reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witaj Marea,
Robisz testy z porannego moczu ? Ja robilam testy codziennie przez ponad 10 dni i wychodzilo na to ze co drugi dzien kreska robila sie ciemniejsza. Najlepiej wybrac sie na Bhcg i zrobic 2 razy w odstepie 48h wtedy bedziesz miala pewnosc ze przyrasta prawidlowo. Co do brazowych plamien to wiele z nas mialo lub nadal ma lekkie plamienia.

U mnie to juz 7 swieta na obczyznie w sumie w tym czaise chyba 2 razy spedzilam je z rodzina. Na szczescie moj maz sam stwierdzil ze w tym roku zbytnio nic nie bedziemy robic ze wzgledu na moje samopoczucie.

reklama
Domi, robiłam z porannego i w ciągu dnia, testy różnych firm i druga kreska jest zawsze dobrze widoczna ale bledsza od tej kontrolnej.
Niestety nie mam możliwości zrobić Bhcg przed 27.12, będę musiała wytrzymać jeszcze te 4 dni...
Długo się staramy, właściwie straciłam już nadzieję, bardzo bym chciała żeby wszystko było w porządku ale martwi mnie brak objawów :(
Właśnie czytałam, że jeśli plamienia są brązowe to lepiej niż z czystej krwii ale mogą znów oznaczać ciążę pozamaciną i to by tłumaczyło te słabe kreski na testach...eh :(

Marea może akurat jesteś ta szczęściarą którą nie męczą żadne dolegliwości? Musisz być dobrej myśli bo inaczej oszelejesz do 27.

Edys ja z mężem mam konflikt :tak:
Po pierwszym porodzie nie dostałam zastrzyku,bo synek miał krew RH - ,natomiast córeczka ma krew RH + i po porodzie z nią dostałam zastrzyk -lekarka uspokaja ,że spokojnie .
ja dziś w nocy wstawałam 3 razy do toalety -a juz ograniczam picie wieczorem.Martwi mnie troszkę,bo bolesnośc piersi mniejsza-tylko sutki nadal wrażliwe i bolące -cholipka zawsze coś :szok:

Dziś rano zauważyłam ze moje tzw. Wieczorne wzięcia o dziwo nie zniknęły tak jak do tej pory. Czyżby to już brzuszek? Nie za wcześnie?

Marea, ja tez sie staralam z mezem bardzo dlugo (prawie 6 lat). Ja 8 dni po transferze jak poszlam robic test to mialam lekkie krwawienie i to nie brazowe ale mocno czerwone, no doslownie zywa krew a test wyszedl mi pozytywny, kreseczka byla bardzo blada ale widoczna. Dopiero 16 dni po transferze kreska ciazowa byla ciemniejsza od kontrolnej a ja jestem w ciazy blizniaczej wiec wydaje mi sie ze nie ma co sie zalamywac tylko cierpliwie czekac moze owulacja Ci sie przesunela.

Monya, mi sie wydaje ze nie za wczesnie. Ja obecnie wygladam jak w 4 miesiacu:-D. I jak bylam na usg to pani tez sie dziwila ale powiedziala ze to definitywnie dzidzie mnie tak wybrzuszyly

Ostatnia edycja:
Hejka :-)

Kurcze jutro WIGILIA :szok: ależ ten czas przeleciał :-D

KATUSHKA fajnie, że masz w tym samym dniu wizytę :-) będziemy razem przeżywać ;-)

BARBARKA owulka mogła Ci się przesunąć więc spokojnie! Poza tym u Ciebie jest inna służba zdrowia, będzie dobrze :tak:

LAVANDELA ja robiłam bety prywatnie

AFJA współczuję nocek.. mój na szczęście śpi od 20-8 więc jestem szczęściarą a i tak o tej 8 nie umiem wstać :dry:

DOMI no to będzie miała święta.. oby Ci to przeszło i żebyś mogła trochę pojeść :tak: <tulę>

MALUSIOLKA ja dzisiaj zaczynam rządzić w kuchni :cool2: ale mój G. jutro idzie do 14 do pracy więc jestem sama eh.. a gdzie w końcu spędzacie święta?

EDYS nie pomogę z badaniami bo my nie mamy z tym problemu..

witaj MAREA :-) trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze! Mi kreska taka jak kontrolna wyszła dopiero jak będę miałam 2000 więc spokojnie, najważniejsze, że II kreska jest fajnie widoczna :-)

MONYA pewnie, że możliwe :-) może taka Twoja uroda? Mi w pierwszej ciąży bardzo szybko wyskoczył.. teraz mam to samo i jakbyś mnie zobaczyła od razu byś wiedziała, że to ciąża :tak:

Mi się wydaje,że na ciążowy brzuszek to jeszcze zbyt wcześnie. Macica jest jeszcze bardzo nisko. Dopiero około 16tc jest ponad spojeniem łonowym. U mnie na pewno brzuszka jeszcze nie widać. Mam płaski brzuch.
Ja już w pracy. Ale jeszcze dziś i trzy dni wolne!

barbarka1611 ja bym mogła non stop w łazience siedzieć i konwersować z muszlą, byle by tylko wszystko było w porządku...

Znowu zrobiłam test...druga kreska normalnie widoczna (powiedzcie, czy Wy też ją widzicie?), choć ciągle trochę słabsza od kontrolnej, w instrukcji jest napisane, że może być słabsza...Został mi już tylko jeszcze jeden test i obiecałam sobie, że więcej nie kupię! bo na prawdę oszaleję...

Dziękuję za wsparcie, maż w pracy, nie za bardzo mam z kim porozmawiać a aż mnie nosi...

test.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Witam mamuśki:)

nadrobię Wasze poprzednie wpisy później bo jestem na szybciutko.

Rano byłam na badaniach krwi,moczu,cytologii,wpadłam szybko do domu coś zjeść, zrobic pranie i zaraz jadę do pracy.
Ledwo żyje,bo znowu pracujący weekend za mną-na szczęscie już po 8h a nie po 12h,udało mi się to wywalczyć w pracy,mimo że kierownik pytał o zaświadczenie od lekarza(którego jeszcze nie mam-ale na następnej wizycie 3 stycznia w końcu wezmę,żeby mieć problem z głowy).

Jutro dzięki Bogu mam wolne,bo 5 dnia maratonu w tym wirze przedświatecznym bym nie udźwignęła.

Marea witaj,u mnie na dwóch testach zawsze ta druga kreska była bledsza od tej kontrolnej. Powodzenia życzę!

Ostatnia edycja:
Do góry