reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

GORGUSIA nie jest za wcześnie na brzuszki ;-) są różne urody.. jednej wychodzi w 8tc, innej w 16tc a jeszcze innej w w 25tc i to jest całkowicie normalne :tak: ja pytałam w pierwszej ciąży o mój brzuch położnej i lekarza i powiedzieli, że to normalne, taka uroda. Ja jeszcze w pierwszej ciąży miałam bardzo dużo wód płodowych i ogólnie wyglądałam jak w ciąży bliźniaczej. Poza tym my tu nie mówimy o brzuchach nie wiadomo jakich tylko brzuszkach, które lekko wyszły.

MAREA pewnie, że widać :-D ciąża na 100%! Teraz uspokój się i wyluzuj bo jest dobrze :tak:

OJAKA oszczędzaj się :*

reklama
Gorgusia, mnie tez sie wydawalo ze za wczesnie i obawialam sie ze mam wode w brzuchu ale poszlam na usg i okazalo sie co innego. Na wadze nie mam nawet +1kg, za to w obwodzie brzucha ponad 15 cm wiecej, wiec juz nie wiem od czego to i brzuch jest dosc napiety

Marea - nie świruj, na pewno jesteś w ciąży, a cień cienia drugiej kreski już jest testem pozytywnym ;) u ciebie obie krechy tłuste więc teraz ci tylko zdrowia,szczęścia pomyślności życzyć.

My sami z Lulem- jasio załatwia sprawy. Mnie o 6:00 rano oburzily mega mdlosci. kibelek na dzisiaj juz zalicziny. nie chce mi sie ruszyc dupska do czegokolwiek wiec lezymy w lozku i czekamy na wenę. milego dnia wszystkim zyczę.

Nie jestem zimnolubna, ale brakuje mi troszkę śniegu, aby bardziej poczuć klimat Świat. My wczoraj ubralismy choinkę- Wiki miał niezła zabawę :)

Marea, test pozytywny jak nic. Swoja droga to nie jest cien cienia. Szkoda ze nie mam przy sobie fotek moich pierwszych testow u ciebie druga kreseczka jest bardzo wyrazna

Zgadzam się z dziewczynami, test pozytywny więc gratulacje Marea! I pamiętaj że stres ci nie służy więc przestań się zamartwiać.

Witajcie, ledwo widze na oczy, taka jestem niewyspana. Mala juz pojechala na club wiec niedlugo musze sie wziac za pakowanie prezentow, ino czekam az moj wroci z amore pomidore.. Nic innego nie przelkne..
Tescik piekny, wielkie gratulacje! u mnie ciazowa znacznie ciemniejsza byla od normalnej, ale to pewnie temu, ze test robiony dopiero 2 tyg. Po spodziewanej @.
Co do brzuszka, ostatnio ogladalam tu na forum moj brzuchol z Cora.. Oj I wylazl szybko. Zreszta kazdy myslal ze to blizniaki. Ogolnie do porodu szlam ze 150 cm, teraz juz czuje stwardnienie jakby nad spojeniem I wybrzuszenie minimalne. Jestem po cc wiec blizna troche kijowo wyglada ale co tam.
Domi, ja biore ten czulszy ale chyba dopiero w przyszlym tyg. Boje sie, ze serducha nie odnajde I woadne w panike a jak przyjdzie poznidj to powinno byc latwiej :)
Swietami sie nie martwcie, odbijemy sobie w przyszlym roku, no I jeszcze kolejne kwietniowe przed nami, wtedy bedziemy czuc sie lepiej. U nas sa to juz 6 swieta tu, zreszta od czasu przylotu do pl nie wybralam sie ani razu .
co do cycochow, tez juz prawie nie bola, czekam na to zaciemnienie I nic, w nocy latam minimum 3 razy do kibelka a wczoraj plakalam na komedi :D

Ja w nocy wcale siusiu nie latam, z tym ze ja juz od 18-19 nic nie pije i zanim pojde spac ide z 2 razy do toalety. Czasami zdazy mi sie obudzic o 5 zeby isc do lazienki ale tak po za tym nic mnie nie rusza

reklama
Dziękuję, podniosłyście mnie na duchu! Może faktycznie będzie dobrze, muszę myśleć pozytywnie i nie zadręczać się, bo stres na pewno mi nie pomoże.
Przed chwilą rozmawiałam z moją mamą i mówiła mi, że ona w dwóch ciążach też nie miała żadnych objawów ani razu jej się nie zrobiło niedobrze, nic ją nie bolało, nic dziwnego nie czuła...więc może to dziedziczne? :-D

W tym roku na szczęście nie spędzamy świąt u nas w domu, więc nie muszę mieć posprzątane na błysk i całe szczęście :-)

Do góry