reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dzien dobry moje Sierpnioweczki, na poczatek przepraszam ze sie nie odzywalam przez kilka dni ale niestety jakos brak czasu byl no i w dodatku maz wzial sie za remontowanie pokoju, na cale szczescie juz skonczyl:-D. Z ciazowych dolegliwosci dopadly mnie okropne mdlosci, cokolwiek zjem konczy sie kibelkiem :baffled:. Gratuluje pozytywnej bety i dobrych wiezci z wizyt. Lilith zapadlas mi wzrokiem z tym monitorkiem tetna plodu i wczoraj sobie tez taki bajer zakupilam na ebay. Oczywiscie jakies klapki mi na oczy padly i zamowilam nie ten co chcialam bo mialam kupic ten co wykrywa 8-10 tygodniowa ciaze a kupilam 10-12. No coz moze bede musiala ciut dluzej poczekac, swoja droga jestem ciekawa jak to dziala przy blizniaczej ciazy. A tak po za tym moje malenstwa definitywnie nie toleruja czekolady ani wyrobow im podobnych na sam ich widok wzmagaja sie moje mdlosci :baffled:

reklama
barbarka, nie patrz co jest w internecie ;) Ja licząc w internecie powinnam być w 9 tygodniu, a nie jestem. U mnie ciąża znacznie wcześniejsza jest i w sobotę powinnam dopiero dowiedzieć się, w którym jestem tak naprawdę tygodniu. Lekarz kazał, to poczekaj te dwa tygodnie i po nich powinnaś zobaczyć bijące serduszko :)

U mnie sił brak. Wczoraj tyle się narobiłam, że dopiero po 24-tej poszłam spać. Padam z nóg, ale trzeba robić.Zaraz znowu idę szykować jedzenie na święta. Buziaki sierpnióweczki :*

u mnie swieta beda marne w tym roku, nie wiem czy cokolwiek uda mi sie przelknac. Na chwile obecna nawet wale ryzowe mi nie podchodza. Ale cos jesc musze bo mi w brzuchu burczy i glowa zaczyna bolec

Lekarz nie chce mnie jeszcze przyjąć więc jedyne co mi pozostaje to obliczenia internetowe ;( No i z moich wyliczeń to jakiś 7 tydzień.

Ostatnia edycja:
Barbarka, organizm to nie zegarek i zawsze moglo sie cos troszke przesunac. Poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz zrobi Ci usg i wszystko bedzie wiadomo. Wierze ze bedzie dobrze

Domi88 Ja też mam taką nadzieję.
U mnie święta też raczej marne, spędzimy je w trójkę z tym że i tak synek pieroga jeszcze nie zje więc gotowanie tony jedzenia nie ma sensu...

Cześć dziewczyny :)
Chciałam zapytać te ci maja grupę rh-. U mnie z mężem tez mamy ułożenie konfliktowe. Po urodzeniu Wiki dostałam immunoglobuline. Teraz jak pytałam o to lekarza to mnie uspokaja. Dał skierowanie na badanie na przeciwciala. Ale widzę ze Wy strasznie z tym panikujecie. Moze jeszcze jakieś dodatkowe badania przy tym są? A mój nie dał skierowanie? Kazał badać przeciwciala i powiedział ze bedzie ok.

Edys, ja niestety nie pomoge u mnie to ja mam krew RH+ a maz ma RH-.
Barbarka u mnie w te swieta jestem tylko ja i maz. Z tym ze mnie poki co od jedzenia mozna odliczyc

Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od ponad tygodnia - odkąd dowiedziałam się o swojej (mam nadzieję...) ciąży.
Bardzo bym chciała do Was dołączyć ale boję się, czy moja radość nie jest przed wczesna.
Zrobiłam już chyba z 10 testów, na każdym pojawia się druga, blada kreska. Ostatni okres miałam 17 listopada, wg moich obliczeń wynika, że powinien to być 6 tydzień. Jeszcze kilka dni temu bolał mnie brzuch i piersi, teraz nie mam żadnych objawów :( od dwóch dni brązowe plamienia...Okres zawsze miałam regularny. Do gina jestem umówiona na 27.12 ale mam złe przeczucia...

reklama
To tak jak u nas. To nasze pierwsze samotne święta jako małżeństwo i z kolei mąż chce normalne święta, z górą jedzenia. Obiecał że sam ulepi pierogi i uszka ;) Aż się boję o tym myśleć.

Do góry