inne nawet nie zareaguje. Trzeba sprawdzić i tyle.
Kropelki Sab Simplex znam i polecam. Również w przypadku brzuszkowych dolegliwości pomocny może być Delicol i rurki antykolkowe (nie windi tylko takie pomarańczowe z allegro) u nas bardzo pomagały.
Beata to widzę, ze miałaś podobnie jak ja :) Dały nam te pierworodne dzieci w kość :)

Ale się rozpisały koleżanki :)

niunia102 ja też przy karmieniu zamierzam stosować dietę, ale nie eliminacyjną, ale zdrową, lekkostrawną, tak jak piszesz i dziecku i mi to wyjdzie na zdrowie :)

Karolanka śliczny brzusio i jakie nóżki szczupłe, ja mam dwie bele ;). A syn jaki wyrozumiały, o tak późnej porze mamę budzi :)
Z pokarmem to jest niesamowite, że na dźwięk płaczu dziecka, czy nawet na sam widok dziecka, z piersi zaczynało mi lecieć mleko jak z kraników. Niesamowita więź :) Już nie mogę doczekać się karmienia, chociaż początki na pewno nie będą najprzyjemniejsze :)

papercut mnie bardzo zdziwiło to jak leci mleko z piersi, bo byłam przekonana, że jest po jednej dziurce :p

beata0526 mam takie same myśli odnoście opieki nad dwójką, mój syn do toalety nawet ze mną chodzi, a ostatnio zrobiła się z niego jeszcze większa przylepka. Jakoś damy radę, chociaż pewnie będzie ciężko. Mój syn tez nie był dla mnie wyrozumiały i tak mu do dziś zostało ;)

asz ja nie mam nadziei na spokojny egzemplarz, wolę się miło zaskoczyć ;) chciałabym tylko żeby drugie spało więcej niż pierwsze :)

paper lekarka pewnie nic nie chciała mówić, bo to tylko jej podejrzenie, a oni zwykle nie mówią jak nie mają 100% pewności. Najważniejsze, że kazała to skontrolować, a nie olała tematu. O taśmach kiedyś czytałam. Nie martw się na zapas i daj koniecznie znać po wizycie, będę trzymac kciuki.

ehh no wiem ale wolalabym jakby nie zatajala tego przede mna tylko powiedziala jak czlowiek.. staram sie nie martwic ale juz wolalabym byc po wizycie i wiedziec na czym stoje, oby wszystko bylo ok :)

jak tam weekend minal?

papercut bedzie dobrze nie ma sie co stresowac :-) tobie do wtorku szybko zleci a ja do piatku chyba zwariuje
A dzisiaj wybralam sie na spacerek :-) nad jeziorko z rodzinka a na koncu soczek i lody z widokiem na jeziorko
A przez te upały musialam zdjąć obraczke:-( i czuje się jak bym cos zgubila:-(

we wtorek mam wizyte, no jeszcze jutro tylko tak na prawde :) do piatku tez szybko zleci :)

mi tez paluchy strasznie potrafia spuchnac ale jeszcze walcze i pierscionka nie zdejmuje, jak mnie sciska to lapka w gore albo pod zimna wode :D strasznie lyso na palcu bez tego..

reklama
Do góry