Witam porannie, ja dzisiaj mam kontrole w pracy, z samego rana obudzilam sie z mdlosciami ale na szczescie juz mi troszke przeszlo. Czuje sie troszke ociezala.Jesli chodzi o ograniczanie sie do niekotrych pokarmow w ciazy to na cale szczescie wszystkich zakazanych produktow nie lubie wiec nie mam problemu :-).O mandarynkach nie slyszalam. Slyszalam jedynie zeby ograniczyc cytrusy i nie spozywac ich w duzych ilosciach.Kawy i herbaty czarnej nie pijam od punkcji. A wlasnie dziewczyny uwazajcie na herbaty owocowe, wiekszosc z nich zawiera hibiskus,ktory powoduje skurcze macicy, ot taka ciekawostka.
reklama
Afja-Anetka
Fanka BB :)
a ja właśnie jakiś czas temu słyszałam, że miodu też ciężarne nie powinny spożywać..
Domi88 o dzięki nie wiedziałam o tej herbacie
Ja w poprzedniej ciąży za bardzo nie miałam czasu na zwracanie uwagi na takie szczegóły a w tej mam czas.... i chciałabym się należycie cieszyć każdym dniem a za razem odpowiednio podejść do tematu
Ja w poprzedniej ciąży za bardzo nie miałam czasu na zwracanie uwagi na takie szczegóły a w tej mam czas.... i chciałabym się należycie cieszyć każdym dniem a za razem odpowiednio podejść do tematu
Afja, prawie akzda owocowa herbata go zawiera, ja teraz obecnie kupuje tylko herbate granulowana,wiem ze moze wiecej chemii w niej ejst ale przynajmniej nie zawiera hibiskusa, no i ma tylko 1 % czarnej herbaty. Ja ogolnie mam zakaz picia czarnej herbaty i kawy wiec musialam sobie znalezc jakis substytut. Ogolnie staram sie pic wode, soki i szklanke pol-tlustego mleka codziennie.
ojaka
Macie już jakieś zachcianki?
Ja od 3 dni jem barszcz czerwony z uszkami
pychotaaaa
a znowu na słodkie w ogóle nie mam ochoty (generalnie nigdy jakimś wielkim żarłokiem słodyczy nie byłam)
I tak bym już chciała choinkę ubierać...ale czekamy jeszcze troszkę bo w tym roku planujemy żywą.
Ja od 3 dni jem barszcz czerwony z uszkami
pychotaaaa
a znowu na słodkie w ogóle nie mam ochoty (generalnie nigdy jakimś wielkim żarłokiem słodyczy nie byłam)
I tak bym już chciała choinkę ubierać...ale czekamy jeszcze troszkę bo w tym roku planujemy żywą.
Hej hej
Ja dopiero wstałam )
Witam nowe sierpniówki
ojaka z tymi serkami pleśniowymi to nie do końca prawda. Nie wolno jeść tylko takich z niepasteryzowanego mleka, a takich nie ma wiele. Np. Te wszystkie Turki itp są dozwolone.
A o miodzie to też chyba jakiś przesąd-właśnie jem
Ja dopiero wstałam )
Witam nowe sierpniówki
ojaka z tymi serkami pleśniowymi to nie do końca prawda. Nie wolno jeść tylko takich z niepasteryzowanego mleka, a takich nie ma wiele. Np. Te wszystkie Turki itp są dozwolone.
A o miodzie to też chyba jakiś przesąd-właśnie jem
jutka:)
witajcie ;-) nieśmiało do Was zaglądam..
ujrzałam dwie kreseczki na teście :-) dzisaij miałam wizytę u gina ale niestety pęcherzyka jeszcze brak.. następna wizyta 30.12 i wtedy może nasza fasolka nam się pokaże mam już córę która w styczniu kończy roczek :-) ciąża jak najbardziej planowana zależało nam na małej różnicy wieku ;-) trochę się martwię że jeszcze pęcherzyka nie ma ale gin powiedział że endometrium powiększone więc nadzieja jest martwi mnie również to że w tym cyklu brałam antybiotyk na oskrzela a później miałam jelitówkę i brałam leki :---( mam nadzieję że nie zaszkodzi to naszej fasolce :-(
Afja Anetka - razem na Styczniówkach 2013 i teraz na Sierpniówkach :-) jaaak miłoooo
życzę wszystkim spokojnej ciąży i zero stresów podczas wizyt
ps a jutro uciekam na betę.. druga w czwartek.. trzymajcie && proooszę.. bo tak strasznie się boojęę :-(
Witaj Glowa do gory ja wlasnie skonczylam brac drugi antybiotyk na angine ropna i zapalenie oskrzeli...
Przyzwyczajenie do pracy nie pozwala mi spac i tak od ponad godzinki petam sie po domku ....przywitaly mnie juz mdlosci takze zaliczam poczatek dnia do udanych :-)
Dzis w planach mam jechac upolowac jakies prezeciki -jeszcze tydzien i Swieta moj synus odlicza kazdy dzien , a ja obok niego dni do wizyty
Musze dzis kupic tez witaminki dla mnie i dla dzidzi bo do tej pory jadlam tylko kwas foliowy -macie moze jakies zestawy do polecenia ??
