reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

ojaka ja bym mogła się żywic kiszoną kapustą, mandarynkami i niestety pierniczkami które upiekłam na święta. rok temu odstawiłam słodycze i mam taki poziom wygłodnienia :-)
Domi gratuluje bliźniaków. Podobno sam początek troche trudniejszy ale potem dużo łatwiej :-)

reklama
Bafinka z tego co sie orientuję jeśli podpisałaś umowę już,a o ciąży powiesz po Nowym Roku to jestes chroniona od chwili kiedy poinformujesz pracodawcę. Tak mi przynajmniej mówiono na szkoleniu w pracy pół roku temu. Bo jakiś czas temu wymagali zaświadczenia od lekarza(a niektórzy lekarze wystawiali je dopiero po 3 miesiącu). Ale jak jest w rzeczywistości to dokładnie się nie znam.

Nikitka mam to samo, tylko dorzuciłabym jeszcze ogórki kiszone ( tyle że je to nawet zajadałam przed ciążą)

Witam was po kolejnej nieprzespanej nocy.
Co do zachcianek to nie mam, wrecz przeciwnie, nie moge patrzec ani na jedzenie ani na picie pod kazda postacia. Jedyne co w siebie wmuszam w ilosci kilku lyzek to barszczyk z uszkami i pomaranczka - wysysam z niej soki ;p
Dzis postanowilam zaszalec i zjesc zupke kukurydziana z doritosami.. jak wyjdzie zobaczymy.
A jak Wasze przygotowania do swiat?

u mnie poki co przygotowan do swiat jeszcze nie ma. W piatek mam zamiar pojechac z mezem po choinke a co do gotowania to przeciez dla naszej dwojki nie bede specjalnie duzo gotowac. Ztobie zupe grzybowa, rybe, pierogi i wystarczy ;)

Okna umyte :-) uf uf

BAFINKA zdrówka! Wiesz.. są rzeczy zabronione w ciąży i ja się tego trzymam :tak: uwielbiam ser pleśniowy ale mogę się wstrzymać przez 1,5 roku przed nim niż potem żałować że dziecko zachorowało na coś.. Ale oczywiście każdy robi jak uważa no i fakt nie należy przesadzać na maxa ;-) Aa wydaje mi się, że jesteś chroniona ale musiałabyś popytać :-)

NIKITKA mnie za to odpycha od słodyczy :confused: a normalnie je uwielbiam!

LILITH u nas przygotowania pełną parą :-D sprzątanie, wczoraj pieczenie ciastek.. ogólnie uwielbiam ten czas :-) Biedny Ty <tulę> może Ci przejdzie :tak:

ciekawe jak tam z SUNNY..

DOMI podaj mi dane na pw Twoje bo Ty jako mama bliźniaków koniecznie musisz być na naszej liście!! ;-):-)

Dzisiaj zaktualizowałam naszą listę i jest nas coraz więcej!! :-)

Naktusia poszlo pw.

Co do zachcianek to wlasnie zjadlam strogonowa z kurczakiem i ryzem i zagryzlam sernikiem z rodzynkami a popilam sokiem pomaranczowym :-D

No to u nas swiat chyba nie bedzie.. ja nic nie przelkne a moi i tak nie obchodza takich "polskich". Choinka na szczescie ubrana jeszcze nim dowiedzialam sie o ciazy i samopoczucie bylo lepsze, podobnie z prezentami. W ogole bylismy w trakcie remontu, mial sie skonczyc przed swietami ale tu i tak postoj. A tyle planow bylo, chcialam popiec ciastka i inne slodkosci tez dla sasiadow, do szkoly cory, ozdoby robic.. a na wyrku sie skonczylo :)

reklama
Witam. Już lepiej się czuje. Nie mogłam pół nocy spać, bo się martwiłam, ale się uspokoiłam. Plamienie przeszło, ale dopiero dzisiaj rano. Miałam lecieć na betę, ale nie idę, bo umówiłam się prywatnie do innego lekarza na 18:15. Trzymajcie kciuki :)

Ja mam zachcianki, ale sama nie wiem na co. Po prostu słone i kwaśne za mną chodzi. A poza tym jakaś dziewczyna pisała o barszczu czerwonym.. mniam, aż ślinka leci, gdzie normalnie nie mam na niego ochoty. Jeszcze na dodatek zgagę mam :baffled:

Do góry