reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja rozstepy mam na udach od zewnetrznej strony nigdy nie mialam ale to miejsce mam najbardziej uwydatniome przez nature hehe piersi z malego b urosly do sporego c wiec moge powoedziec ze w koncu mam niezły biust :p siare chyba mam bo nie raz takie zaschniete zoltawe kropeczki mam na sutkach wiec produkcja na pewno ruszyła :)
My juz ze wsi od szwagierki wrocilismy a na kolacyjke zjedlismy pyszna rybke z piekarnika ktora babcia mi przygotowała :)

reklama
Ja ostatnio pytałam pani endokrynolog czy to normalne ze nie mam jeszcze siary i mówiła, że niektore kobiety mają przed porodem niektore dopiero po.
W szpitalu spytałam lekarza jak to bedzie z moim karmieniem i mówił, że jak rodzi sie dziecko i łożysko to automatycznie jest to znak dla organizmu do produkcji mleka.

oo to samo na szkole rodzenia mialam, ze podczas karmienia trzeba jesc zdrowo i nieprzetworzona zywnosc, jak dziecko ma miec kolki to bedzie mialo to kwestia tego czy jest wrazliwie czy nie i da sie to poznac po polozeniu noworodka na brzuch po porodzie bo sie spina i krzywi a nie tego co mama bedzie jadla.. tyle dobrego ;)

jaspis to po wizycie sprawozdanie poprosimy, wydaje mi sie, ze biale tez sa ok

dobra to przestaje sie martwic o siare, moze faktycznie po porodzie ruszy :) sluchajcie, a skad to powinno leciec? skad leci mleko? z takich mikropekniec na czubku sutka?

ja jak zwykle o zboczonej godzinie sie obudzilam i teraz sie nudze, moze uda sie jeszcze zdrzemnac, milego dnia :)

papercut ty chyba się przyzwyczajasz już do wczesnych pobudek :) A o tym skąd leci mleko wczoraj ci odpisywałam (uzupełniałam post, wiec może nie doczytałaś) :)

U mnie dziś troszkę chłodniej, ale słonecznie. Mama przyjeżdża na cały dzień, więc sobie odpocznę :) Miłej niedzieli życzę.

Co do diety podczas karmienia ja nie moglam zjeść nic smarzonego bo malenka plakala mi całą noc :-( moja btratowa jadla wszystko jak popadnie ( nawet czosnek czy kalafiora)) jej dzieci nie plakały ale teraz gdy jej synek ma 5 lat to ma juz problemy z brzuszkiem i lataja z nim po lekarzach i ja uwazam ze te pare miesiecy mozna sie wstrzymac i jeść zdrowa bo moze teraz nic nie szkodzic ale wyjdzie to w przyszłości naszych dzieci wiec dla dobra maluszka bede na diecie :-) i mi to wyjdzie na zdrowie i malenstwu

A ja zaczęłam niedziele do posluchania mojego malego księcia i serduszko mu tak ladnie bije :-) milej niedzieli

Hej dziewczęta mnie mój prawie 9 letni synio obudził i już sobie oglądamy ddtvn [emoji1] Co do siary to ja mam, po którejś nocy zauważyłam dwie większe plamki na koszulce nocnej i pamiętam że tej nocy śniło mi się dziecko [emoji7] upławy bezbarwne może troszkę obfite ale bez wielkiej różnicy sprzed ciąży
rozstępów=0 a smaruje się tylko Oliwka bambino [emoji2] któraś pisała że w zdjęciu co dodałam mało widać brzuszek więc proszę uprzejmie [emoji4] 31 tc [emoji8]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczęta mnie mój prawie 9 letni synio obudził i już sobie oglądamy ddtvn [emoji1] Co do siary to ja mam, po którejś nocy zauważyłam dwie większe plamki na koszulce nocnej i pamiętam że tej nocy śniło mi się dziecko [emoji7] upławy bezbarwne może troszkę obfite ale bez wielkiej różnicy sprzed ciąży
rozstępów=0 a smaruje się tylko Oliwka bambino [emoji2] któraś pisała że w zdjęciu co dodałam mało widać brzuszek więc proszę uprzejmie [emoji4] 31 tc [emoji8]

1465111937-1d1mld.jpeg

Co do diety podczas karmienia ja nie moglam zjeść nic smarzonego bo malenka plakala mi całą noc :-( moja btratowa jadla wszystko jak popadnie ( nawet czosnek czy kalafiora)) jej dzieci nie plakały ale teraz gdy jej synek ma 5 lat to ma juz problemy z brzuszkiem i lataja z nim po lekarzach i ja uwazam ze te pare miesiecy mozna sie wstrzymac i jeść zdrowa bo moze teraz nic nie szkodzic ale wyjdzie to w przyszłości naszych dzieci wiec dla dobra maluszka bede na diecie :-) i mi to wyjdzie na zdrowie i malenstwu

A ja zaczęłam niedziele do posluchania mojego malego księcia i serduszko mu tak ladnie bije :-) milej niedzieli
Ja również uważam że trzeba ograniczyć ciężkostrawne potrawy, ale bez przesady, każde dziecko jest inne i indywidualnie reaguje na to co zje mama, napewno każda z nas będzie wiedziała co może a co nie [emoji74]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jaspis trenuje :D nie doczytalam faktycznie, czyli tak jak myslalam, smiesznie, ze jak z prysznica moze tryskac :D

niunia wydaje mi sie, ze to po prostu trzeba obserwowac dzidzie, a na poczatek jakos mega rygorystycznie nie podchodzic dmuchajac na zimne ;p

ja na tym etapie juz mam problem ze zlapaniem malej detektorem, kiedys ja ganialam po brzuchu a teraz jakos dziwnie, ale wydaje mi sie, ze to kwestia tej mojej wady anatomicznej i polozenia lozyska- tam gdzie z ulozenia dziecka wiem gdzie serduszko mniej wiecej jest nic nie lapie a w okolicach pod katem przytlumione jakby a zanim zlapie to sie namecze wiec juz chyba odpuszcze zabawe bo i tak sie rusza w miare czesto :)

karolanka jaki malutki masz :) a na drugim planie praca wre :D

jaspis trenuje :D nie doczytalam faktycznie, czyli tak jak myslalam, smiesznie, ze jak z prysznica moze tryskac :D

niunia wydaje mi sie, ze to po prostu trzeba obserwowac dzidzie, a na poczatek jakos mega rygorystycznie nie podchodzic dmuchajac na zimne ;p

ja na tym etapie juz mam problem ze zlapaniem malej detektorem, kiedys ja ganialam po brzuchu a teraz jakos dziwnie, ale wydaje mi sie, ze to kwestia tej mojej wady anatomicznej i polozenia lozyska- tam gdzie z ulozenia dziecka wiem gdzie serduszko mniej wiecej jest nic nie lapie a w okolicach pod katem przytlumione jakby a zanim zlapie to sie namecze wiec juz chyba odpuszcze zabawe bo i tak sie rusza w miare czesto :)

karolanka jaki malutki masz :) a na drugim planie praca wre :D
No wielkiego brzucha nie mam chociaż z usg mały wychodzi o 2 tyg prawie większy[emoji57] 31 tc waga 1780 gram pierwszy synio ważył 4200 gram tutaj też się szykuje chłop duży[emoji76]

reklama
Do góry