reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witajcie dziewuszki :-)
widzę,że każda pisze o becie - mi lekarka nie dała żadnego skierowania ani nic :-( chyba sama się muszę wybrać i sprawdzić.

Moje plamienia nie ustają i to mnie martwi. Jednak głaszczemy brzuszek, mówimy do Fasolki i jesteśmy dobrej myśli :-)

Ja łykam tylko kwas foliowy + dopochwowo mam luteinę.

Nie przemęczajcie się przed Świętami, niech nasi mężczyźni się troszkę wykażą ;-) ja dziś miałam dużo pomocy ze strony mojego kochanego :tak:

Co do jedzenia to znowu mnie martwicie, bo piszecie o bliskich spotkaniach z kibelkiem. Mnie nie odrzuca od żadnego jedzenia i już chyba za bardzo świruję. Powinnam się cieszyć. że mogę spokojnie wszystko przełknąć, prawda? :tak:

reklama
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wyniki Bhcg aby wyszły dobrze i dzidzie pięknie rosły.

Co do Świąt to dziś też ubraliśmy choinkę. Już zamarynowałam mięska na Święta i dziś mam jeszcze w planie zrobić kapustę z grzybami :)

lavandela ciesz się jedzeniem póki możesz :) ja całą poprzednią ciąże wymiotowałam a i tym razem pierwszym objawem ciąży były mdłości. Swoją drogą zastawiam się ile przytyłabym bez wymiotów skoro i tak przybrałam 25 kg...

Pamieta mnie tu ktos jeszcze? U mnie tragedia od wczoraj, wystarczylo ze oczy otwarlam I zaczelo sie na nowo rzyganie I rzyganie. Leki tylko dzialaja na chwilke, na wadze juz minus 4 kg. Ludze sie, ze jutro poczuje sie lepiej to moze wam cos naskrobie bo I nowe mamusie I pytanka etc. A tak to czuje sie troche odizolowana..

Dziękuję za przyjęcie !

lavandela a mogę zapytać czy boli Cię brzuch dołem ???
Ja mam takie bóle skurczowe...przychodzą i odchodzą i nie wiem czy się martwić czy nie ???
Ja jem wszystko...nie odrzuca mnie ani od jedzenia ani od zapachów...jedynie nie chce mi się jeść...a trzy malutkie dania dziennie spokojnie zjadam.
Ale tak sobie myślę że u mnie to jeszcze może być za wcześnie na mdłości, żygano i odrzuty ??? Dziś kończę 4 tydzień

IIoris będziesz robić betkę ???

Barbarka witaj...ja też nowicjuszka :-)

Natkusia dziękuję ... już stawiam kawkę na dobry początek :-D

LILITH łączę się z Tobą w bólu ...z córką żygałam dalej niż widziałam !

Malusiolka WITAJ...moja córa też Oliwia :-D

Ostatnia edycja:
lavandela, ja nigdy nie dostałam skierowania na betę i trochę mnie dziwi, że większość dziewczyn ma na NFZ. U mnie przeważnie lekarz mówił zrób betę, albo powtórz i nic więcej. Dopochwowo luteinę brałam w poprzedniej ciąży do 20-tego tygodnia, pomogła :) &&&&&& za Waszą fasolkę :* Co do pomocy naszych mężów, to u mnie mało co mi pomoże, bo pracuje. Dopiero około16-tej w Wigilię usiądzie i w końcu odpocznie od pracy. Ale za to wiem, że jutro mi pomoże, bo obiecał (ma wolne od pracy). M jak obiecuje, to dotrzymuje obietnic :)

Asiołek, a my jutro ubieramy choinkę :) I dzięki :* Denerwuje się jutrzejszą betą, ale w głębi duszy wierze, że będzie dobrze :)

LILITH, oczywiście że Ciebie pamiętamy :* Jesteś naszą sierpnóweczką :* Kochana <przytul> Współczuje Tobie. Ja przy poprzedniej ciąży dalej rzygałam niż widziałam ;/ Dużo schudłam i nabawiłam się anemii ;/ Życzę Tobie aby te mdłości szybko sobie poszły :*

Zjadłam cały talerz placków ziemniaczanych i cierpię....
CHyba w poniedziałek sama się wybiorę na hcg.... w sumie nie licząc objawów i 2 kresek na teście to... nic więcej jeszcze nie wiem :(

Czesc dziewczyny w weekendowy bezalkoholowy wieczorek. Wczoraj mialam silny bol podbrzusza,troche krwawilam do 13:00.Byłam w szpitalu-mam lezec.Krwawienia ustały.W pon ide do gin,mam nadzieje ze zrobia mi usg. Zastanawiam co spowodowało krwawienie-moze za aktywny tryb zycia? Nie lubie w miejscu siedzie,zawsze znajduje sobie cos do roboty.

Ja jak dowiedziałan się o ciąży-wtedy jeszcze z testu, miałam plan być aktywną, z raz w tygodniu chodzić na siłownię, ale te plany zoatały zweryfikowane przez moje koszmarne samopoczucie ;) z tym, że może to i lepiej bo gdybym pezesadziła to może też coś źle by się zadziało. Czasami chyba warto darować sobie zbędną aktywność :)

My właśnie zapakowaliśmy część prezentów, K. miał tyle radości co małe dziecko :D

reklama
Nikitka25 - dzięki , dziś już nie było tak źle więc nie biorę na razie . Zdrówka dla synka .

Dorcia - Witaj Kochana :) Ja zażywam kwas , magnez i luteinę dopochwowo przez bóle brzucha właśnie, diety nie zmieniam ale tez specjalnie nie mam na nic ochoty .

Magda17011 - hahah dobra ta Twoja córcia

Violet85
- leż i odpoczywaj , to trudne zwłaszcza przed świętami ale jak trzeba to trzeba

Barbarka1611- mnie czasem boli krzyż , ale nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe ..

LILITH - współczuje , wczoraj tak miałam , dziś już lepiej , a jakie leki bierzesz ?

Do góry