reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Mi przeszło mniej więcej w połowie 11 tygodnia. Trzymaj się dzielnie, to zaraz minie ;)

Absolutnie nie chce nikogo straszyć.. ale ja jestem w 14tc, mdłości się pojawiają i złe samopoczucie również :sorry2: nie ma reguły.. ale kiedyś musi minąć, na pewno za 6 mscy ;-):-D

Witam nowe sierpnióweczki :-)

natkusia witaj:) Masz rację kiedyś minie heheh dobre jest to, że ciężko przytyć kiedy je się same owoce i warzywa,sporadycznie makaron, twaróg , ryż. Jeśli natomiast coś bardziej treściwego, to nie ma szans utrzymać tego w żołądku :no:

dobry wieczór

katushka oj tak z dziećmi nie ma co na nudę narzekać ;) po pachy można się urobić zwłaszcza jak się jest świerzo upieczoną mamą ;)

Asiołek ta kwota 4-5 tys. to na lekarzy czy na wyprawkę dla dziecka?

Natkusia gratulacje za pierwszy trymestr! i masz racje nie ma reguły z mdłościami, w pierwszej ciąży w drugim trym. miałam jazdy...;/

biedroneczka witam serdecznie !

Ma_Dunia oby pulmonolog pomógł! I super, że macie swój domek, u Nas to jeszcze marzenia, ale w niedalekiej przyszłości planujemy działeczke kupić i działać ;)

Angi ja do 7 tc miałam bóle jak na @....

Stokrotka witam serdecznie!

Izis pracowałam w lx i wiem jak to jest... szkoda słów niekiedy... niestety również kultura osobista pacjentów pozostawia wiele do życzenia ;/ choć fakt lx idzie na ilość... o jakości nie ma co rozmawiać....

jjm86 a czemu takie przekonanie, że słodkie i cukier powodują tycie :p bardzo mylące :p:p:p

Mój starszaczek zaczął chodzić więc radość niesłychana ;)

Ja raz lepiej raz gorzej się czuję. Rodzinie jeszcze nie powiedzieliśmy ... i jakoś mi się nie śpieszy....

Pozdrawiam ;)

No ponoć tak to już jest. Są jeszcze szczęściary, które mdłości nie mają przez całą ciąże, ale w zamian inne dolegliwości. Mamy cały wachlarz możliwości:-) Ja na obecną chwilę zmagam się z problemami twarzy, jakieś krosteczki opanowały całą buzię. Fakt, że pod makijażem da się je zamaskować ale zastanawiam się, czy to już tak do końca ciąży mi zostanie....?

Witam się w niedzielny wieczór:)
My dziś zaliczyliśmy Ikeę (pierwszy raz w życiu tak szybko,M mówi że mnie nie poznaje,że nie chodzę i nie oglądam-a ja zwyczajnie siły nie miałam),potem pojechaliśmy na Dzień Babci i Dziadka.

Co do własnego domku,my na szczęscie budowę mamy za sobą,od zeszłego roku mieszkamy na swoim-o ile dom z kredytem można nazwać swoim:) Ale nic nie zastąpi tego spokoju i prywatności. W tym roku miałam zająć sie ogarnianiem "ogrodu",bo niestety narazie to tylko trochę trawa wyrosła:) ale z racji ciąży a potem maluszka będę to musiała odłożyć to na bliżej nieokreślony czas:)

Jutro z rana dzwonię do tego Lux Medu-trzymajcie kciuki żeby mi się udało przyspieszyć to usg.
Niestety też się nieraz już na LM zawiodłam,szczególnie jak chodzę z Filipem do lekarzy. Akurat wg mnie ( i nie tylko mnie) dobrych pediatrów w LM można policzyć na palcach jednej ręki. Koleżanka chodzi w ciąży do ginekologa właśnie w LM i jest bardzo zadowolona. Praktycznie na każdej wizycie robił jej usg. A ja miałam póki co tylko jedno (to pierwsze) żeby sprawdzić czy w ogóle jestem w ciąży. Gdybym wiedziała że tak będzie wybrałabym innego lekarza,a poszłam do niego bo tak go zachwalała i polecała kuzynka.

Asiołek ta kwota 4-5 tys. to na lekarzy czy na wyprawkę dla dziecka?

Na poród w prywatnej klinice, wizyty lekarskie i badania :) o wyprawce nawet nie myślę ;)

Co do pryszczy to ja mam całą twarz jakbym miała trądzik :( normalnie wulkany wyglądam jak paskudek :( nigdy takich dorodnych nie miałam jak teraz :) a przez ostatnie 15 lat nie miałam wcale ;) dojrzewam ihihihihih

reklama
Witam sie niedzielnie, choć za chwile koniec weekendu.
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. Co do mdłości ja w żadnej z ciąż nie miałam i teraz też nie. Jakoś łaskawie mnie to omija, no chyba że robię sie głodna to czasami jest mi słabiej i muszę cs zjeść, ale generalnie teraz staram sie częściej jeść mniejsze posiłki. Jak na razie przytyłam 1 kg. Mam nadzieję że przybieranie będzie podobne jak w dwóch poprzednich ciążach. Teraz jedyna oznaka ciązy jest dla mnie mega senność w środku dnia, czasami ucinam sobie drzemke, ale przy dwójce moich dziewczyn nie zawsze jestem w stanie.
A co do LuxMedu to w sumie z troche innej strony potwierdzę, że od kiedy firma zwiekszyła zasięg połączyła się z innymi tylu Promedis, Lim itp stawia na jak najwieksze zyski jak najmniejszym nakładem.
No nic chyba pora mi juz spać zasiedziałam się przy komputerze, dobranoc i do usłyszenia

Do góry