reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja rozstepy mam na udach od zewnetrznej strony nigdy nie mialam ale to miejsce mam najbardziej uwydatniome przez nature hehe piersi z malego b urosly do sporego c wiec moge powoedziec ze w koncu mam niezły biust :p siare chyba mam bo nie raz takie zaschniete zoltawe kropeczki mam na sutkach wiec produkcja na pewno ruszyła :)
My juz ze wsi od szwagierki wrocilismy a na kolacyjke zjedlismy pyszna rybke z piekarnika ktora babcia mi przygotowała :)

reklama
Ja ostatnio pytałam pani endokrynolog czy to normalne ze nie mam jeszcze siary i mówiła, że niektore kobiety mają przed porodem niektore dopiero po.
W szpitalu spytałam lekarza jak to bedzie z moim karmieniem i mówił, że jak rodzi sie dziecko i łożysko to automatycznie jest to znak dla organizmu do produkcji mleka.

oo to samo na szkole rodzenia mialam, ze podczas karmienia trzeba jesc zdrowo i nieprzetworzona zywnosc, jak dziecko ma miec kolki to bedzie mialo to kwestia tego czy jest wrazliwie czy nie i da sie to poznac po polozeniu noworodka na brzuch po porodzie bo sie spina i krzywi a nie tego co mama bedzie jadla.. tyle dobrego ;)

jaspis to po wizycie sprawozdanie poprosimy, wydaje mi sie, ze biale tez sa ok

dobra to przestaje sie martwic o siare, moze faktycznie po porodzie ruszy :) sluchajcie, a skad to powinno leciec? skad leci mleko? z takich mikropekniec na czubku sutka?

ja jak zwykle o zboczonej godzinie sie obudzilam i teraz sie nudze, moze uda sie jeszcze zdrzemnac, milego dnia :)

papercut ty chyba się przyzwyczajasz już do wczesnych pobudek :) A o tym skąd leci mleko wczoraj ci odpisywałam (uzupełniałam post, wiec może nie doczytałaś) :)

U mnie dziś troszkę chłodniej, ale słonecznie. Mama przyjeżdża na cały dzień, więc sobie odpocznę :) Miłej niedzieli życzę.

Co do diety podczas karmienia ja nie moglam zjeść nic smarzonego bo malenka plakala mi całą noc :-( moja btratowa jadla wszystko jak popadnie ( nawet czosnek czy kalafiora)) jej dzieci nie plakały ale teraz gdy jej synek ma 5 lat to ma juz problemy z brzuszkiem i lataja z nim po lekarzach i ja uwazam ze te pare miesiecy mozna sie wstrzymac i jeść zdrowa bo moze teraz nic nie szkodzic ale wyjdzie to w przyszłości naszych dzieci wiec dla dobra maluszka bede na diecie :-) i mi to wyjdzie na zdrowie i malenstwu

A ja zaczęłam niedziele do posluchania mojego malego księcia i serduszko mu tak ladnie bije :-) milej niedzieli

Hej dziewczęta mnie mój prawie 9 letni synio obudził i już sobie oglądamy ddtvn [emoji1] Co do siary to ja mam, po którejś nocy zauważyłam dwie większe plamki na koszulce nocnej i pamiętam że tej nocy śniło mi się dziecko [emoji7] upławy bezbarwne może troszkę obfite ale bez wielkiej różnicy sprzed ciąży
rozstępów=0 a smaruje się tylko Oliwka bambino [emoji2] któraś pisała że w zdjęciu co dodałam mało widać brzuszek więc proszę uprzejmie [emoji4] 31 tc [emoji8]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczęta mnie mój prawie 9 letni synio obudził i już sobie oglądamy ddtvn [emoji1] Co do siary to ja mam, po którejś nocy zauważyłam dwie większe plamki na koszulce nocnej i pamiętam że tej nocy śniło mi się dziecko [emoji7] upławy bezbarwne może troszkę obfite ale bez wielkiej różnicy sprzed ciąży
rozstępów=0 a smaruje się tylko Oliwka bambino [emoji2] któraś pisała że w zdjęciu co dodałam mało widać brzuszek więc proszę uprzejmie [emoji4] 31 tc [emoji8]

1465111937-1d1mld.jpeg

Co do diety podczas karmienia ja nie moglam zjeść nic smarzonego bo malenka plakala mi całą noc :-( moja btratowa jadla wszystko jak popadnie ( nawet czosnek czy kalafiora)) jej dzieci nie plakały ale teraz gdy jej synek ma 5 lat to ma juz problemy z brzuszkiem i lataja z nim po lekarzach i ja uwazam ze te pare miesiecy mozna sie wstrzymac i jeść zdrowa bo moze teraz nic nie szkodzic ale wyjdzie to w przyszłości naszych dzieci wiec dla dobra maluszka bede na diecie :-) i mi to wyjdzie na zdrowie i malenstwu

A ja zaczęłam niedziele do posluchania mojego malego księcia i serduszko mu tak ladnie bije :-) milej niedzieli
Ja również uważam że trzeba ograniczyć ciężkostrawne potrawy, ale bez przesady, każde dziecko jest inne i indywidualnie reaguje na to co zje mama, napewno każda z nas będzie wiedziała co może a co nie [emoji74]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jaspis trenuje :D nie doczytalam faktycznie, czyli tak jak myslalam, smiesznie, ze jak z prysznica moze tryskac :D

niunia wydaje mi sie, ze to po prostu trzeba obserwowac dzidzie, a na poczatek jakos mega rygorystycznie nie podchodzic dmuchajac na zimne ;p

ja na tym etapie juz mam problem ze zlapaniem malej detektorem, kiedys ja ganialam po brzuchu a teraz jakos dziwnie, ale wydaje mi sie, ze to kwestia tej mojej wady anatomicznej i polozenia lozyska- tam gdzie z ulozenia dziecka wiem gdzie serduszko mniej wiecej jest nic nie lapie a w okolicach pod katem przytlumione jakby a zanim zlapie to sie namecze wiec juz chyba odpuszcze zabawe bo i tak sie rusza w miare czesto :)

karolanka jaki malutki masz :) a na drugim planie praca wre :D

jaspis trenuje :D nie doczytalam faktycznie, czyli tak jak myslalam, smiesznie, ze jak z prysznica moze tryskac :D

niunia wydaje mi sie, ze to po prostu trzeba obserwowac dzidzie, a na poczatek jakos mega rygorystycznie nie podchodzic dmuchajac na zimne ;p

ja na tym etapie juz mam problem ze zlapaniem malej detektorem, kiedys ja ganialam po brzuchu a teraz jakos dziwnie, ale wydaje mi sie, ze to kwestia tej mojej wady anatomicznej i polozenia lozyska- tam gdzie z ulozenia dziecka wiem gdzie serduszko mniej wiecej jest nic nie lapie a w okolicach pod katem przytlumione jakby a zanim zlapie to sie namecze wiec juz chyba odpuszcze zabawe bo i tak sie rusza w miare czesto :)

karolanka jaki malutki masz :) a na drugim planie praca wre :D
No wielkiego brzucha nie mam chociaż z usg mały wychodzi o 2 tyg prawie większy[emoji57] 31 tc waga 1780 gram pierwszy synio ważył 4200 gram tutaj też się szykuje chłop duży[emoji76]

reklama
Do góry