reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ulika -witaj :-*
Jutka -znam te wyprawy do pl,to zaden urlop -my z M. Doszlismy juz dawno do wniosku ze koszta takiego wypadu sa rowne z dobrym urlopem za granica i wlasnie to praktykujemy ,bo wtedy nic tylko tylek na lezaku z drineczkiem w reku :-D Polska za to przyjeżdża do nas raz na jakis czas i to nam starczy ,tymbardziej ze w pl to czesto gesto sie klucimy gdzie z kim co i jak -mimo ze tesknie wole sobie to darować
Cwikla jeszcze chwilka i po wszystkim :-)
Sierpniowa teraz z przyjemnoscia dalabym Ci kopa ;-) jejku ale mi sie bigosu zachcialo !!!!!a chyba dzis popoludnie w garach bede miala -normalnie az slinotoku dostalam

A dziewczyny mam pytanko bo zapomnialam sie spytac lekarki -te co mialy skurcze ,ale sa zamkniete i dlugie (fajnie to brzmi ) jak sprawy z przytulankiem ???jest zakaz ??moja lekarka mi nic nie mowila :-(

reklama
Ewelinka ty mi tu nic o przytulaniu niemow bo mimo ze ja z tych nisko libidowych to juz szalu dostaje.W nocy mam takie sny ze burze sie mokra.A ja mam nawet zakaz podniecania sie :( i no faktycznie po takim snie brzusio boli niemilosiernie i bez lekow sie nieobywa :(

Mowa o biogosie ?? Ja bylam wielka milosniczka,ale w pierwszej ciazy co poczulam bigos to glowa w kiblu siedzialam,a moj ojciec po zlosci co dzien gotowal.Teraz jakos zjem bo zjem ale nieciagnie mnie.

Macie jeszcze jakies objawy ciazowe typu mdlosci wymioty zgagi??..Mi powoli mija,ale wciaz sa dni zgagowe no i mam problem z trawieniem.NO i zoladek mam chyba pod smamym sercem,bo zjem troche a plena jak diabli jestem.

Swoja droga siedze jak na szpilkach bo moja przyjaciolka z DE 30 ma miec cesarke jezeli oczywiscie jej corcia szybciej niebedzie chciala wyjsc.Teraz sie smiejemy bo ja do niej co rano pisze czy rodzisz ?. ona mowi ze nie to ja ze zapytam sie jutro hihi.Fajne juz takie oczekiwanie.Jeszcze troche i my bedziemy sie wypakowywac :)

Ja mam dzisiaj znowu słaby dzień :dry: o spacerze mogę pomarzyć eh

EWAELINKA ojj leci czas nieubłaganie :tak: już prawie maj.. potem czerwiec i strach się bać :-D

SIERPNIOWA CWIKLA nie taki diabeł straszny :-) &&&&& za wyniki teraz

ANNA
to miałaś męczący dzień wczoraj.. Po glukozie jak wpadłam do lodówki to myślałam, że zjem wszystko! Masakra :sorry2:

EWCOL &&&& za córkę! Na pewno sobie poradzi :-) ale stres matki jest..

NIKTKA
to chyba nie będę już narzekać z tą 7 ;-) ja się boje przestawienia na noworodka.. teraz przesypiamy całe nocki a zaraz znowu wstawanie, karmienie itd :szok: &&&& za wyniki i daj znać czy się dostaliście :tak:

JUTKA witaj znów ;-) taki wyjazd to raczej mało ma wspólnego z odpoczynkiem :dry: dziewczynka powiadasz? Ciekawe :-) mąż będzie miał sam babiniec :-)

witaj ULIKA :-) my chyba znamy się ze staraczek bo strasznie kojarzę Twój nick :tak:

CALTHA pomału do przodu i zaraz będziecie mieć swój kącik zrobiony :-)

OLCIAK nie ma to jak własne łóżka i własne cztery kąty :-)

EWAELINKA ciężko stwierdzić.. niby u mnie jest wszystko ok ale są te twardnienia (skurcze) . zakazu nie dostałam odgina ale mimo wszystko chyba trzeba uważać.. np u mnie orgazm potęguje twardnienie :shocked2: nie mówię żeby przestać ale tak z rozsądkiem i rzadziej ;-)

Taaa Ania ja tez z tych co raczej slabo ,ale ostatnio odczuwam potrzebe ,a nie wiem czy moge :-/
Mi czasem sie zdarzy by odwiedzic kibelek ale na szczescie juz bardzo zadko ,,,teraz odczuwam zasys w żołądku jakby mała mowila "mamo daj jeść "

Cześć.
Powoli ogarniam dom, ale idyzie mi mocno powoli...

