reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

ja w pierwszej ciazy nie mialam teraz raczej cos kupie ale siostra mego meza uzywala ziaji i byla zadowolona tylko, ze po krotkiej przerwie zaraz jej wylazlo kilka paskud. gorgusia ile ma twa pociecha?

reklama
Mamasowa, gratuluje. Witaj u Nas i pisz jak najczesciej :)

Gorgusia, ja poki co nie kupuje, tak samo ubran, choc juz by mi się przydalo. Dopiero okolo 13 tygodnia pewnie zdecyduje się na jakis zakup, boje sie zapeszyc poki co..

Ide na wiadomosci, kolorowych :*

dzieki za powitanie :) ja z kupowaniem rzecy rowniez sie wstrzymuje tyle ze do momentu gdy bd wiedziala jaka jest plec. zapeszenia sie nie boje bo zlego diabli nie biora ;)

Ja dla dzidzi nie kupuje jeszcze,ale do smarowania brzucha zajakiś czas coś się przyda. Myślę że za jakieś 2msc bruszek zacznie rosnąć. ja o zamieszaniu nie myślę.

mamasowa - Kaci ma teraz 16 miesięcy.

L4 :) bardzo bym chciała :) ale dziewczyny ja jestem 5 rok na umowie na zastępstwo. Nie wiem czy wiecie czym ona się różni od umów na czas określony... ale jest nieco mniej korzystna zwłaszcza dla kobiet w ciąży. Bardzo chciałam dostać tą pracę i stawałam na rzęsach by ją mieć. Osoba, którą zastępuje realizuje unijny projekt, który trwa do końca 2014 roku. W tym czasie zmieniły się przepisy i teraz to ja jestem bardziej na bieżąco i jestem jedyną osobą, która na tym etapie wie co jest grane. Nie chcę mojej pracy zostawiać bo wiem, że nikt mnie nie zastąpi. Już została wyznaczona dziewczyna, która mnie zastąpi... ale to są miesiące nauki. A ja nie mogę być nielojalna bo kiedy dostawałam tą pracę ktoś uratował mi skórę... i teraz sumienie mi nie pozwala. W mojej pracy nikt nie musi bać się zachodzić w ciążę. Zawsze to jest radosna wiadomość witana przez wszystkich od serca... ale jestem jedyną osobą w pracy, która ma indywidualne stanowisko pracy i jest chwilowo niezastąpiona. A teraz jest właśnie czas rozliczeń i do końca marca... nie ma opcji bycia na zwolnieniu. Może będę mogła wykraść parę dni... ale to wszystko. Muszę też pracować na szansę zatrudnienia kiedy skończy mi się umowa. Skończy mi się 31 grudnia 2014 roku w trakcie urlopu macierzyńskiego. Tylko od dobrej woli pracodawcy zależy czy zostanie przedłużona... Mąż sam nie utrzyma naszej rodziny. Więc jest to moja batalia o to aby moje dzieci miały co jeść.

LILITH nie wiem do końca jak jest z tym clotrimazolum. Mi lekarz kazał przyjmować rano i wieczorem,tabletek jest 6 więc tylko przez 3 dni. Na ulotce napisane jest że można przyjmować w ciąży,ale żeby skonsultować się z lekarzem. Więc nadal nie wiem czy bezpieczne czy nie ale skoro przepisał to chyba wie co robi...oby:)

reklama
Gorgusia, mamasowa fajnie, że piszecie już o kosmetykach. Może inne dziewczyny też coś mogą polecić:-) Ja ostatnio właśnie pomyślałam, że przydałoby się coś zakupić, ale w tych kwestiach nie mam żadnego doświadczenia;-) Za to zaczęłam kupować gazetki dla mam w ciąży i rodziców. Dla dzidzi jeszcze nic nie kupiłam, bo ostatnio taki czas, że bez przerwy trzeba było robić prezenty innym dzieciaczkom w rodzinie. A tak to mąż sprezentował mi już dwie sukieneczki;-)

Ostatnia edycja:
Do góry