reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Mi przeszło mniej więcej w połowie 11 tygodnia. Trzymaj się dzielnie, to zaraz minie ;)

Absolutnie nie chce nikogo straszyć.. ale ja jestem w 14tc, mdłości się pojawiają i złe samopoczucie również :sorry2: nie ma reguły.. ale kiedyś musi minąć, na pewno za 6 mscy ;-):-D

Witam nowe sierpnióweczki :-)

natkusia witaj:) Masz rację kiedyś minie heheh dobre jest to, że ciężko przytyć kiedy je się same owoce i warzywa,sporadycznie makaron, twaróg , ryż. Jeśli natomiast coś bardziej treściwego, to nie ma szans utrzymać tego w żołądku :no:

dobry wieczór

katushka oj tak z dziećmi nie ma co na nudę narzekać ;) po pachy można się urobić zwłaszcza jak się jest świerzo upieczoną mamą ;)

Asiołek ta kwota 4-5 tys. to na lekarzy czy na wyprawkę dla dziecka?

Natkusia gratulacje za pierwszy trymestr! i masz racje nie ma reguły z mdłościami, w pierwszej ciąży w drugim trym. miałam jazdy...;/

biedroneczka witam serdecznie !

Ma_Dunia oby pulmonolog pomógł! I super, że macie swój domek, u Nas to jeszcze marzenia, ale w niedalekiej przyszłości planujemy działeczke kupić i działać ;)

Angi ja do 7 tc miałam bóle jak na @....

Stokrotka witam serdecznie!

Izis pracowałam w lx i wiem jak to jest... szkoda słów niekiedy... niestety również kultura osobista pacjentów pozostawia wiele do życzenia ;/ choć fakt lx idzie na ilość... o jakości nie ma co rozmawiać....

jjm86 a czemu takie przekonanie, że słodkie i cukier powodują tycie :p bardzo mylące :p:p:p

Mój starszaczek zaczął chodzić więc radość niesłychana ;)

Ja raz lepiej raz gorzej się czuję. Rodzinie jeszcze nie powiedzieliśmy ... i jakoś mi się nie śpieszy....

Pozdrawiam ;)

No ponoć tak to już jest. Są jeszcze szczęściary, które mdłości nie mają przez całą ciąże, ale w zamian inne dolegliwości. Mamy cały wachlarz możliwości:-) Ja na obecną chwilę zmagam się z problemami twarzy, jakieś krosteczki opanowały całą buzię. Fakt, że pod makijażem da się je zamaskować ale zastanawiam się, czy to już tak do końca ciąży mi zostanie....?

Witam się w niedzielny wieczór:)
My dziś zaliczyliśmy Ikeę (pierwszy raz w życiu tak szybko,M mówi że mnie nie poznaje,że nie chodzę i nie oglądam-a ja zwyczajnie siły nie miałam),potem pojechaliśmy na Dzień Babci i Dziadka.

Co do własnego domku,my na szczęscie budowę mamy za sobą,od zeszłego roku mieszkamy na swoim-o ile dom z kredytem można nazwać swoim:) Ale nic nie zastąpi tego spokoju i prywatności. W tym roku miałam zająć sie ogarnianiem "ogrodu",bo niestety narazie to tylko trochę trawa wyrosła:) ale z racji ciąży a potem maluszka będę to musiała odłożyć to na bliżej nieokreślony czas:)

Jutro z rana dzwonię do tego Lux Medu-trzymajcie kciuki żeby mi się udało przyspieszyć to usg.
Niestety też się nieraz już na LM zawiodłam,szczególnie jak chodzę z Filipem do lekarzy. Akurat wg mnie ( i nie tylko mnie) dobrych pediatrów w LM można policzyć na palcach jednej ręki. Koleżanka chodzi w ciąży do ginekologa właśnie w LM i jest bardzo zadowolona. Praktycznie na każdej wizycie robił jej usg. A ja miałam póki co tylko jedno (to pierwsze) żeby sprawdzić czy w ogóle jestem w ciąży. Gdybym wiedziała że tak będzie wybrałabym innego lekarza,a poszłam do niego bo tak go zachwalała i polecała kuzynka.

Asiołek ta kwota 4-5 tys. to na lekarzy czy na wyprawkę dla dziecka?

Na poród w prywatnej klinice, wizyty lekarskie i badania :) o wyprawce nawet nie myślę ;)

Co do pryszczy to ja mam całą twarz jakbym miała trądzik :( normalnie wulkany wyglądam jak paskudek :( nigdy takich dorodnych nie miałam jak teraz :) a przez ostatnie 15 lat nie miałam wcale ;) dojrzewam ihihihihih

reklama
Witam sie niedzielnie, choć za chwile koniec weekendu.
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. Co do mdłości ja w żadnej z ciąż nie miałam i teraz też nie. Jakoś łaskawie mnie to omija, no chyba że robię sie głodna to czasami jest mi słabiej i muszę cs zjeść, ale generalnie teraz staram sie częściej jeść mniejsze posiłki. Jak na razie przytyłam 1 kg. Mam nadzieję że przybieranie będzie podobne jak w dwóch poprzednich ciążach. Teraz jedyna oznaka ciązy jest dla mnie mega senność w środku dnia, czasami ucinam sobie drzemke, ale przy dwójce moich dziewczyn nie zawsze jestem w stanie.
A co do LuxMedu to w sumie z troche innej strony potwierdzę, że od kiedy firma zwiekszyła zasięg połączyła się z innymi tylu Promedis, Lim itp stawia na jak najwieksze zyski jak najmniejszym nakładem.
No nic chyba pora mi juz spać zasiedziałam się przy komputerze, dobranoc i do usłyszenia

Do góry