reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

córcia piła gorącą czekoladę-ależ mi zapachniało ,no i się skusiłam .Po kilku minutach czekolada wylądowała w kibelku-masakra,widzę zę Cudaczkowi nie smakują słodycze ,raczej preferuje rzeczy słone i kwaśne hihi -czyżby chłopaczek :szok:
Mojej fasolce słodycze też nie smakują :p Liczę, że będzie chłopiec :D

Natkusia, nie wiem jakim cudem widziałam wczoraj u Ciebie 9 tydzień :szok::-D

reklama
Witam,

Na dobry początek chciałam się przywitać. Jestem 7 tygodniu ciąży. To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża (32 lata).
W zeszłym tygodniu mieliśmy usg , na którym widziałam bicie serca mojego maleństwa. Uczucie niedopisania. Oboje jesteśmy wniebowzięci i czekamy z niecierpliwością.
Co do objawów to mam permanentne mdłości, odrzuca mnie od wszystkiego. Podróż komunikacja miejską jest wyczynem na miarę olimpiady.
Przewidywany termin porodu (OM) to 5.08.
Cóż..byle do wiosny:)

Witam , tyle piszecie że na mogę się połapać :) . cały dzień dziś wymiotuje , byłam u lekarza i przepisała mi TORECAN w czopkach , kupiłam i na ulotce pisze : nie stosować w ciąży . I teraz nie wiem , może miała któraś z Was do czynienia z tym lekiem ? , boje się brać coś co nie jest przeznaczone dla ciężarnych … Piszecie o smakach , ja na słodkie nie mogę patrzeć a w pierwszej ciąży mogłam bez przerwy jeść migdały w czekoladzie :)

Witam wieczorową porą :) już mi nawet woda gazowana nie pomaga.... mdli mnie a i tak ciągle jestem głodna :) no i mam ochotę - tak jak w pierwszej ciąży - jedynie na słodycze :)
Nie mogę za to patrzeć na mięso....
Wizytę u lekarza mam dopiero zaplanowaną na 2 stycznia.... całe święta będę czekała...

3 grudnia byłam na badaniach, miałam robione usg itd. Pani dr powiedziała, że moje jajniki są w takim stanie, że jest już marna szansa na drugie dziecko.... 7 dni już byłam w ciąży :)

czesc dziewczyny, ja dzisiaj miałam kiepski dzień. Akcje z lekarzami - opisane w wątku o wizytach. Padam już na twarz, moja córa znowu ma zapalenie oskrzeli, i znowu antybiotyk. ehhh

Hejka :-)

MAGDA współczuję kakaowych wymiotów :sorry2:

KAHAKA to masz szczęścia.. ja robię sama wigilię :-) tzn moglibyśmy iść do teściów albo mojej mamy ale chcę spędzić wigilię tylko z moimi chłopakami :tak: więc trochę roboty będę miała

MONYA witaj :-)

AMELIA nie mam pojęcia co do tego leku.. ale zauważyłam, że mimo tego, że na ulotce piszę "nie stosować w okresie ciąży" ginekolodzy przepisują. Moim zdaniem jak ufasz swojemu lekarzowi to zażywaj :tak: ja mojemu przy takich lekarstwach ufałam.

ANIOŁEK oby Ci przeszły te mdłości :sorry2:

EDYS współczuje kiepskiego dnia.. ale i gratuluję L4 :*

ja w sumie nie mam żadnych konkretnych smaków.. czasami skuszę się na cukierka ale ogólnie gustuję w owocach i warzywach (pomidory, ogórek) za to odpycha mnie strasznie od mięsa i nabiału fujjjj

Te choroby dzieciaczków są najgorsze.... u nas wczoraj w nocy płacz z powodu bólu ucha... sama nie wiem jak to się skończy. No ale Maja to już duża dziewczynka... ma 8 lat :) inaczej radzi sobie z dolegliwościami.

My w tym roku spędzamy Święta wyjątkowo w domu i we własnym gronie.... czeka mnie jutro bardzo dużo pracy :)
Dobrej nocy zatem :)

Witam Was Przyszłe Mamuśki!
Jestem mamą 9cio miesięcznego synka Natana. Po ciężkim porodzie myślałam że długo nie zdecyduje się na kolejne dziecko. Los chciał inaczej,mimo stosowanych zabezpieczeń trzy dni temu zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym. Także chciałabym dołączyć do was :)
Mam nadzieję że pozostały okres ciąży przebiegnie nam bez dolegliwości :)

Amelia ja w poprzedniej ciąży od pierwszego trymestru "zażywałam" torecan. Wymiotowałam non stop, i od początku do samego końca. I z synkiem nic się nie działo jest zdrowy (był hipotroficzny, chociaż do porodu się pozbierał i dobił do 2600 ale to właśnie raczej wina wymiotów niż torecanu), tylko mi niestety niewiele ten lek pomagał.

Jak mogę podczytuję Was natychmiast ale całkiem dolacze jak mój synek wyjdzie ze szpitala. Tak ostatnio nadawałam na męża że leniuch a dzielnie siedzi z synem w szpitalu w nocy i choć przyjeźdzam na dzień żeby go zastąpić, załatwia co ma załatwić i zaraz wraca. Nie poznaję go :-) . Przy okazji siedzenia w szpitalu przeszłam się na HCG (jeszcze nawet nie miałam czasu sprawdzić czy w normie, tylko sprawdziłam czy jest i JEST :-)). Drugi bobas rośnie .

Dobranoc

reklama
witam nowe sierpniowe mamusie :) Zabiegana jestem przed tymi świętami. Ale spokojnie bardzo się oszczędzam. Pani doktor po pozwoliła mi trochę już chodzic więc to wykorzystuje. Buziaki sobotnie dla was

Do góry