reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Uwielbiam swoją przychodnie , mój opiekun zadzwonił do mnie i zaproponował że zaopiekuje się małą podczas usg , normalnie jestem w szoku , cieszę się bo ostatnio jak była ze mną w trakcie badania właziła mi pomiędzy nogi i pytała co to jest , po czym sama odpowiadała pupa , lekarz miał ubaw a mi do śmiechu wcale nie było .

Martyna - 100 lat dla synusia :)

Madison - fajnie że znasz już termin cc , też bym już chciała zacząć odliczać .

Carine - Najlepszego z okazji imienin :)

Gorgusia - współczuję :( , najpierw te zastrzyki teraz to …

Asiołek - zdrówka dla Mai , moja też chora :(

Gawit - ja nie mogę się doczekać kiedy dostane taką laurkę od swojej córci :)

Kahaka - &&& za wizytę , przykra sytuacja z babcią , dobrze że ktoś przyszedł w porę .

reklama
Zdrówka życzę wszystkim naszym b dzieciom.... mimo w sumie dobrej pogody ciągle coś łapią.

Martyna 100 lat dla synka.

Kahaka szkoda Babci... depresja to straszna choroba.

Asiołek - na opuchliznę mój gin zamiast zwykłej wody kazał pić wodę Jana podobno jest lepsza , jeszcze nie wiem jak w praktyce bo dopijam zapasy zwykłej i zlecił badanie moczu , lepiej sprawdzić jak Cię coś niepokoi .

Mi to troche humor siadl po tym terminie cc, bo to jakos tak inaczej niz oczekiwanie na naturalny porod i wogole mi zal, ze nie bedzie juz naturalnego porodu, chciałam to jeszcze raz przeżyć.
Tak, wiem... problemy sobie wymyślam, ale coz zrobic, musze poczekać az sie te myśli przemiela i zblakna.

Amelia - no opieka pierwsza klasa! :)

Asiolek - skonsultować z lekarzem warto. Ale jesli cisnienie i mocz ok to raczej wszystko dobrze. Tak miała moja znajoma w 3 trymestrze. Niekomfortowe, ale niegroźne.
Duuuuzo zdrowia dla córeczki! Bardzo niefajnie z ta reakcja na podwyższona temperature...

Gorgusia - oby to był fałszywy alarm. Trzymam kciuki!

Kahaka - ciężka sytuacja z babcia... Współczuje bardzo.

Martyna - szyjka super! Ale info o cc zaszkowalas mnie. To Tobie nie powinno robic różnicy kilka dni wiecej z niegroznymi dolegliwosciami ciazowymi. Dla dziecka ważne sa te dni, takze pod koniec ciazy. Coraz wiecej jest publikacji o tym, ze cc powinno byc po rozpoczęciu akcji porodowej.
Wg naszych standardów, jesli ma oczywiście wskazań do wcześniejszego kończenia ciazy, cc w pojedynczych ustawia sie w 39tc, a bliźniaczych (ale tych najbezpieczniejszych) po skończonym 38tc.
Idealny przykład podała mi dzis gin w szpitalu - w zeszłym tygodniu mieli porod w 37t3d czyli donoszony jak nic, a dziecko miało problemy z oddychaniem.
Gdyby dzieci były gotowe w 36 czy 37tc to ciaza by tyle trwała.

Monya - bo centra handlowe to samo 'zuo' ;)) Tez tak mam, ze moge chodzic miedzy domem a ogródkiem pol dnia i jest cudnie, ale pol godziny w CH zwala mnie z nóg i przyprawia o duszności. Grunt, ze ten wypad zaowocował mocnym postanowieniem :)

Gawit - zapisz sobie by 'zapomnieć' o kolejnym świecie męża! Moze jak poczuje jak to jest to sie nauczy.

