reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Malusiolka,przepraszam ja też nie edytowałam.

To odpoczywaj,a jutro nie pracuj tak ciężko-przecież musisz odpoczywać za dwoje ;)

Mam szczęście że mam mamę kochaną,sama też nie wiem czy by nam się chciało tak szykować tylko dla naszej dwójki-pewnie skonczylo by sie na jednym cieście,barszczu,rybce i pierogach.

Przepraszam,dostałam tableta od ukochanego i jeszcze do końca nie pojęłam jak działa ta aplikacja babyboom na ipada bo za każdym razem jakoś inaczej jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mała prośba. Nie piszcie posta pod postem tylko edytujcie. Przepraszam, ale irytujące jest to, że jedna osoba piszę 2/3 wypowiedzi, które zajmują jedną/dwie linijki ;/ Przepraszam jeżeli którąś z Was uraziłam, ale denerwujące to jest. Nawet w regulaminie jest napisane, że edycję postu należy zrobić jeżeli w ciągu 60 minut chcesz dopisać coś do swojej wypowiedzi, która jest pierwsza.

Kochana nie ma kogo urażać regulamin to regulamin :tak: Mnie to też denerwuje.. a kobiet w ciąży nie można denerwować :-p:-D

ja jako mod też Was o to proszę już nie pierwszy raz bo potem muszę te posty łączyć ;-)
ASIOŁEK a Ty dzisiaj przebiłaś wszystkich :-D 3 posty jeden pod drugim a zaraz potem 2 jeden pod drugim :szok::-D Jako stara bywalczyni bb masz zakaz takiego pisania :-p ANGEA również proszę o poprawę.. łączyłam 4 Twoje posty ;-) haaha dzięki Malusiolce stałam się gestapo :cool2::-D:-D

Ja się dzisiaj coś źle czułam ale poleżałam 1,5h i jak nowo narodzona :tak:

LILITH ale się napaliłaś :-D koniecznie kup, będziesz spojniejsza :-) a arbuza może mi wyślesz? :-)

ANGEA moim zdaniem ciąża a jak masz wątpliwości bo zrób betę :-)

MALUSIOLKA jeszcze raz gratuluję!! :*

GORGUSIA Ty tak nie lataj Babolu! Ten okres świąteczny jest zakręcony.. mąż wkurzył ale potem odkupił winy ;-)

DORCIA wszystkie badania zleca lekarz :tak: mi na pierwszej wizycie zlecił morfo, mocz i glukozę a na drugiej już bardziej szczegółowe rzeczy

BARBARKA witaj w klubie.. ja posprzątane mam, choinka jest ale jutro i we wtorek dzień w kuchni :dry:

Ostatnia edycja:
Ja nawet choinki nie mam. Cały zeszły tydzień nie miałam siły na nic. Jeszcze na domiar złego jesteśmy po wakacjach w Polsce, rodzinka rozpiescila mi mojego pierworodnego więc teraz tak mi daje popalić że ciężko chociażby umyć gary. A jak juz zapadnie w drzemkę mnie też od razu nuży do snu. A tak na marginesie to kiedy mialyscie pierwszą wizytę u gin i usg?

BARBARKA ja miałam pierwszą wizytę 2.12 (6tc) i był pęcherzyk, drugą miałam 16.12 (8tc) i był Maluch z serduszkiem :tak: A trzecią mam 7.01 :-) Kochana nie przejmuj się.. wszystko wróci do normy :tak:

Witam dziewczynki :-)
Jejku nie było mnie wczoraj i dziś dopiero teraz jestem, a tu tyle postów nastukałyście że ciężko nadrobić :-)
Wczoraj było sprzątanie, zakupy i się trochę zeszło. Potem przyszli znajomi i ubieraliśmy naszą choinkę :-D także już stoi!

Co do aktywności w ciąży... ja od jakichś kilku miesięcy ćwiczyłam z Chodakowską. Zgubiłam pare ładnych centymetrów i 4kg. Na początku nie wiedziałam że jestem w ciąży i też ćwiczyłam, a po treningu rozciąganie. I być może tym sobie zaszkodziłam bo na usg wyszła mi widoczna strefa ablacji trofoblastu, czyli to co ma być łożyskiem może się odklejać. Lekarz zabronił mi ćwiczyć i się wysiłkować. Także uważajcie dziewczyny na siebie.

Co do badań to lekarz będzie sukcesywnie je zlecał :-). Moje pierwsze skierowanie było na mocz, morfologię, glukozę i grupę krwi. Zrobiłam je w piątek już :-)

Natkusia ja też mam następną wizytę 7.01 ;-)

I witam wszystkie nowe sierpnióweczki !

Ja chciałam umówić sobie wizytę ale powiedzieli mi po dacie ostatniej miesiączki zena usg jeszcze za wcześnie i zebym za dwa tyg przyszla. Ale to holenderska służba zdrowia więc nie ma sie co dziwić. Wg kalkulatorów w internecie to 7 tydz juz.

Ja pierwszą wizytę miałam w 6 tc. Kolejną już w 7. I teraz będę czekać aż do 22 stycznia na spotkanie z Bobasem.
Też jestem straszną panikarą i dlatego postanowiłam, że zrobię sobie betę. Wy dostajecie skierowania od lekarza i wtedy na NFZ czy jak to wygląda?

Pierwsze badania, które robiłam miałam w normie - mocz, glukoza. Co nie znaczy, że było super fajnie. Teraz czeka mnie odczynnik Coombsa.

Ciągle jestem dobrej myśli i liczę na to, że Fasolka będzie rosła zdrowo.

&&&&& za Wasze maluszki :-)

reklama
Do góry