reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witam porannie, ja dzisiaj mam kontrole w pracy, z samego rana obudzilam sie z mdlosciami ale na szczescie juz mi troszke przeszlo. Czuje sie troszke ociezala.Jesli chodzi o ograniczanie sie do niekotrych pokarmow w ciazy to na cale szczescie wszystkich zakazanych produktow nie lubie wiec nie mam problemu :-).O mandarynkach nie slyszalam. Slyszalam jedynie zeby ograniczyc cytrusy i nie spozywac ich w duzych ilosciach.Kawy i herbaty czarnej nie pijam od punkcji. A wlasnie dziewczyny uwazajcie na herbaty owocowe, wiekszosc z nich zawiera hibiskus,ktory powoduje skurcze macicy, ot taka ciekawostka.

reklama
a ja właśnie jakiś czas temu słyszałam, że miodu też ciężarne nie powinny spożywać..

Domi88 o dzięki nie wiedziałam o tej herbacie

Ja w poprzedniej ciąży za bardzo nie miałam czasu na zwracanie uwagi na takie szczegóły a w tej mam czas.... i chciałabym się należycie cieszyć każdym dniem a za razem odpowiednio podejść do tematu;)

Afja, prawie akzda owocowa herbata go zawiera, ja teraz obecnie kupuje tylko herbate granulowana,wiem ze moze wiecej chemii w niej ejst ale przynajmniej nie zawiera hibiskusa, no i ma tylko 1 % czarnej herbaty. Ja ogolnie mam zakaz picia czarnej herbaty i kawy wiec musialam sobie znalezc jakis substytut. Ogolnie staram sie pic wode, soki i szklanke pol-tlustego mleka codziennie.

Macie już jakieś zachcianki?:)
Ja od 3 dni jem barszcz czerwony z uszkami:p
pychotaaaa

a znowu na słodkie w ogóle nie mam ochoty (generalnie nigdy jakimś wielkim żarłokiem słodyczy nie byłam)

I tak bym już chciała choinkę ubierać...ale czekamy jeszcze troszkę bo w tym roku planujemy żywą.

Hej hej
Ja dopiero wstałam :))
Witam nowe sierpniówki :)
ojaka z tymi serkami pleśniowymi to nie do końca prawda. Nie wolno jeść tylko takich z niepasteryzowanego mleka, a takich nie ma wiele. Np. Te wszystkie Turki itp są dozwolone.
A o miodzie to też chyba jakiś przesąd-właśnie jem

witajcie ;-) nieśmiało do Was zaglądam..
ujrzałam dwie kreseczki na teście :-) dzisaij miałam wizytę u gina ale niestety pęcherzyka jeszcze brak.. następna wizyta 30.12 i wtedy może nasza fasolka nam się pokaże :tak: mam już córę która w styczniu kończy roczek :-) ciąża jak najbardziej planowana :tak: zależało nam na małej różnicy wieku ;-) trochę się martwię że jeszcze pęcherzyka nie ma ale gin powiedział że endometrium powiększone więc nadzieja jest :tak: martwi mnie również to że w tym cyklu brałam antybiotyk na oskrzela a później miałam jelitówkę i brałam leki :-:)-:)-( mam nadzieję że nie zaszkodzi to naszej fasolce :-(

Afja Anetka - razem na Styczniówkach 2013 i teraz na Sierpniówkach :-) jaaak miłoooo :tak:
życzę wszystkim spokojnej ciąży i zero stresów podczas wizyt :tak:

ps a jutro uciekam na betę.. druga w czwartek.. trzymajcie && proooszę.. bo tak strasznie się boojęę :-(

Witaj :happy: Glowa do gory ja wlasnie skonczylam brac drugi antybiotyk na angine ropna i zapalenie oskrzeli... :baffled:

Przyzwyczajenie do pracy nie pozwala mi spac i tak od ponad godzinki petam sie po domku ....przywitaly mnie juz mdlosci takze zaliczam poczatek dnia do udanych :-)
Dzis w planach mam jechac upolowac jakies prezeciki -jeszcze tydzien i Swieta moj synus odlicza kazdy dzien , a ja obok niego dni do wizyty
Musze dzis kupic tez witaminki dla mnie i dla dzidzi bo do tej pory jadlam tylko kwas foliowy -macie moze jakies zestawy do polecenia ??
Milego dnia :-*

