reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczynki ;-)
Dziś późno jestem bo miałam zabiegany dzień...
Rano spacerek (2 km) i wizyta w rossmanie, później byłam w gigantycznym lumpexie i wyszukałam kilka całkiem fajnych ubranek, a na koniec obiad (rosołek i makaron serem ) :-)
Dziś sami jesteśmy bo Mąż w pracy, dopiero jutro będzie.
Mój mały zasnął coś późno dziś i śpi jak zabity w łóżeczku, a ja mam czas dla siebie ;-)

Ewunia- dobrze, że już wszystko w porządku !! ;**

Aaaa tak w ogóle to w Rossmanie mamy promocję dziewczynki - do 27.04 49% na wszystkie podkłady, pudry, róże i korektory ;-) później kolejny tydzień to wszystkie maskary i cienie, eyelinery też 49% :-D

reklama
Martyna he he ja też byłam w rossamnie i kupiłam podkład :-)a w przyszłym tyg idę po maskarę. fajna ta promocja :-D

Kurde moja mała ma dziś coś leniwy dzień :-( martwię się trochę :-( niby się rusza, coś tam kopie, ale nie tak jak zwykle. chyba jak mąż wróci to pojadę do mojej ginki (ona dziś długo przyjmuje) może za bardzo panikuję ale wolę sprawdzić

a w ogóle to przejrzałam przed chwilą ubranka, które kupiłam i no mam tego mało, ale wszystko w kolorach niby unisex a jednak bardziej z kierunkiem na synka :-D no a kolejne usg na potwierdzenie płci dopiero na koniec maja :-D

Ewaelinka - cieszę się :-)

Gawit - mój mały też ma czasem" ciche dni "może zjedz coś słodkiego ?

Czy wszystkie po tej glukozie tak źle się czułyście ?? chciałam iść w sobotę ale po południu mam wesele i się zastanawiam czy to jednak dobry pomysł ?

Amelia ja też sie paskudnie po tej glukozie czuję. Niby nie było tak źle,ale dopiero teraz jestem strasznie senna i zmęczona.

Ja też byłam w rossmannie,ale po chusteczki pampersa 6pak za 24,99. Fajna jest też promocja z kartą rossnę na pampersy 2.
Jakoś jak widzę słowo "rossmann" mam lekki niesmak:) zboczenie zawodowe:)

Ewaelinka bardzo się cieszę!!!

Natkusia wiem,że dużo,ale co zrobić. I tak to jest jedno z najtańszych u nas w okolicy. Strasznie miała iść do przodu polityka prorodzinna,a jak dla mnie wszystko stoi w miejscu.
Z przedszkola jestem bardzo zadowolona,dużo mają różnych zajęć, po angielsku bardzo fajnie już niektóre rzeczy mówi.
Ale niestety-coś za coś. W państwowych przedszkolach zajęć dodatkowych juz nie ma-chyba że po godzinach otwarcia przedszkola.

Pisałyście kiedyś o jakimś syropie na zaparcia w ciąży-pytałam dziś w aptece,ale kobita nie wiedziała o co mi chodzi. Mówiłam jej że cos Dupha... więc dała mi Lactulosum.
Kupiłam sobie dodatkowo jeszcze magnez bo dostałam takie skurczu łydki w nocy że musiałam eMa budzić żeby mi pomógł bo się ruszyć nie mogłam,nie wiedziałam co się ze mną dzieje. A dziś kuśtykam cały dzień na tą nogę.

Dorwałam jakąś wyprzedaż "namiotową" w biedronce i kupiłam sobie kapcie do szpitala i kocyk dla małej, koszyczki dwa za 7zł do łazienki.
A w hurtowni dziecięcej obkupiłam się dziś w:koszule do szpitala,szlafrok,łapki niedrapki i pieluszki tetrowe.

Do tego jeszcze wydałam stówę u dentysty.
W tym miesiącu koniec wydatków. Jemu chleb z dżemem:) a dżem mamy pyszny-dziadkowej roboty:)

Ojaka musze Cie rozczarowac ale Twoja sennosc i zmeczenie wystapily po 10 godz. no chyba ze cos sie teraz najadlas i masz cukrzyce. po 2 godzinach od wypicia glukozy jezeli nie ma cukrzycy badz nietolerancji glukozy poziom glikemii prawidlowy jest bliski temu sprzed wypicia. Jezeli jednak ktoras uwaza ze to wina wysokiego stezenia cukru we krwi to obnizy go wypicie 2 szklanek wody, prysznic, spacer.

Jak ja się cieszę, że ten dzień już się kończy. Normalnie masakra.
Z małą byłam u lekarza i skończyło się na antybiotykach niestety. U dentysty msakra - do tej pory mnie boli. Jedynie usg spokojnie poszło. Mały waży 850 gram - wagą i wielkością jest starszy o jakieś 8 dni a tak wszystko jest ok.
Ewaelinka super, że nic się mężowi nie stało, a dla kolegów życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Martyna93 też mam zamiar skorzystać z tej promocji w rossmanie
Kahaka u mnie 4,5 na plusie ale duuuuża waga startowa

Ja na allegro się w podkład i tusz uzbroiłam :)
Gawit- ja dziś Małego ze trzy razy czułam tylko. Ciągle jestem w ruchu,więc Malec ululany. Spokojnie. Nie ma co panikować według mnie.

Ja tez padlam pod wieczor, ale ja nie moge winić za to glukozy, bo to wciaz przede mną.
Czekam az sie chłopaki ogarna z kolacja i kąpielą i klade sie spać z małym.

Ja to mam z 8kg na plusie. Ja w pierwszej ciazy najmniej tylam w 3 trym. ale teraz przy dwójce to chyba niemożliwe.

Ewaelinka - super, ze mąż bezpieczny w domu:)

Madruszka niestety taki stan niemusi oznaczac problemu z glukoza.Mi nawet pani tlumaczyla ze reszte dnia moge czuc sie niefajnie i nawet byc bardzo zamroczona i zmeczona.Bo podanie tak duzego sterzenia glukozy to dla organizmu silna walka i zmeczenie aby tej glukozy sie pozbyc.To jest jak z alkoholem jak czlowiek wypije na raz duzo najpierw czuje sie fajnie smiesznie ale potem idzie kac morderca :D
Ja wyniki glukozy mam bardzo dobre a samopoczuciepo glukozie do nocy bylo okropne jakby mnie to kopnal to bym leciala i nawet dziekuje powiedziala,

reklama
No to teraz to juz nawet mnie nastraszylyscie :) Takie efekty po glukoze?!?!
Pamietam, ze samo badanie to mała tortura, zwłaszcza, ze ja wciaz miałam młodości na tym etapie w pierwszej ciazy o wstret do słodkiego. Ale tak dlugofalowych efektów to nie pamietam.
Nic to, najważniejsze to zobaczyc pózniej dobre wyniki i zapomnieć o tej całej cukrzycy ciazowej.

Do góry