Witam sie :-*
Troszke poczytalam ,ale moj mózg to jakas sieczka bo nie umiem sie na tyle skoncentrowac by pisac kazdej po kolei :-(
A wiec Gorgusia mam nadzieje ze to falszywy alarm !!!i zaciskam kciuki &&&
Kahaka aby babcia wrocila do zdrowia i dobrze ze znalazla sie tam osoba ktora zareagowala
Asiolek niby taka opuchlizna jest normalna ale mi yez lekarka mowila ze jak bedzie silna to mam to zglosic ,mowila mi tez czemu ,ale zabijcie mnie nie pamietam -jakos moja glowa usunela ta wiadomosc
Madison oswoisz sie z ta decyzja ,a najczesciej i tak bywa ze jak mamy cos zapiete i zorganizowane to natura cos pomiesza zebysmy mieli atrakcje ;-)

Teraz o wczorajszej wizycie ,z malebka oj -skurcze wystapily na ctg ,ale sa w normie ,dowcipnie tez bez zmian -jedno co mi powiedziala ze mam miec wszystko przygotowane i mam sobie spakowac torbe bo w mojej sytuacji roznie to bywa :-/

Teraz sprawa wazna ::::!!!!!!
Dziewczyny prosze o organizacje adresowa !!!!
Znajomi jada w sobote do pl i moj musi im to do tego czasu zawiesc -ja mam spakowanych 6 paczek i mowie ze makulatury do nich nie wkladam bo to wazy !!!a chyba zadnej sie nie przydadza gazety po niemiecku !!!
W paczce jest :laktato.butelka.smoczek.czapeczka (biala). Lyzeczki do witaminy D z dluga raczka ,sliniak , opakowanie podpasek na piersi (nie wiem jak to sie nazywa )5 pampersow 1 i trzy2 ,probki roznych olivek ,kremow ,saszetki granulek herbatki koperkowej i dostalam tez takie rastopy uciskowe na nogi po porodzie ,a raczej skarpetki (takie do uda )w formie siatki ...chyba wszystko wypisalam
Wiem ze pare dziewczyn jest z innych krajow -dajcie mi znac jak to wyslac ,,,no i adresy na priv ,musze to jakos wszystko ogarnac i mam nadzieje ze dam rade ..mialam jeszcze cos pisac ale zapomnialam :-( jak cos to dopisze

Dobry za przeproszeniem z kibelka ale chyba tylko tu dzis bede miala czas z rana. Ztobilam przed chwila śniadanie malemu duży mówi ze nie chce. Wiec poszlam sie myc i malowac. Za.ist to zamknelam kibelek i pruboje czytac ale dzis mialam tak cudowna noc ze niewiem nawet czy duzo bykow robie. Jak sie ogarne do przytomnosci to poczytam co i jak.

Ewcia to masz ladne zajecie.powodzenia

ewaelinka wyslalam ci pw, chodz nie wiem czy doszlo/ wyslalo bo z komorki to ciezko.sprawdz prosze.... u mnie znacznie lepiej dzisiaj, bede na wizycie pyt czy moge wyjsc

Hej hej
Ja już nogami przebieram przed wizytą u gin.
Madison, a kiedy dokładnie masz CC, bo przegapiłam chyba?

Miłego dnia kobietki!

Hej.

Wczoraj spedzilam super hiper miłe popołudnie :tak: przyszla moja rodzinka i siedzieli troche!

Dzsiak cos mnie brzuch pobolewa.. zaraz musze wziać tabsy eh i oby przeszło! Strasznie jestem przewrażliwiona teraz..

MADISON przyzwyczaisz sie do tej mysli.. przynajmniej znasz termin a to pozytyw ;-)

GORGUSIA dobrze, że to nie ospa uff

EWCIA oby skurcze ucichły! Ojj masz roboty z tymi paczkami.. ale sporo tego :tak:

ANNA rozumiem, że gorsza noc?

CARINE &&&& za wyjście!!

KAHAKA ja sie boje wizyty czyt że każe do szpitala.. mam nadzieje, że wszystko bez zmian! &&&&

AMELIA super, że mozesz isc na Usg :-)

reklama
Do góry