U rodziców było wiosennie, a tutaj isne lato, można latać w krótkim rękawku.

Wizytę mam 28.04, będzie 6 tyodni od ostatniej. Pewnie dostanę też skierowanie na glukozę, w pierwszej ciąży nie było chyba dramatu, bo złych wspomnień nie mam.

Hej dziewczyny. Ciesze sie ze u was wszystko ok po swietach. U mnie po staremu bez zmian, postaram sie odzywa od czasu do czasu bo psychicznie juz sie?jakos podnioslam...zobaczymy do kiedy. Teraz czekam z dnia na dzien na telefon z wynikami no i za tydzien mam kolejne usg. Glukoze mam dopiero 06.05 i nie wiem jak ja to przezyje ale jakos bede musiala dac rade. Poki co torby do szpitala ani dla siebie ani dla dziewczynek nie pakuje bo sie tam nie wybieram ! Ot co ! Torbe dla siebie mam zamiar pakowac?dopiero w okolicach 28tc bo nie wiem na kiedy wyznacza?mi kolejne usg i po usg zwykle decyzja czy juz do szpitala czy czekamy kolejne 2 tygodnie.

Cześć dziewczyny :-)

Ja na glukozę pójdę dopiero po długim weekendzie majowym, wizytą mam 12 maja więc akurat :-)

Mama akurat dzwoniła, że u niej bigos i żeby przyjść to się popołudniu przekopsam, poza tym nudy, nic się nie dzieje :-)

Atana obiecałam, ze sie pochwałę to sie chwale. Maleńka czasami kopie już porządnie tak, ze nie da sie tego z niczym innym pomylić choć przez dotyk jeszcze nie czuć. I ja tez wybiorą sie po majówce na glukoze. Ale dziwne, bo mi gin tylko 50 przepisał ze sprawdzeniem tylko po godzinie...

Jejku jak niektóre z maluchów wcześnie wstają. U nas spanie do 8-9. Ale tez zasypia na pewno pózniej niz Wasze ranne ptaszki, bo koło 21. A jak pospi w dzien 2h lub wiecej to i o 22. No i nie zawsze chce spać w dzien, jak sobie pospi tak do 9-930, to po drzemce raczej. Chyba ze w aucie, albo wozku na sile.

U mnie do rana bardzo aktywnie i na nogach. Pogoda jet cudna, w takie dni własny ogródek to błogosławieństwo. No ale czas sie położyć i odpocząć. Cieszę sie jak dziecko, ze ostatnio moga tak fajnie funkcjonować, ale nie chciałabym przegiac pały.

Anna - jak by mnie ktos o 740 obudził, żebym jechała po ogórki na mizerie to bym głowę urwala ;)
Zakaz podniecania sie? A to dosc ciekawe :) Porównywalne z zakazem martwienia sie :)

Ewcol - kciuki za córkę :) I za Ciebie :) nerwy masz pewnie wieszr niz mała.

Nikitka - życze byście byli na liście :)

Cwilka - ja w poprzedniej ciazy tez jakos późno dotarłam na glukoze i bardzo tego zalowalam ;) Teraz chce jechać na 7/8.Jednak w ciazy i na czczo jakos sie nie lączą ;)

Ulika - witaj!

Calha - szybkiego ukończenia remontu i powrotu do normalnosci :) Remonty to zawsze jest pain in the ass i trwają 3 razy dłużej niz sie zakładalo i kosztują co najmniej polowe wiecej niz sie planowalo.

Natkusia - życze szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia. Jeszcze kilka tygodni mozna by pozyc jako tako zanim zaawansowany trzeci trymestr zrobi z nas toczące sie słonia morskie ;)

Domi - i bardzo dobrze, ze sie nie pakujesz! Nie ma co myśleć o tak wczesnym porodzie. W naszej psychice drzemke ogromna siła.
Nieustajaco trzymam kciuki za dobre wyniki testu i jeszcze lepsze kolejne pomiary dziewczynek.

Karaiwina - podobno od takiego badania sie odchodzi juz. Kiedyś wlasnie je sie wykonywalo, a jesli pojawiły sie przesłanki to dopiero ten test 75.

reklama
Do góry