reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Karaiwina - super, ja na takie solidne jeszcze czekam, ale coraz częściej malutką już czuję :-)

Z tymi przedszkolami to jest naprawdę cyrk, któraś z was chyba na Fejsie zamieściła listę z punktami, chyba tylko za pochodzenie robotniczo-chłopskie nie było tam bonusów :-) Ja się łudzę, że do czasu, kiedy Emilka będzie musiała iść do przedszkola sytuacja się unormuje :-)
Do wyznaniowego przedszkola lub szkoły bałabym się puścić dziecko, nie chciałabym, żeby było od małego indoktrynowane czy straszone :-)

Tak dla odprężenia obejrzyjcie sobie ten skecz, stary ale dla mnie fajny, mam nadzieję, że dziewczyny o odmiennym światopoglądzie od mojego się nie obrażą, tam nie ma nic napastliwego Dave Allen - Religia (PL) - YouTube :-)

reklama
Oj dziewczyny przeczytalam z ledwoscia po kolei co pisalyscie w tym wątku. Ale tak ogolnie napiszę wam z ciekawostek to dzis dowiedzialam sie ze przezd glukoza z 5 dni mam sie nie glodzic i jakis deserek codziennie!? Czyli odwrotnie niz wszystkie piszecie...tak wiec sie zdziwilam. Mam miec od razu 75g bo 50 juz sie podobno moe robi wiec tym bardziej fuj!:-p Pamietam ze po 75 sie gorzej czułam! Serce mi walilo i wogole! A jeszcze slyszalyscie o tym zeby pare dni przed usg nie smarowac niczy brzucha? Mi ostatnio o tym powiedziala gin na usg! Zapytala czy smarowalam no i jak powiedzialam ze tak to właśnie powiedziala ze przez to jest gorsza widzocznosc!
Tyle ciekawostek;-)
Dobrze że burza przeszla bo juz sie balam jak po mlodego do szkoły pójdę! A rano było tak gorąco a potem sru... lalo i grzmialo!

Oj ja też ledwo przeczytałam. Codziennie od rana coś dzialam w domu i o tej porze padam, a nie mam czasu na padanie :( teraz leże i mam ten ból w boku przez który nic nie mogę.

Któraś z Was pisała o skierowaniu na glukozę - ja dowiedziałam się, że to konieczne jak poszłam zrobić badanie. Miałam tylko kartkę z info jakie badania mam zrobić, kartka była z danymi lekarza - Pani ją wzięła i powiedziała, że jej to wystarczy.

Co do przedszkoli państwowych - głównym punktem chyba jest dochód rodziny na jednego członka - tak mi się coś wydaje. No i ograniczenia w liczby miejsc powodują, że Ci co zarabiają więcej nie dostaną miejsca.

Uff boli to tak nieprzyjemnie.

U nas była burza i lało. Teraz pochmurnie. Pierwsze wiosenne burze :) i ten piękny zapach ozonu :)

Jestem w szoku nikt kogo pytam się nie dostał do przedszkola. My spełnialiśmy wszystkie kryteria maksymalnie poza: samotnym rodzicem, rodziną wielodzietną, wszelkimi związanymi z niepełnosprawnościa i rodzeństwem w przedszkolu. Ale wiem że najważniejsze zawsze to mieć dojścia do Pani Dyrektor i tego kryterium nam brakowało. A dochód w Małopolsce nie był brany pod uwagę.

Martuska odpoczywaj a będzie dobrze. Dopóki jesteś czujna wszystko będzie ok. Także jak tylko rodzinka da – leż i się nie ruszaj

Ojaka może się uda z rezerwowej. Trzeba mieć nadzieję.

Ewaelinka ale Wam fajnie z pewnym miejscem w przedszkolu. Ja po żłobku byłam pewna że państwowa opieka graniczy z cudem bo jak zapisywaliśmy małego do żłobka zaraz po urodzeniu to był 166 na liście rezerwowej.

No właśnie nie rozumiem w ogóle tego całego systemu. Synek ma 4 lata i nadal sie nie dostał.
Do tych samych przedszkoli składała moja siostra dla swojej córki (jest młodsza od Filipa o 7 miesięcy) i do jednego którego my podaliśmy w preferencjach na 3 miejscu,oni na 2 miejscu, to się dostała ich córcia a nasz nie... a takiego kryterium przyjęcia nie było. Więc o co KAMAN??

