reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

U mnie raczej bedzie to ciezkie do przelkniecia jesli chodzi o finanse... bo maciezynski po 6 tygodniach jest oplakana kwota a jedyne co od panstwa dostane to 130f na miesiac te co kazdy dostaje po za tym nic innego mi sie nie bedzie nalezec a jednak po 6 tygodniach maciezynskiego zejsc z pensji ponad 300f tygodniowo na 130f tygodniowo jest ogromna roznica.A na leczenie poszlo nam tyle kasy ze jestesmy na 0 a przeciez trzeba bedzie wiekszy samochod kupic itd

Ostatnia edycja:
reklama
Cwikla wiesz mi tam na benefitach absolutnie nie zalezy chce zeby moje dzieci byly zdrowe i to jest dla mnie najwazniejsze i w nosie mam te panstwowe pieniadze. Jakos sobie damy rade.

Dlatego ja juz wiekszosc rzeczy dla maluchow mam kupione bo wiadomo pozniej trzeba bedzie przeznaczyc pieniazki na inne rzeczy

Cwikla no poki mam fundusze to ze tak powiem sie zaopatrzam, w sumie juz wiekszosc kasy na lozeczka i poscielki mam odlozone no a wozek kupia rodzice ja teraz w sobote troszke ciuszkow kupie a pozniej to juz tylko bedziemy odkladac pieniazki na bok ;-)

Hej a ją siedzę na.placu zabaw.oczywiście pocZekamy aż zastanie nas zmrok.wcześniej mój smok nie wyjdzie.
Co do krwi pepowinowej to nie da rady.to są straszne pieniądze

A szczepienia tylko pbowizkowe.niestety wśród moich znajomych byly dwa poważne przypadki komplilacji włącznie z zatrzymaniem akcji serca i reanimacja u dziecka po szczepieniu tym 6w1.
Za dużo widziałam i czytał,żeby szczepic.

Wiesz ja odkladalam wczesniej pieniazki ale jak mi sie rzeczy trafialy w mega promocji za mniej niz pol ceny to nie bylo na co czekac bo dac za hustawke 120f a dac 55f to jednak szkoda pozniej przeplacac :-)

U mnie slonko w pelni jeszcze ladnie swieci :)

Cwikla, 5 miesiac i 5 kg do przodu to wcale nie jest zle, nie martw sie 1kg na miesiac to naprawde nie jest duzo.

Cwikla ja na poczatku ciazy przez te wymioty schudlam 4 kg, teraz mam wage na 0 no moze 0.5kg no ale nadrobilam te minusowe kg wiec tez prawie przytylam 5 kg jakby nie patrzec ;-)

cześć dziewczyny!
zeżarłam 3 pączki, które sama robiłam :-p i brzuch mnie rozbolał z tego obżarstwa :-p trzeba odpokutować ;)

Co do szczepień to oj duuuuuużo można by na ten temat pisać, ja w każdym razie żadnych ponad podstawowe robić nie zamierzam. Za dużo się napatrzyłam i nasłuchałam.

Rzeczy nie mam jeszcze żadnych dla maluszka, bardzo już mam ochotę coś powoli kupować, ale postanowiłam, że po połówkowym zacznę. Chociaż mój M już się kilka razy zamierzał do kupna ekstra bezpiecznego, wygodnego i wypasionego pierwszego fotelika do samochodu dla maleństwa :) Ale go powstrzymuję :) Póki co tylko oglądam, czytam, notuję itd..

Od wczoraj to w ogóle jestem jakaś niespokojna.. chyba zapiszę się wcześniej na usg bo nie wytrzymam jeszcze 2 tygodni.. Lekarz pewnie mnie zrozumie, bo on się tylko śmieje z mojej niecierpliwości, chociaż trochę mi głupio że nie potrafię wytrzymać do planowanej wizyty.
Aj.. ;-)

Mnie tylko ratuje ten detektor tak to juz dawno bym zeswirowala chyba ;-)wieczorem przed spaniem szukam maluchow slucham tylko chwilunie tzn bardziej sprawdzam gdzie sa i jak im serduszka bija trwa to moze 2-3 minutki i tak codziennie. Maz sie na poczatku smial ze moglabym im dac spokoju troszke a teraz sam sie czasem pyta czy nerwusek(dzidzius po lewej) sie troszke uspokaja bo on jak nerwowy to ma tetno 165 a jak spokojny okolo 155 ;-)

reklama
Ja dziś mam takie bóle w pochwie, że zgina mnie w pół. Leżę w łóżku... wzięłam nospę. Byłam dziś u laryngologa... nic nie może zrobić z moimi zatokami bo jestem w ciąży :) wiec zostaje z metodami domowymi

Do góry