Ojej jestem jakaś zmęczona cały czas. Czytałam na bieżąco, ale większości już nie pamiętam :/
Pamiętam tyle, żeby opierniczyć te co miały odpoczywać, a tego nie robią
No i pamiętam, że tematy seksu były poruszane
Jako, że ja po I trymestrze mam do teraz sny erotiko
(tylko teraz mniej), a my w zasadzie całą ciąże tylko kilka razy bo pierwsze 4 miesiące to dla mnie była katorga, później plamienia i zakaz i o...teraz niedawno jakby można było to jakoś też nic. W zasadzie za każdym razem to ja dążyłam do tego
Jakiś czas temu też próbowałam jak już wiedziałam, że łożysko się podniosło i powinno być ok, ale jakoś nie widziałam zainteresowania. Pewnego razu zapytałam wprost, czemu z jego strony jest brak zainteresowania - i się dowiedziałam - strach, że znowu się coś stanie, że zacznę plamić etc. i że zarządził celibat do końca
Wcześniej mówił też, że podobam mu się teraz strasznie, ostatnio już nie słyszę, może przez to tycie i puchnięcie
No i chyba często nie wyglądam najlepiej ,zwłaszcza, że jestem biała jak ściana, nawet jak długo śpię to oczy podkrążone, podpuchnięcia ma buzi itp.
Dzisiaj to nawet mój teść jak przyszedł na chwilę i mnie zobaczył to powiedział "oo jaka zmęczona..", gdzie ja dzisiaj nawet nieźle spałam i czułam się do pewnego momentu całkiem na siłach
To sobie pomyślałam, że nieźle fatalnie muszę wyglądać hehe
Ohhh potrzebuję słońca...chociaż trochę na nim posiedzieć...ja sie bardzo słabo opalam, jeśli w ogóle mnie złapie, ale chciałabym chociaż tą twarz ożywić kolorem jakimś
A jeszcze co do słonka i skracających się szyjek - mnie lekarz powiedział, że mam się nie nagrzewać, przegrzewać, czyli pewnie nie siedzieć na słońcu i nie brać za ciepłych kąpieli. Pewnie to też wpływa na skracanie.
Ja dzisiaj też się zastanawiałam nad sączeniem wód płodowych,ale to podobno jak woda wygląda...to ja nawet nie zauważę, bo ja mam upławy :/ I kłucia "tam" też czuję, ale dopiero jakoś od wczoraj.
Tak też apropo twardnień i skurczy brzucha, ja nawet nie wiedziałam, że to mam. Lekarz na wizycie mi uświadomił że to może być to i często ten mój krzywy brzuch to w takim razie nie musi być mała, tylko te skurcze właśnie. Tylko nie wiem czemu po jednej stronie
No i czekam na wyniki posiewu i tego badania na przeciwciała...
Ja myślałam o tej krwi pępowinowej, ale dla nas to jednak za wysokie koszty, a też bym może miała jakiś komfort psychiczny...teraz to może być dla rodzeństwa, ale za kilka, kilkanaście lat ? Kto wie co wymyślą
O serialach pisałyście ! Muszę sobie zrobić listę z tych co wymieniałyście, bo ja też lubię seriale
Jednak ostatnim jaki zobaczyliśmy z "palcem w tyłku" wszystkie sezony to było Sons of Anarchy, ahh bardzo się wciągnęłam
Te motocykle etc
Ale emocjonalnie ten serial mnie wykańczał, normalnie jakbym tam z nimi żyła, raz to się nawet popłakałam jak debil jakiś
Te wszystkie CSI, Kości - też je lubię. Kiedyś spodobała mi się piosenka z jakiegoś serialu Suits i pomyślałam, że go zobaczę, ale do tej pory nie miałam okazji.
Ewcol bardzo mi przykro, ale powiem szczerze, że mieliście dużo szczęścia w tym nieszczęściu, że Pan był uczciwy
Mnie po złości potrafili nawet lakier porysować, ukradli lusterko, kołpaki, zatkali spryskiwacze drutem etc. i niestety nigdy nikt nic nie widzi
Także super, że Pan był uczciwy i chce oddać
a że nie ma takiej sumy...to się nie dziwię...sama bym nie miała :/
W ogóle byliśmy dzisiaj na spacerze pomimo pogody i weszliśmy na chwilę do domu kultury, który jest niedaleko. Akurat dzieciaki miały próbę przed dniem dziecka - tańce i śpiewy (tzn. śpiewy to z playbacku
), ale genialne, milion przebrań, wiek różnorodny, aż się poczułam jak na występie gdzieś
A teraz oglądałam stary fil "Philadelphia" i oczywiście mi się strasznie przykro zrobiło.