Ja polecam Falvit Mama

Anetka ja właśnie nie wiedzieć czemu mniej się schizuję w tej ciąży np.odżywianiem niż w pierwszej,ale to podobno normalne. Ale na pewno wykluczyć trzeba surowe ryby (sushi) nie jadłam nigdy więc z odstawieniem dla mnie nie ma problemu:) Podobno w pierwszych miesiącach trzeba ograniczyć np.mandarynki przez jakieś toksyny-ale czasami nie mogę się oprzeć i jedną zjem:) No i serków pleśniowych też nie wolno.
a co do kawy-robię tak jak w 1 ciąży-przerzuciłam się na Inkę:)

Powinnam zostac matka roku hahahaha dwa dni temu nie mogla sie oderwac od mandarynek i nawet nie wiem ile ich zjadlam :sorry2:

Witam porannie, ja dzisiaj mam kontrole w pracy, z samego rana obudzilam sie z mdlosciami ale na szczescie juz mi troszke przeszlo. Czuje sie troszke ociezala.Jesli chodzi o ograniczanie sie do niekotrych pokarmow w ciazy to na cale szczescie wszystkich zakazanych produktow nie lubie wiec nie mam problemu :-).O mandarynkach nie slyszalam. Slyszalam jedynie zeby ograniczyc cytrusy i nie spozywac ich w duzych ilosciach.Kawy i herbaty czarnej nie pijam od punkcji. A wlasnie dziewczyny uwazajcie na herbaty owocowe, wiekszosc z nich zawiera hibiskus,ktory powoduje skurcze macicy, ot taka ciekawostka.

Herbaty owocowe pije po kilka dziennie...

a ja właśnie jakiś czas temu słyszałam, że miodu też ciężarne nie powinny spożywać..

Domi88 o dzięki nie wiedziałam o tej herbacie

Ja w poprzedniej ciąży za bardzo nie miałam czasu na zwracanie uwagi na takie szczegóły a w tej mam czas.... i chciałabym się należycie cieszyć każdym dniem a za razem odpowiednio podejść do tematu;)

A miodu wypilam z litr przy tej anginie....

No jak nic nalezy mi sie tytul matki roku ...

Na szczescie plamienia ustaly, faktycznie byly od tych globulek, bo teraz juz nie czuje dyskomfortu tez:tak: No, ale przelezalam dwa dni i dzis mam mase roboty, bo w dwa dni moje slodkie corki i maz doprowadzili dom do ruiny :-D

Domi gratuluje blizniakow;-)

I witam wszystkie nowe dziewczyny:-)

kahaka być może,nie wiem. Tyle pamiętam o serkach pleśniowych co mi w 1-szej ciąży lekarka mówiła.
O miodzie nie słyszałam, czasami daję sobie do herbaty,szczególnie jak jestem przeziębiona.

Piękna pogoda dziś,chyba zaraz się zbierzemy i skoczymy na spacerek.

O rany ja tez zajadalam sie mandarynkami i z przyjemnoscia pije rumianek z cukrem pychotkaaaaa , z kawy zrezygnowalam i z palenia tez o dziwo mi nie brakuje ......

Dziewczyny a powiedzcie mi jaka macie dawke kwasu foliowego bo u mnie w de oprocz mieszanki dla ciezarnej gdzie juz jest kwas foliowy zalecaja dodatkowa dawke ...moze powiecie mi jak to wyglada u Was

Witam się :-)

Ja już byłam dzisiaj w sklepie i po rybki na święta mhmm nie umiem się doczekać :tak: zaraz będę z mężem myć okna a potem jedziemy do Ikei ;-)

Ja wykluczam pleśniowy ser.. niestety bo uwielbiam :-( surowe jajko, surowe mięso (tartar) i cherbate zieloną, czerwoną itd

Witam nowe sierpnióweczki :-)

OJAKA pracuję w salonie komórkowym T-mobile..

CAROLINE &&&&za betę!

IZIS głowa do góry! Na pewno będzie dobrze :tak:

Buziaki

reklama
hej dziewczyny przepraszam ze tak rzadko się odzywam ale pracuje w galeri a tam godziny pracy są do d... i nie mogę sie ogarnąc teraz do tego jestem przeziębiona i senna....

odnośnie jedzenia to naperno surowy ananas może powodować skórcze mi gin kazał go jeść przez porodem i herbata z liści malin też trzeba na to uważać natomiast z resztą bym nie przesadzała nawet jak zjemy kawałek sera z pleśnią raz na miesiąc to nie uważam zeby stała sie tragedia....

mam pyt o prace może któraś zna się na przepisach prawa pracy:) teraz kończy mi sie umowa próbna i od 1 stycznia przechodzę na umowę o prace na okres 5 lat którą już podpisałam czy jak w styczniu przyniosę zaświadczenie że jestem w ciąży to od razu zaczyna sie ochronka czy mogą mnie zwolnić??

Do góry