reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

ojaka- u mnie jest chęć na mięso, w każdej postaci. :) i kwaśne, kapary w zalewie, pieczarki w zalewie...popite zalewą :D ni ekomentuje tego :D
dziwczyny z miodem i mandarynkami /cytrusami to wiecie jak jest. wszystko z umiarem. gdybyscie zjadaly sloik litrowy codziennie to mozna byłoby sie martwic a tak. a cytusy po prostu uczulaja czesto i o to tylko chodzi, a co zrobic jak sie ma na nie ochote. i to swieta ida.jak tu nie jesc cytrusów. takze nie panikowałabym.

bafinka- ja ni epomogę, jestem zielona w temaci espraw zwiazanych z zatrudnieniem.zdaje sie na mojego pracodawcę z tym ;) (tyle,ze moim szefem jest tesc wiec mam luz) ale widze,ze ci dziewczyny juz pomogly.

no to przygotowania do wiat widze ruszaja. my wyjezdzamy jak co roku. mamy tak,ze mieszkamy z dala od naszych rodzin (200 i 500km) wiec urzadzenie swiat to nie nasza bajka. a ja sie jakos nie rwę ;)

wczoraj przezylam horror. bylam u dentystki, miala mi zalepic zab po kanalowym i tak zrobila...po 3h myslalam,ze mi glowa eksploduje i predko polecialam do niej,zeby mi tą plabe wyciagnela. nie wiem co sie stalo ale jakby sie tam cisnienie zebralo jakies...taki bol kosmiczny,ze szok. a ja to panikara jestem jesli chodzi o zeby. w 1 ciazy przezylam koszmmar,nikt nie chcial sie mna zajac,bo w ciazy...aj jak o tym mysle, to az mam lzy w oczach. na szczescie dziaij juz nic nie boli ale na 14 smigam do dentystki,zeby mi ta dziure zakleila w koncu,nobo jak tak z otwartym zebem...
o 19:40 ide do gina. wybrala sobie juz jednego z polecenia. ahh szlag mnie trafia z lekarzami. w moim rodzinnym miasteczku jest 2 ginow. jeden stary 75 letni dziad do d*** i moj lekarz cudotworca wiec wybor jest prosty. a tutaj to co lekarz to milion opinii i badz tu czlowieku madry. co gorsza-ja wiem,ze to wiele czasu ale dla motyw,ze mam sobie wybrac szpital w ktorym bede rodzic,to tez kosmos. lula rodzilam bedac na wakacjach u mamy wiec wyboru nie bylo,a poza tym jest 1000m od domu,toi pieszo bym zdarzyla. sek w tym,ze moj pierwszy porod byl naprawde ekspres,bo 1,5h od pierwszego skurczu do powitania lula na swieci i teraz panika,ze nie dosc,ze ciaza zagrozona,to jeszcze kurna moge nie zdarzyc do szpitala... ahhh. jak nie urok to sraczka.
znikam do dentysty kobiety!

reklama
Cześć Dziewczyny , chętnie do Was dołączę , jeśli nie macie nic przeciwko :) ,wczoraj byłam na pierwszej wizycie zaczynam 8 tc , termin wypada na 2 sierpień .Męczą mnie potworne mdłości , może macie jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z nimi skutecznie radzić ?

Amelia witaj :) mnie na mdłości pomaga jedzenie jedynie hehe.

Moja córa dzisiaj wychodzi z siebie :/ przed chwilą zrobiła mi 15-minutowy koncert, bo nie chciałam jej dać do zabawy starych testów ciążowych. Darła się jak głupia, a jak się zmęczyła to zasnęła. W końcu!

Witam wszystkie nowe mamusie:tak::-)
Domi gratuluję dwóch serduszek:-)
Anetka ja staram się trzymać jakoś dietkę bo niestety nie należę do szczupłych:-( no i z racji tego muszę. Co do miodu to nie słyszałam a od kawy mnie odrzuciło więc nie mam z tym problemu.
Ojaka powodzenia w pracy i będę trzymać kciuki &&&&&& za Ciebie:-)
Jutka cieszę się, że plamienia ustały. :-)

Bafinka wydaje mi się, że masz ochronkę. Koleżanka w pracy też tak miała, że podpisała umowę na 3 lata i jakoś tydzień póżniej przyniosła zaświadczenie o ciąży i było wszystko ok.:tak:
Lilith współczuję kochana:tak: i oby się polepszyło. Co do przygotowań to my spędzamy święta z moimi rodzicami więc jakoś wielkich przygotowań uniknę.:-) Dziś lub jutro ubierzemy choinkę no i w weekend zrobię tylko małe zakupy.
Malusiolka cieszę się, że plamienia ustały i trzymam kciuki kochana za wizytę:tak:
Fiufiu współczuję historii z ząbkami i dentystą:-( Udanej wizyty:-)

Ja mam dzisiaj masakryczny dzień:-( Dosłownie nic mi się nie chce i tylko bym spała:crazy: Wpadnę jeszcze wieczorkiem do Was kochane poczytać jak tam wizyty:-)

Monia, ja tez bym dzisiaj najchetniej caly dzien spala ale niestety musze sie troszke pomeczyc jeszcze w pracy. Dodatkowo jutro rano musze zaczac o 6 a nie 7.30 bo potrzebuje skonczyc o 12 zeby zawiezc rodzicow na lotnisko.

Malusiolka pewnie wchodzi do gabinetu. Potrojne kciuki kochana, oby wszystko bylo dobrze &&&&. Czekamy na wiesci

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie Panie, czytam Was od pierwszego wpisu na tym forum jednak nauczona doświadczeniem i strachem przed kolejnym poronieniem bałam się odezwać. No ale przełamałam strach:) Podziwiam Was za optymizm, ja widzę tę ciąże w czarnych barwach. Coś czuje, że może się nie udać. Swoją kolejną wizytę mam planowo mieć 27.12. Strach przeogromny!:( termin 31.07. bądź 1.08. o ile wszystko pójdzie pomyślnie. Poprzednią ciąże straciłam wcześnie w 6 tygodniu. W obecnej w 6 tyg i 1 dniu widziałam serduszko.

Do góry