reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Moja znajoma tak miała - mega, meeeeega spuchniete łydki i stopy w ostatnich tygodniach ciazy. I nie miało to nic wspólnego z upalami - termin na listopad :) Taki urok ciazy, wszystkie wyniki ok wiec lekarze nic z tym nie robili. Zatrzymanie limfy czy co tam, mąż jej nogi masowal żeby choć troche ta limfe ruszyć.

Ja rodzilam pod koniec lipca i specjalnego puchniecia nie zauważyłam. Myśle, ze jakbym i bez ciazy przytyla te 16-18kg to tez bym miała większa stopę i musiała zdjąć pierscionki :)

'Straszne' jest to, ze niektórych szpilek to nie mogłam nawet po roku założyć, czyżby noga urosła na zawsze?!?!

reklama
Madison mi po ciąży z Martyną stopa urosła o 1 rozmiar :-( a nie byłam jakoś specjalnie spuchnięta. po prostu przytylam 12 kg i te stopy zostały mi takie duże :-( jak mi i teraz urośnie to już nie wiem gdzie buty będę kupować, bo mam rozmiar 41 ;-) no czasem 40, zależy od firmy ;-)

cwikla a czemu Ci odradzają? że emocje duże? ja byłam w ciąży z Martynką na pogrzebie ukochanego wujka. nie wyobrażałam sobie, żeby mnie tam nie było! w tej ciąży byłam na pogrzebie mamy koleżanki. i o ile ten pogrzeb jakoś mnie nie rozstorił, tak z wujkiem byłam związana bardzo i było mi cholernie źle, ale nie wpłynęło to negatywnie na Martynkę. czułam się dobrze, to poszłam, choć mi odradzali ze względu na przesądy :szok: ale w doopie je miałam, za przeproszeniem

Eh miałam krótką drzemkę po południu i teraz spać mi się nie chce. a jutro do pracy i po autko dla mnie ;-)

Dobrej nocy

Witajcie ,przy kawce :-*
Ja tez mam straszne problemy ze spaniem ,wieczorem z boku na bok tak nie -srak nie i tak o 1 bylam jeszcze siusiu o 4.30 m wstal i dolaczylam do niego i tak podziwiam teraz swoj sufit ;-)
Stwierdzam wszem i wobec ze jestem mega uzalezniona od forum !!!na szczescie mam go w tel i nawet idac z psem dostaje powiadomienie ze cos nowego to zerkam hihihi boje sie ze to juz jest chorobliwe ;-)
Ach z Micha wszystko ok ,pojechal do pracy ale on sam nic nie wie co i jak czy beda cos robic i jak sytuacja ,bede czekala na info.
A tak na marginesie czy macie tez potrzebe tulenia ???ja bym chciala zeby Micha mnie caly czas tulil albo glaskal brzuch i az dostal dzil opiernicz ze sie malo stara :-D
Spróbuje potulic jeszcze oko
Cmokale

Ewaelinka super ze mąż zdrów i cały.

Na zgage polecają proszek zasadowy.

Co do letniego terminu porodu i opuchnietych nóg... to mMaja urodziła się 22 lipca. Zdjęcie stóp zrobiłam sobie aby za szybko nie zajść w druga ciążę. To był odstraszacz. Były kosmiczne :)
W szpitalu była klimatyzacja i stopy znów były normalne. Leżakalam w łóżku i sobie zerkalam jak fajnie mieć nieopuchniete nogi ;)
Rozmiar stopy za to zwiększył się o jeden rozmiar i tak zostało

Hej!
ja dzis widzę mamę do szpitala na operacje. Na poniedziałek przydadzą sie kciuki...
A co do większej stopy o rozmiar to z tego co mi wiadomo efekt hormony relaksyny, który hamuje skurcze i działa rozluzniajaco na spokojnie łonowa zeby dzidzia miała jak wyjść przez kanał rodny, a przy okazji wpływa rownież nierzadko rozluzniajaco na stawy w stopach i stad ten rozmiar wiecej. Ale jak po pierwszej ciąży już wam sie poluzowalo to przy drugiej już nie bedzie miało co.
Pozdrawiam i słonecznego dzionka życzę.

Witam się i ja przy kawie :)
Pogoda na weekend ma się popsuć! No żesz...

Ja glukozę też mam jeszcze przed sobą, odciągam to jak mogę :p
karaiwina &&& za mamę! Coś poważnego?
Na dzisiaj planów konkretnych brak, życzę wam miłego dnia.

Chyba odpuszczę tą glukozę jutro, jak piszecie że taka masakra po niej , choć wolałabym mieć to już za sobą , pójdę w 28 tc , chyba nie będzie za późno.
MI też stopa urosła o jeden rozmiar , mam nadzieje że to tak przy pierwszej ciąży tylko , a nie że przy każdej kolejnej rośnie :-p

Ojaka - szkoda że synek się nie dostał do p-kola , ja weszłam do jednego z ciekawości spytać jak to z moją małą jest to babeczka mówiła żebym nawet nie składała podań bo rocznikowo się nie łapie w tym roku . Urodziła się na początku stycznia i jak widać te parę dni robi im ogromną różnicę i pomiędzy nią a dzieckiem np z ostatniego grudnia jest przepaść : /

Caltha - ja już puchnę , szczególnie łydki , muszę dużo pić ale ciągle o tym zapominam :zawstydzona/y: , w zimie jak rodziłam było to samo :no:

Karaiwina - trzymam kciuki za mamę &&

Witamy się i my ;-) Już po kawce i śniadanku ;-)
Mnie też przeraża wizja stópek- Dominika urodziłam w dzień matki i momo to, ze byl to maj to były bardzo opuchnięte.. a przytyłam w sumie 14 kg. Po porodzie na szczęście opuchlizna od razu zeszła.

reklama
Szkoda, ze pogoda ma sie rypnac akurat na weekend. Trzeba sie nacieszyć piatkiem w takim razie.
Kiepsko z tymi stopami większymi. Miałam nadzieje, ze jak zgubię ostatnie 4kg ciazowego sadelka to wejdę w każde buty.

Cwikla - w pierwszej ciazy miałam ten sam problem - same szpilki. Końcówkę i tak przechodzilam w japonkach. Do plaskiego butów przekonałam sie dopiero na macierzyskim :)

Gawit- ja mimo 175cm mam stopę 38, no teraz 38,5 i tak wlasnie ni w ta w tamta. Jak patrzę na moja kolekcje szpilek zbierają 10lat i myśle, ze czesc z nich na zmarnowane to az serce boli ;)

Ewaelinka - ja tez zaczynam sie juz rzucać w nocy i wkurzac ze tak zle i tak niedobrze, a przecież prawdziwe schody dopiero przed nami :)

Karaiwina - kciuki za mamę!

Czas podniesc sie z wyrka, ale moje próby bojkotuje synek-przytulanka.

Do góry