reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Lilith ja przypadkowo niestety kupilam ten mniej czuly, no ale juz trudno, jutro powinien do mnie dotrzec. Jak tam twoje mdlosci kochana ? Moj maz sie smial ze na piatkowa wizyte w klinice w Manchesterze zabieramy conajmniej 4 woreczki na podroz, a to zaledwie 35 mil :-D

reklama
Marea, dokladnie, niektore sa szczesciary I nic im nie dolega, wtedy nic tylko sie cieszyc. Nie zamartwiaj sie niepotrzebnie :)
Domi to dasz mi znac jak sie to u Ciebie sprawuje. Ja wory mam w aucie caly czas, nawet jak jade tylko krew oddac a szpital mam z 5 min od domu I zawsze sie przydaje.. Ale powiem Ci, ze wolalabym jakis inny sposob, bo od takiego wora robi sie jeszcze gorzej :(
Co do man, chodzisz tam do polskiej przychodni? Zastanawialam sie czy by nie isc tam chociaz na jedno usg, z tym ze rozne opinie slyszalam..

Marea, ciąża jak nic. Gratuluję :* Wydaje mi się, że możesz oficjalnie do nas dołączyć :) Ja w poprzednich ciążach miałam bledszą drugą kreseczkę i tak wychodziły w 5/6 tygodniu.

Natkusia, wigilia w domu z teściami, bo M rano do pracy i wróci przed wigilijną kolacją, 1 dzień świąt u mojej babci, a 2 dzień świąt w domu, abyśmy mogli w końcu z M spędzić razem czas :)

Wczoraj na zakupach zaszalałam :D Kupiliśmy prezenty dla naszych dziewczynek, dla męża siostry dzieci i dla moich siostrzenic :D Trochę kasy poszło, ale uśmiech dziecka to najważniejsze :)

Natkusia, ja dzisiaj 2 ciasta już upiekłam i jak małą położę lecę roladę z piersi kurczaka robić :D

Lilith, absolutnie nigdy wiecej nie pojde do polskiej przychodni w ECCLES. Totalna porazka w 5t4d pojechalam tam ( po owczesnym ustaleniu przez telefon ze zrobia mi usg) na marne... Pani ginekolog strasznie nie przyjemna, nawet mnie do gabinetu nie wpuscila w drzwiach powiedziala ze ona mi usg nei zrobi bo ma za slaby sprzet, ze z takim wysokim TSH nie powinnam w ogole byc w ciazy i ze najlepiej zebym zjechala do kraju to tam sie mna specjalisci zajma i zaleca hospitalizacje. Ogolnie jade do Manchester Fertility tam gdzie mialam robione ivf bo jak wykupilam pakiet ivf to mieli gratisowe usg w 8 tygodniu ciazy.

Jesli okaze sie wszystko ok po piatkowym usg to moj maz ma zamiar juz kupic dla naszych fasolek, tak symbolicznie ;)

Ostatnia edycja:
Marea witamy w gronie :-) Na ulotce od testu jest napisane że druga kreska może być blada, także spokojnie kochana. Nie stresuj się. I nie martw się objawami, bo ja na przykład nie mam żadnych i gdyby nie brak okresu to nie wiedziałabym że jestem w ciąży.

Dziewczyny a co wy kupujecie do słuchania serduszka i gdzie jeśli mogę zapytać??

Katushka,ja na ebay kupilam cos takiego http://i.ebayimg.com/t/Pocket-Fetal...5/$T2eC16dHJGwFFY9CkL46BSVR75(Sl!~~60_12.JPG.

Swoja droga wlasnie wyczytalam na stronie nhs ze po 12 tygodniu przysluguje mi usg co 4 tygodnie w zwiazku z ciaza blizniacza dwujajowa-dwuowodniowa. Ciesze sie ogromnie bo myslalam ze bede miala usg tylko w 12 i 20 tygodniu a tak zawsze moge to na nich wymusic. Wkoncu na ich stronce sa wszystkie informacje

Marea - druga krecha jak nic.
U mnie była ciemniejsza od kontrolnej , ale robiłam 8 dni po spodziewanej, bo nie chciałam znowu rozczarował się testem. Tym razem wiedziałam ze już jestem w ciąży bez testu. Nie wiem skąd , ale po prostu tak było, a test zrobiłam dla formalności.
Dziewczyny, jestem po wizycie u endokrynologa. Mam podejrzenie hashimoto. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Niby tsh w normie, ale przeciwciala strasznie wysokie. I endokrynolog i ginekolog mnie uspokaja, ale czuje niepokój o maluszka. Muszę czekać z kolejna wizyta do 27.12 i wtedy będzie wiadomo czy bedą leki czy nie.

Mi chodzi po głowie czy sobie pamiątkowego testu nie osikać :-p Dwa lata temu osikiwałam 26.12 i mam piękne pamiątki :)
Mnie mdłości męczą tylko rano. Ale są to mdłości połączone z wilczym głodem i przez to mi niedobrze.... Ale później już jest zupełnie ok.
Gdyby nie piekące sutki to wszystko jest normalnie.

Monya a bierzesz w ogole jakie kolwiek leki na tarczyce ? Hashimoto to nie wyrok ja sie z tym mecze od 5 roku zycia.Biore Levothyroxyne 200mg w chwili obecnej a przed ciaza mialam 150mg. Jedna tabletka rano i po problemie.:-)

Gorgusia ja mam fotki testow porobione ;) W sumie testy dalej trzymam ale juz po czasie robia sie takie brzydkie. A te elektroniczne co mialam to popadala w nich bateria po 24h i juz lipton z takiego tesu

reklama
Domi88 ten link który podałaś nie otwiera mi się :-( któregoś dnia mi wpadło gdzieś w oko że kobiety w ciąży bliźniaczej mają częściej usg, ze względu że jest to ciąża wyższego ryzyka, bardziej obciążająca organizm.

Do góry