reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Uh. Wybaczcie, wszystko przeczytałam, ale na relefobie jestem to się nie odniosę :/ jedyne co pamiętam to jaki kolor ścian do mebli :) my mamy trzy ściany pomalowane farbą firmy beckers (chyba tak się nazywa) o kolorze pudrowy róż (uważam, że jest lekki i delikatny). Czwartą ścianę zistawiliśmy tak jak było - taki ciemny róż i naklejki jakiś księżniczek. Ten pudrowy róż nawet mojej mamie się spodobał, to chyba jest ok ;)

Co do nastroju i facetów to ja w takim dniu jak dzisiaj jednak mam wrażenie, że to nie ja jestem w ciąży. Od rana, a to że na boso chodzę, a to że butelka z płynu do podłogi stoi w dziwnym miejscu, że pasty do butów prawie nie ma w opakowaniu i kto to niby zużył, że folia aluminiowa nie może być tam gdzie była bo jak coś wrzucił do szuflady to się zgniotła i zepsuła, czemu zamiast mniej to nalałam cały czajnik wody etc. Staram się zachować zimną krew i nie odzywać, ale niech mi ktoś walnie jeżeli to ja nam jakieś problemy i humory. I najgorsze, że to widzę tylko ja.

Teraz chwilowo leżakuję bo mam ból pleców i brzucha.

Co do stresów ciążowych - staram się tak w ogóle nie myśleć. A gdybym miała pieniądze to pewnie już wszystko bym kupiła :)

Co do tabletów itp. W wielkim skrócie - przeraża mnie era tabletowych dzieci :|

reklama
Cześć mamuśki:-)
Jak mi dziś dzień pięknie mija, aż nadziwić się nie mogę:-) Mąż do rany przyłóż i do tego dziś u nas tak romantyczno- erotycznie :cool2::-) Jeszcze zostałam zabrana do restauracji na super pizzę:-)

Aaaa tak z innej beczki, upatrzyłam już łóżeczko dla małego, pościele, osłonki, przyborniki itd. Czytałam o materacach, szukałam opinii o wanienkach, jeszcze trochę o wózkach. Już mniej więcej mam plan co i jak:-) Jak macie namiary na jakieś kompletne i sensowne listy z wyprawką to poproszę o linki :-)

Hej Dziewczyny

Dziewczyny, zamierzam rodzić w Siemiradzkim (Krk), polecacie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madison - ja ostatnio miałam ochotę na jagnięcinę, w sklepie cena była taka jakby to nie baranek a jednorożec był :-)

Gawit - w Krakowie mają być takie warsztaty bodajże w Galerii Bronowice ale coś mi się wydaje, że może być podobnie bez sensu i raczej sobie odpuszczę :-)

Margeritaa - cofnij się stronę i kuknij na link, który tam zamieściłam :-) Jakaś dziewczyna na blogu opisuje wizyty na porodówkach. Z autopsji doświadczenia nie mam ale moja siostra rodziła w Siemiradzkim prawie 6 lat temu i była zadowolona. Jednak jak jest teraz to już bladego pojęcia nie mam, ja będę rodzić na pewno w Rydygierze :-)

Atana - dzięki za link , czekam co napisze o Ujastku :)

Edyś - też się zastanawiam nad kolorem ścian, siedzę i szukam inspiracji i nie wiem jaki kolor będzie odpowiedni dla chłopczyka i dziewczynki . Do jasnego fioletu czy wrzosu pasuje mi biały ,szary , różowy , ciemniejszy fiolet i ew zielony . Jeśli na kolor pomalowałabym 2 ściany .
pokoj-ucznia-4.jpgPink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg

Fiuufiu- gratuluje zakupu , niech się dobrze jeździ :)

Beetka - nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić w jakim stresie żyjesz , ciągle coś :-(.

Margerita - niestety nie znam nikogo kto tam rodził ale przeglądnij ten wątek :) www.babyboom.pl/forum/krakow-f195/porod-na-siemiradzkiego-w-krakowie-35042/

Załączniki

• pokoj-ucznia-4.jpg
    pokoj-ucznia-4.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 38
  • Pink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg
    Pink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 41
Właśnie. Fajne są kolory typu kość słoniowa, biała lilia etc. Są jasne, ale nie białe. Uważam, że b.fajnie wyglądają. Mieliśmy u mamy tak pomalowane 3 ściany, a jedną na fiolet ciemny. Tutaj jeden pokój też mamy w takich odcieniach :)

reklama
Tu mam zdjęcie z tego jasnego. Przy suficie widać różnicę między kolorami. No niestety nie da się telefonem zrobić dobrego poglądowo zdjęcia ;)
Druga fotka od dziecka - róg sufitu i 2 ścian. Niestety zdjęcia nie do końca oddaje sam kolor. Może za dnia byłoby lepiej :)

Załączniki

• 1398628359199.jpg
    1398628359199.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 52
  • 1398628643407.jpg
    1398628643407.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 45
Do góry