reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witam wszystkie Ciężarówki. Po wczorajszej nieobecności miałam co czytać. Czytałam,że pisałyście o furaginie. Ja jestem na niej od początku ciąży(jedna tabletka dziennie i wit.C), z moich informacji furagina jest wyłącznie na receptę(raz lekarz zapomniał mi wypisać a w aptece farmaceutka nie chciała mi sprzedać,więc musiałam urofuraginę kupić, a ta jest trzy razy droższa a skłąd ten sam).
Tak sobie myślę,że właściwie pełnia nie pomogła żadnemu dzieciątku z naszego grona przyjść na świat, więc może to jest troszkę przesadzone.
Mecz oglądałam i kibicowałam Niemcom:może rzeczywiście wczoraj lepiej grała Argentyna, ale patrząc na całokształt zawodów Niemcy w każdym meczu pokazywali klasę i moim zdaniem puchar wygrali zasłużenie.
Miłego dnia.

reklama
Hej
My wczoraj byliśmy u teściów i Agatka wsadziła palec w drzwi. Cały ma spuchnięty i ją boli, zaraz na 9.40 idziemy do lekarza. Ja z nią oszaleję, jak nie obojczyk, to paluch...:/

No i musimy iść na piechotę, bo nie ma nas kto zawieźć. Mam nadzieję, że nie padnę po drodze.

Mi tez posta wcielo a napisałam duuzo:crazy: wiec teraz napisze tylko ze u mnie z rana ok:-) przynajmniej od 7 rano jak sie obudzilam.

Ladna pogoda jak narazie, ani nie za goraco ani nie pada wiec mam nadzieję, ze bede dzis na chodzie.

Milego dnia!

Jetem wkur.....na maksa przepraszam ,,,,ale tak sie ludzilam a tu dupa musze zostac i nauczyc sie obslugiwac z insulina ,,,jak dobrze pojdzie to jutro "moze"""

Dupek z tego dianetyka aaaamam ochote sie drzec!!!!)

Witam się i ja tak na szybko bo uciekam na zakupy zanim zacznie grzać. Pewnie dziś zaliczymy staw jak P wróci z pracy.
A tak w ogóle przeglądałam liste sierpniówek i zauważyłam że jest nas kilka z Wrocławia a Caltha mieszkasz nie daleko mnie (jakieś maks 20km)
&&&& zaciśnięte za wizytujące i zdrowia dla dzieciaczków
Miłego dnia dziewczyny - spokojniejszego i oby jak najwięcej cienia było.

Właśnie doczytałam Ewaelinka współczuję kochana - pokrzycz sobie będzie lżej

Ostatnia edycja:
Witam.. Dzis zapowiada sie mega upalny dzien :(( ehh... nogi jak banie a paluchy jak serdelki :SSS dzis koncze 36 tc :) moze pozniej wrzuce foto brzuszka ;) jeszcze tydzien i moge rodzic!

Witam dziewczyny:-)

Wczoraj miałam kiepski wieczór, zaczęły mnie odpadać czarne myśli, czyli wszystko co moze pójść nie tak:crazy: nie mogłam zasnąć przez pol nocy. Na szczęście dziś już lepiej. Hormony na końcówce mnie dobijają.

Sierpniowa-mnie tez brzuch w nocy ciągnie. Szczególnie przy przekrecaniu sie na boki, mam tak od połowy ciazy.

Ewaelinka84- szczerze to masz mega szczęście, ze jestes gdzie jestes. Taka opieka.! W Polsce pewnie już byś dawno urodziła, a tam masz szanse wyjść!
Ja w poprzedniej ciazy leżałam od 33 tc w szpitalu, mimo szyjki trzymającej, zamkniętej, mimo iż mieszkam 200 metrów od szpitala, bo na ktg co drugi dzien wychodził jeden, dwa skurcze na. I lekarze uznawali to za zbyt duże zagrożenie porodem przedwczesnym:angry: Ale wiem jak lezenie meczy i w głowę mozna dostać.

Boje sie upałów. W dodatku moj M, wyjeżdża na weekend na kawalerski i trochę mam stresa. Ale nie umiem mu zabronić, bo ma mega stresująca prace i takie wyjazdy naprawdę go relaksują. Tym bardziej, ze przez najbliższych kilka miesiecy pewnie nigdzie nie wyjedzie.

miłego dzionka życzę.

Dzień Dobry!!!
U mnie dziś 37 tc na liczniku skończony, więc jakaś ulga jest. Od piątku moja macica ćwiczy dzielnie kilka godzin mniej więcej od 18stej. Póki co bezboleśnie więc luz.

Mnie też ciągnie brzuch przy przekręcaniu i jak leżę na boku, dlatego podkładam sobie poduszkę pod i jest lepiej.

Wczoraj kocur miał ściągane szwy. Strasznie długo to trwało i wył przeokrutnie. Musiały go trzymać 3 osoby. Ja zrezygnowałam po 5 min, bo bardziej stresowalam się niż on. Ale chyba wszystko do przodu.

Ja też boję się tych upałów, choć z drugiej strony cieszę się bo mam tonę prania po powrocie S, więc będzie szybciutko schło.

Dziś w planach wychodnych tylko fryzjer, co nastraja mnie mocno optymistycznie.

hejka

Wczoraj byly poprawiny wesela a to ja czuje, ze mam kaca :eek:
Starszna mialam noc, nie moglam zasnac. MAlluch strasznie kopal, a i ja do toalety co chwila wstawalam i tylko pare kropelek wydusilam- masakra . Strasznie sie dzis czuje do tego nieciekawe sny i mam zrabany nastroj.

reklama
Witam , ja cały tydzień miałam zaplanowany i zawalony wizytami a tu Majka znów chora i wszystko się rozjechało ,mam już dość tego żłobka :(

Caltha - trzymam kciuki za wyniki &&&&

Ewaelinka - kochana współczuję , trzymaj się !

Kahaka - biedna mała :( u nas też co chwile coś , nie ma spokoju ...

miłego dnia Wam życzę :)

Do góry