reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Kurcze, a mi sie synek rozchorowal, w 5 min wczoraj wieczorem, zdrowy i happy i nagle jakby mu baterie wywiady plus temperatura, straszna bida z niego była.
Biegunki ma i gorączkę, gorączkę zbijalismy w nocy, dopiero nas ranem puścilo.

Takze Beetka - u mnie chyba tez jakiś rota, skoro biegunki co 2h i goraczka. Mały szczepiony, ale to podobno nie znaczy, ze nie złapie tylko dużo lżej
przejdzie. Czy byłaś z córeczka u lekarza czy czekasz na rozwój wypadków?

Tak mi go żal, kiepski tez tłusty czwartek u nas.
Jednego paczka zjadalam, choć na co dzień nie lubię.

Kahaka - dużo myśle o tym chlopczyku. Mam nadzieje, ze napiszesz nam za jakiś czas, ze wszystko jest dobrze.
Podobno pneumokoki najbardziej niebezpieczne do 2 roku życia, ale nie wiele wiem na ten temat, tylko tak slyszalam.

Sierpniowa i Martuska - zdrowka! Oby Wam szybko przeszło!

reklama
Jejku, tylko na spacer poszłyśmy, a tu tyle postów:szok:
Madison, beetka zdrówka dla dzieciaków, to wygląda na rota. A tak z ciekawości zapytam: szczepiłyście na rotawirusy i na pneumokoki? Ja Agatkę na rota szczepiłam i nigdy nie miała biegunki itp. Mój chrześniak nie był szczepiony i z rota wylądował w szpitalu.

Ja kupiłam pączki w najlepszej cukierni i jeszcze ciepłego zjadłam przed sklepem :p

O Bartusiu na razie nowych wieści nie ma- stan ciężki...Leży na oiomie, uśpili go. Czekamy.

Dziewczyny dzięki za wsparcie.
Madison mnie też wzięło w kilka minut. Normalnie byłam w pracy, wróciłam do domu i nagle siły ze mnie opadły.
mastuskaa odpowiedziałam Ci na wiadomość prywatną ze 3 razy, ale nie mam śladu, że została wysłana:sorry:także nie wiem czy coś ze stroną nie tak, czy mam po prostu braki z jej obsługą;-)

Kahaka - ja szczepilam i na pneumokoki i na rota. I na ospe wietrzna. Boje sie szczepionek. Ale szczepie, słucham sie naszej pediatry i znajomych pediatrow. Zwłaszcza tych, którzy pracują w szpitalach, oni to dopiero polecaja szczepic, ale tez nie jedno widzieli zapewne.

Ale moj złapał. W szpitalu, mieliśmy wypadek w domu i spędziliśmy w szpitalu niecałe 2 dni, akurat mieli rota na oddziale. A te szpitalne wirusy to sa meeeega wirusy. Mały chorował 12h, w domu, podobno dzięki szczepionce.
Mnie ominęło, za to M. chorował strasznie przez 3 dni.

No i teraz znowu...

Kahaka, w miejscowości w której mieszkam też chłopiec w tym tygodniu trafił do szpitala a zapaleniem opon mózgowych. Też na mazowszu.... Oby bylo ok. Trzymam kciuki.
Ja mam trzy pączki,a nie mam czasu zjeść. Sezon na odchudzanie w pełni i mam całą masę klientek. Lato coraz bliżej!
Madison- zdrowka dla synka. Mój Kacperek od kilku dni wymiotował. Okazało się,że to zapalenie gardła...bierze antybiotyk i już jest lepiej.
My szczepiliśmy na rota i pneumokoki. Ale teraz zaniechałam szczepień. Boję się powikłań poszczepiennych. Drugiego dziecia na rota i pneumo pewnie zaszczepie. Nie wiem czy więcej...
Ja od 10 do 21 w pracy. I sajgon nie z tej ziemi. Ale dam radę!
A wczoraj Antek mnie tak słodko kopnął....moja rybka!

Dziewczyny sorki ze takie pytanie off topic ale macie jakis pomysl co mozna zrobic z 2L jogurtem o smaku toffi ?

No wlasnie przeszedl mi przez mysl sernik na zimno. Ten moj maz zawsze mi jakas robote znajdzie 2l jogurtu :wściekła/y:

reklama
Domi niestety nie pomogę z tym jogurtem :-p ale ten sernik to brzmi kusząco...
Kahaka ja na rota nie szczepiłam, ale tylko dlatego, że mała była wcześniakiem i lekarze nie kazali nam dodatkowo jej obciążać. Szczepiłam na pneumokoki i na ospę za to.
Madison wczoraj wieczorem byłam u lekarza. Kazał wprowadzić lekkostrawną dietę, na początku zupki marchewkowo-ryżowe na piersi z indyka, kaszę jaglaną, jabłko starte gotowane, z leków to 2 x dziennie dicoflor30 i orsalit. Ten orsalit obrzydliwy i kazała go przemycać albo łyżeczką podawać, czy ten ryż gotować na nim bo słony. Do tej diety to tak podeszłam średnio, bo mała placki z jabłkami na śniadanie chciała, myślałam że już lepiej. Niestety wszystko zwróciła, więc zupka marchewkowa już dawno zrobiona, ale mała boi się jeść, herbatniki jak na razie jej przeszły i trochę pulpeta z zupy. Masakra z tym wirusem, my pierwszy raz tak mamy. Gorączka oczywiście też jest, lekarka nie kazała zbijać do 38st, bo organizm walczy z wirusami ale ja zbijam. Jadę do mamy jak M wróci z pracy po jagody mrożone i w słoiku bo lekarka kazała kisiel robić. Jutro rano chyba jeszcze raz pójdę do lekarza jak nic się nie zmieni, chyba nifuroksazyt czy jakoś tak się podaje na to z silniejszych leków na receptę. Moją męczy od niedzieli.

Do góry