reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Mój w 26t ważył 930gram to mam nadzieje że juz jest ponad 1kg. Jak tygodniowo przybiera dziecko na wadze teraz? Ze 100 gram chyba na pewno?

Papercut u mnie ktg to wyzwanie. Łapanie go po calym brzuchu. I zawsze sie kończy tak, że musze dociskać ten krążek mocno, bo on gdzies z tylu sie chowa. Nigdy nie współpracował jeśli chodzi o detektory. Ja wiem ze sie rusza i jest ok, ale w szpitalu chcą mieć na papierze, że puls dziecka jest w normie i tak sie bawimy w kotka i myszkę 1-2 razy dziennie :-)

A mi sie dzis udalo za pierwszym razem zlapac ale po chwili juz uciekł :-) ciekawa jestem jak jest teraz obrucony bo ostatnio byl plecami i ciszej bylo slychac a teraz tak glosno wiec chyba sie obrócił:-) juz nie moge doczekac sie piatku i podgladania mojego Kubusia

a ja mam detektor od paru dni i co go wlaczam, znajduje malenstwo za kazdym razem naszczescie . papercut napewno wszystko bedzie dobrze :)

Mi lekarka mówiła , że około 120 gram tygodniowo teraz :) tzn od 26 tc.

Papercut a czemu tak się martwisz? Ja jakoś wyluzowalam ostro jak czuje ruchy regularnie :)

31 tc Ignaś [emoji175]

Ja w ciazy siary nie mialam I teraz tez nie mam, za to po porodzie, chyba w drugiej dobie jest taka produkcja, ze mozna wykarmic pare niemowlakow;) wiec mysle, ze teraz tez tak bedzie.

Diete trzymalam na poczatku karmienia, choc bez przesady, ale wiadomo, ze ciezkich potraw typu bigos nie jadlam. Tak czy siak moj synek mial kolki ( polecam przy okazji rewelacyjne kropelki sap simplex, tylko w niemczech) chociaz chlopcy mają czesciej niz dziewczynki.

Jaspis ja mam ostatnio czesto mysli, jak ja sobie poradze z 2 letnim urwisem I takim malenstwem, bo na dodatek moj synus uwaza tylko mame przy karmieniu, usypianiu, kapieli itp. Wszystko dlatego, ze maz wyjezdzal I mama byla przez 24h, wiec bedzie meksyk w domu, ja juz sie boje co to bedzie jak pojde do szpitala :/ czy ja bede glosniej krzyczec przy porodzie, czy syn w domu za mna;)

A jezeli chodzi o ochraniacz do lozeczka to mialam ale na poczatku nie uzywalam go, dopiero potem jak dziecko zaczelo sie przekrecac, zeby nie obijalo glowki. Nigdy nie wpadlam na to, ze moze sie cos stac...
bardziej pilnowalam po jedzieniu, zeby malemu sie nie ulalo, bo mogl sie zakrztusic, a to zdarzalo mu sie czesto, dlatego kladlam go na boczku:)
Tak samo jest z pieluszka, ktora dziecko zarzuca sobie na buzke machajac raczkami:/
Wiele jest roznych przypadkow, dlatego dziecko trzeba miec pod kontrola I nie popadac w paranoje;)

Ja się właśnie strasznie boję zakrztuszenia. Juz w 1 trymestrze oglądałam filmiki jak temu zapobiec. Mówisz, że po jedzeniu na boczek? Dobra. Będę tak robić bo to moja fobia normalnie.

31 tc Ignaś [emoji175]

martwie sie bo jak przed usg komputerowym napisala mi karteczke do lekarza co je wykonuje TASMY?! i pytalam co to te tasmy to powiedziala, ze nic strasznego a doczytalam w necie ze wlasnie bardzo straszne tylko 90% podejrzen sie nie potwierdza, poczulam sie niedoinformowana przez nia a teraz na usg w 30tyg napisala mi karteczke "kontrola wzrostu plodu, przeplywy, szyjka macicy" a w sumie to rutynowo sie to sprawdza na tym usg wiec po co karteczka, wydedukowalam ze cos ja zaniepokoilo bo byla bardzo milczaca jak robila mi usg i musialam wyciagac informacje.. no i sie boje, ze cos nie tak jest tylko znowu przemilczala zebym nie fazowala za bardzo.. juz tylko cale dzisiaj, cale jutro i wtorkowy poranek

reklama
Potwierdzam z siarą. Też nie miałam poprzednio, a potem karmiłam 15 czy 16mscy.

U mnie też prawie dwulatka będzie, a jesteśmy tylko we dwoje z mężem. Mam nadzieję na spokojny egzemplarz :D

Do góry