Milego dnia :-*
Ja polecam Falvit Mama
Anetka ja właśnie nie wiedzieć czemu mniej się schizuję w tej ciąży np.odżywianiem niż w pierwszej,ale to podobno normalne. Ale na pewno wykluczyć trzeba surowe ryby (sushi) nie jadłam nigdy więc z odstawieniem dla mnie nie ma problemu Podobno w pierwszych miesiącach trzeba ograniczyć np.mandarynki przez jakieś toksyny-ale czasami nie mogę się oprzeć i jedną zjem No i serków pleśniowych też nie wolno.
a co do kawy-robię tak jak w 1 ciąży-przerzuciłam się na Inkę
Powinnam zostac matka roku hahahaha dwa dni temu nie mogla sie oderwac od mandarynek i nawet nie wiem ile ich zjadlam
Witam porannie, ja dzisiaj mam kontrole w pracy, z samego rana obudzilam sie z mdlosciami ale na szczescie juz mi troszke przeszlo. Czuje sie troszke ociezala.Jesli chodzi o ograniczanie sie do niekotrych pokarmow w ciazy to na cale szczescie wszystkich zakazanych produktow nie lubie wiec nie mam problemu :-).O mandarynkach nie slyszalam. Slyszalam jedynie zeby ograniczyc cytrusy i nie spozywac ich w duzych ilosciach.Kawy i herbaty czarnej nie pijam od punkcji. A wlasnie dziewczyny uwazajcie na herbaty owocowe, wiekszosc z nich zawiera hibiskus,ktory powoduje skurcze macicy, ot taka ciekawostka.
Herbaty owocowe pije po kilka dziennie...
a ja właśnie jakiś czas temu słyszałam, że miodu też ciężarne nie powinny spożywać..
A miodu wypilam z litr przy tej anginie....
No jak nic nalezy mi sie tytul matki roku ...
Na szczescie plamienia ustaly, faktycznie byly od tych globulek, bo teraz juz nie czuje dyskomfortu tez No, ale przelezalam dwa dni i dzis mam mase roboty, bo w dwa dni moje slodkie corki i maz doprowadzili dom do ruiny
Domi gratuluje blizniakow;-)
I witam wszystkie nowe dziewczyny:-)
ojaka
kahaka być może,nie wiem. Tyle pamiętam o serkach pleśniowych co mi w 1-szej ciąży lekarka mówiła.
O miodzie nie słyszałam, czasami daję sobie do herbaty,szczególnie jak jestem przeziębiona.
Piękna pogoda dziś,chyba zaraz się zbierzemy i skoczymy na spacerek.
O miodzie nie słyszałam, czasami daję sobie do herbaty,szczególnie jak jestem przeziębiona.
Piękna pogoda dziś,chyba zaraz się zbierzemy i skoczymy na spacerek.
Ewaelinka84
O rany ja tez zajadalam sie mandarynkami i z przyjemnoscia pije rumianek z cukrem pychotkaaaaa , z kawy zrezygnowalam i z palenia tez o dziwo mi nie brakuje ......
Dziewczyny a powiedzcie mi jaka macie dawke kwasu foliowego bo u mnie w de oprocz mieszanki dla ciezarnej gdzie juz jest kwas foliowy zalecaja dodatkowa dawke ...moze powiecie mi jak to wyglada u Was
Dziewczyny a powiedzcie mi jaka macie dawke kwasu foliowego bo u mnie w de oprocz mieszanki dla ciezarnej gdzie juz jest kwas foliowy zalecaja dodatkowa dawke ...moze powiecie mi jak to wyglada u Was
Witam się :-)
Ja już byłam dzisiaj w sklepie i po rybki na święta mhmm nie umiem się doczekać zaraz będę z mężem myć okna a potem jedziemy do Ikei ;-)
Ja wykluczam pleśniowy ser.. niestety bo uwielbiam :-( surowe jajko, surowe mięso (tartar) i cherbate zieloną, czerwoną itd
Witam nowe sierpnióweczki :-)
OJAKA pracuję w salonie komórkowym T-mobile..
CAROLINE &&&&za betę!
IZIS głowa do góry! Na pewno będzie dobrze
Buziaki
Ja już byłam dzisiaj w sklepie i po rybki na święta mhmm nie umiem się doczekać zaraz będę z mężem myć okna a potem jedziemy do Ikei ;-)
Ja wykluczam pleśniowy ser.. niestety bo uwielbiam :-( surowe jajko, surowe mięso (tartar) i cherbate zieloną, czerwoną itd
Witam nowe sierpnióweczki :-)
OJAKA pracuję w salonie komórkowym T-mobile..
CAROLINE &&&&za betę!
IZIS głowa do góry! Na pewno będzie dobrze
Buziaki
reklama
Bafinka
hej dziewczyny przepraszam ze tak rzadko się odzywam ale pracuje w galeri a tam godziny pracy są do d... i nie mogę sie ogarnąc teraz do tego jestem przeziębiona i senna....
odnośnie jedzenia to naperno surowy ananas może powodować skórcze mi gin kazał go jeść przez porodem i herbata z liści malin też trzeba na to uważać natomiast z resztą bym nie przesadzała nawet jak zjemy kawałek sera z pleśnią raz na miesiąc to nie uważam zeby stała sie tragedia....
mam pyt o prace może któraś zna się na przepisach prawa pracy teraz kończy mi sie umowa próbna i od 1 stycznia przechodzę na umowę o prace na okres 5 lat którą już podpisałam czy jak w styczniu przyniosę zaświadczenie że jestem w ciąży to od razu zaczyna sie ochronka czy mogą mnie zwolnić??
odnośnie jedzenia to naperno surowy ananas może powodować skórcze mi gin kazał go jeść przez porodem i herbata z liści malin też trzeba na to uważać natomiast z resztą bym nie przesadzała nawet jak zjemy kawałek sera z pleśnią raz na miesiąc to nie uważam zeby stała sie tragedia....
mam pyt o prace może któraś zna się na przepisach prawa pracy teraz kończy mi sie umowa próbna i od 1 stycznia przechodzę na umowę o prace na okres 5 lat którą już podpisałam czy jak w styczniu przyniosę zaświadczenie że jestem w ciąży to od razu zaczyna sie ochronka czy mogą mnie zwolnić??