reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

Nie. Czuję się normalnie. Poza sennością i delikatnymi mdłościami jest zupełnie normalnie. Pamiętam,że na początku bolała mnie calutka miednica- tam jakby miała pęknąć.
Ciągnie mnie do niezdrowego jedzenia. Pizza, zapiekanki i takie tam. I beza z malinami.... Ale póki co nie tyje :)

reklama
Gorgusia wiesz tak czytam że większość dziewczyn łyka sam kwas foliowy ( a nie zestawy witamin) więc kurcze chyba zostanę przy kwasie i magnezie.

Zmieniacie teraz swoją dietę...czy zostajecie przy starych nawykach żywieniowych ?
Ogólnie opinie wśród lekarzy nt brania witamin w ciąży są podzielone... Ja przez pierwszą ciążę łyknęłam w sumie tylko jedno opakowanie witamin dla ciężarnych, a morfologie miałam zawsze super. :tak:

Ja zmieniłam nieco nawyki w pierwszej ciąży i kontynuuję je ze względu na Zosię, bo już razem z nami jada, więc za dużych zmian nie muszę teraz wprowadzać.

U nas w szpitalu w ramach jakiegoś unijnego projektu organoizują spotkania dla ciężarnych nt zdrowego odżywiania się i aktywności w czasie ciąży. Muszę się wybrać.

gorgusia pizza chyba nie jest taka zła? :sorry:

Zapiekanka chyba też nienajgorsza,co? Pieczarki, kapusta,cebula, ogórek, rzodkiewka....same zdrowe rzeczy!
W ciąży z Kacem też się tym zajadałam....

Cześć dziewczyny... ciągnie mnie dziś brzuch na dole i troszkę się martwię :( wzięłam nospę i zwolniłam tempo... Pierwsza moja ciąża była na początku leżąca i na podtrzymaniu.... teraz myślałam, że może będzie troszkę normalniej.

Dziś tylko mandarynki... reszta jest niemile widziana...

Gorgusia ta Twoja zapiekanka brzmi całkiem nieźle.

CO do leków to ja łykam kwas foliowy ale to już robię od 2 - 3 miesiący.... kupiłam sobie też witaminy dla kobiet w ciąży... być może zacznę brać... na razie jednak bez pośpiechu... kusi mnie aby zrobić badanie hcg ... może w poniedziałek :)

ja własnie skonczyłam pierogi i uszka robic :-)
dziś ubieramy choinkę ,stroimy domek i już mamy święta :-D
rano znowu spotkanko z kibelkiem,a przed drzwiami córka krzyczy :" mamo tylko Antka nie wyrzygaj !!"-śmiałam się do łez :-)

Asiołek, jak byłam w poprzednich dwóch ciążach, to ginekolog kazał brać mi do 12-tego tygodnia tylko kwas foliowy, a po 12-tu tygodniach odstawić kwas i brać witaminy.

ookatkaoo, nie chce Ciebie straszyć, ale spadek bety nie mówi o niczym dobrym. Najlepiej powtórz za dwa dni betę i jak nadal będzie spadać idź do lekarza. Przepraszam, że Ciebie strasze, ale jak byłam prywatnie u lekarza w poniedziałek, to on powiedział, że u mnie wczesna ciąża, a na początku zastanawiał się, że mogłam poronić w poprzednim miesiącu jak miałam @ Ale beta poszła w górę i jutro powtarzam i jak nadal będzie rosnąć, to ciąża trzyma się, a jak nie to było wcześniejsze poronienie. Testy mogą wychodzić nawet 2 tygodnie od poronienia. Dlatego też sprawdź jeszcze raz. &&&&&& abym się myliła :*

Dorcia, witaj ;)

magda, hahahaha fajna ta Twoja córka :D Widzę, że masz córkę imienniczkę mojej córki :) Oliwcie są pokręcone :D

Hejka :-)

Dzisiaj przez to przygotowywanie do świąt padam na mordkę :sorry: nieskoromnie chciałabym już styczeń uf uf

witaj BARBARKA :-)

NIKITKA super, że beta rośnie :tak: zdrówka dla Was!

EWCOL tylko nie przesadzaj z tym lataniem ;-)

OKATKAO ja bym nie robiła sobie nadziei :-( 4 to w ogóle bardzo niska beta.. i tak jak dziewczyny piszą.. może Ci się utrzymywać.. ale sprób zrobić betę, może coś ruszyło czego z calego serca Ci życzę!

MALUSIOLKA o której idziesz na betę jutro? Mocno trzymam &&&&&! A lekarz mówił Ci jaka powinna być wartość?

witaj DORCIA :-) pewnie, że możesz - witaj wśród nas

MAGDA dobra jest Twoja córa :-D

LORIS to trzymam &&&&&& abyś dołączyła :tak:

Natkusia, zależy jak wstaniemy. M dzisiaj w pracy i wróci rano. Na pewno jedziemy po śniadaniu. Lekarz powiedział tak jeżeli beta pójdzie w górę to dobrze ( nie mówił ile), a jeżeli w dół, to oznacza wcześniejsze poronienie. Betę zrobię i po 2h wyniki mam, a po odbiorze wyników zadzwonię do mojego ginekologa, aby się czegoś dowiedzieć. I dziękuję za &&&& potrzebuje ich :*:)

lloris, w takim razie &&&&& :) A napisz kiedy będziesz miała pewność, czy jesteś w ciąży?

reklama
Dołączyłam do was trochę później i ciężko mi przeczytać wszystko dlatego mam pytanie, Wam również dokucza ból krzyża? Mam już go od kilku dni a zazwyczaj bolał mnie tylko przy okresie. Ból czasami jest nie do zniesienia a dom kurcze sam się nie posprząta przed Świętami...

Do góry