reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ja tak na szybko:-) Dużo nie pisałyście, więc szybko nadrobiłam:-D
Misiura to zależy na jaką masz ochotę;-) U mnie już zrobiona, z makaronem z zupek chińskich- wszyscy ją uwielbiają, znika w tempie ekspresowym:tak:

Wszystkiego najlepszego KOBIETKI:happy:

reklama
Misiura - to masz przepis tak jak ja robię :)

Sałatka z ananasem i kurczakiem

• Podwójny filet z kurczaka (lub dwa)
  • puszka ananasa (sok rozdysponować na 3 - trochę będzie potrzebne do marynaty, trochę do sosu a resztą podleje się kurczaka przy smażeniu)
  • ser żółty (ok. 30 dag, ja daję na oko, taka średnia kostka)
  • majonez
  • jogurt grecki lub inny naturalny
  • kukurydza w puszce
  • sól, pieprz, przyprawy

1. Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do marynaty, np. odrobina sosu sojowego, dwie łyżki oliwy lub oleju, oregano, bazylia, trochę papryki słodkiej, jakie przyprawy się tam lubi, można podlać sokiem ananasowym. Odstawić do lodówki na godzinę, na całą noc też można :-)

2. Następnie usmażyć kurczaka na patelni, podlewając sokiem ananasowym (zostawić trochę tego soku do sosu) i wystudzić.

3. W międzyczasie zrobić sosik: jogurt wymieszać z majonezem i sokiem ananasowym, ananasem pociętym w kostkę i kilkoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstawić, niech się przegryzie.

4. Jak kurczak jest zimny wrzucić do tego sosiku, dodać starty żółty ser i kukurydzę, wymieszać, popieprzyć, posolić i odstawić do lodówki, żeby stężało.

Smacznego :-)

U mnie ta sałatka musi być obowiązkowo na każdej posiadówie i schodzi błyskawicznie :-) Po wymieszaniu wszystkich składników może być trochę rzadkie, ale jak posiedzi z godzinę-dwie w lodówce to się ustabilizuje :) Można też kontrolować ilość majonezu, jak się chce sos bardziej majonezowy to dajemy więcej majonezu, jak ma być tylko trochę go czuć to mniej :-)

Wszystkiego dobrego Kobitki :)

Załączniki

• 1394276188976.jpg
    1394276188976.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 40
witam kobietki, wszystkiego dobrego dla was:-)

mnie doszły słuchy ,że mężuś mnie potem gdzieś zabiera, także cierpliwie czekam aż odeśpi nockę:-D
miłego dnia!

zadzowniłam do gina, żeby nie męczyć sie przez weekend z tym pecherzem... mowil, że z objawow wynika zapalenie cewki moczowej, co tez w II trymestrze się zdarza
mam brać Furagin 3x2, Nospę 3x1 (bo boli mnie cały dół brzucha) i Rutionsocrbin albo Witaminę C 3x1....

reklama
Hejka :-)

Dzisiaj ładniejsza pogoda u nas :tak: popołudniu idę do mamy na kawę i ciacho i babskie ploty :-)
Dzisiaj kończę 20 tydzień! Połowa ciążowej drogi za mną :-):-)

ATANA mhmm brzmi smakowicie :-)

CARINE no to udanego wypadu :tak:

MARTUSKA kurcze.. oby szybko Ci przeszło!

MADISON super, że chłopcy w domu!! :-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!! :-)

Miłego dnia

Do góry