Jutro zgłosze do naszego przedszkola(tam gdzie teraz chodzimy-do prywatnego) ze zostajemy, zeby miec gwarancje miejsca,bo mnie właściciel też męczy czy zostajemy,bo ma chętnych, a najwyżej jakby sie udało z odwołania to wtedy podziękujemy. Lepiej w tą stronę niż zostać z niczym.
Już wymyślałam,że będzie częściej od przyszłego rok zostawał w domu,żeby zaoszczedzic(bo od sierpnia to juz 80% płatne macierzyńskie) i zrezygnujemy z jednych zajec dodatkowych.

Witajcie! Ja na chwile, jestem u rodzicow (w domu remont na calego). Święta udane, choć obżarstwo wielkie i teraz cierpie na zaparcia. Czytam Was regularnie, ale telefon nie zawsze umożliwia mi pisanie.
Gratuluję wszystkich wizyt, za nastepne trzymam kciuki&&&&&&&&&!
Ja dopiero 5.05, nie mogę sie doczekać!

Hej hej.widzę,że gorący temat przedszkoli. Ja nie ufam państwowym instytucjom edukacyjnym. Pewnie są wyjątki ale jakoś z obserwacji widzę,że jest raczej negatywnie. Dlatego jeśli tylko kogoś stać,to polecam prywatne instytucje. Bajką byłoby gdybyśmy mielibyśmy jak pisze anna.no ale niestety nie doczekamy się nigdy. Nas za rok czeka wydawanie jednej pensji na przedszkole i żłobek.będzie bolało ale tylko rok. :-)pozdrawiam was że wsi. Gardło mi siadło....

Jeju a dzisiaj taka happy jestem :-) moja dobra koleżanka starała się ponad 3 lata o Maleństwo.. miała 3 IUI i 3 podejścia in vitro.. przeszła trudną drogę ale po 3 podejściu IVF udało się i dzisiaj zobaczyła II kreski :-) że też niektórzy ludzie muszą taką drogę przejść.. przykre to :dry:

DOMI bywaj częściej u nas :-) ciesze się, że psychicznie już lepiej :tak: a będzie jeszcze lepiej!

KARAIWINA gratuluję pewnych ruchów - super :-)

MADISON mój Michał o 20 idzie spać i zawsze mi spał do 8-9 ale jak teraz świeci słońce i jest jasno to wstaje o 7 :shocked2: mimo tego, że mamy rolety. No cóż.. dobrze, że chociaż daje mi doleżeć ;-) trzeba się zacząć pomału przyzwyczajać do wczesnego wstawania :-p

AMELIA niestety u mnie to samo.. jak mały obrócił się główką w dół tak ciągle mi uciska na pęcherz i wiecznie latam do wc :sorry2:

OJAKA szkoda, że się nie dostaliście.. a ile płacicie za prywatne?

NIKITKA super, że się dostaliście :-):-) a na pewno nie było łatwo..

MARTUSKA odpoczywaj :*

GORGUSIA u mnie też czasami bywają takie dni.. też czasami myślę co będzie jak Wojtek będzie na świecie? Armagedon :confused:

ANGIE o tym smarowaniu nie słyszałam :shocked2: ja codziennie smaruje i jeszcze żaden lekarz nie zwrócił mi na to uwagi

IZIS oby te dolegliwości i bolączki szybko Ci przeszły :tak:

KASPIAN to miłego bytu u rodziców :-)

mój G. usypia Michaśka więc mam chwilę.. choć też zaraz idę do wyrka bo padam coś..

Dobranoc :*

reklama
My też nie dostaliśmy się z Mają do Państwowego przedszkola. Dopiero poszła od 4 roku życia. Chodziła do państwowego integracyjnego przedszkola i uważam, że było ok.
Dziś posadziłąm bratki na balkonie, Tuje Miky, azalie doloroso, aksamitki i przesadzilam domowe kwiatki.... musiałam się czymś zając :)

Do góry