reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Anusiach duzo sily zycze,bedzie jeszcze dobrze.

Dziewczyny czy wy tez im blizej wizyty tym czarniejsze mysli macie??
Ja to jakos od kilku dni i coraz gorsze i gorsze.16 tygodni i 4dni ciazy.Jakis czas temu wydawalo mi sie ze czuje ruchy.Byly tak samo odczuwalne jak ruchy przy pierwszej ciazy.Wiem ze jest dosc wczesnie,ale teraz nic nieczuje i sie zaczyna stresowac czy wtedy mi sie wydawalo czy co czy jak.Pozatym ta wloska pogoda mnie zabija.Pol dnia slonce potem chmurzyska a razem z chmurzyskami moje sily opadaja,ze wzgledy na to ze mam chore szerducho to taka pogoda jest dobijajaca...

A jak jeszcze raz przeczytam ze nudnosci mdlosci i zgaga mina z poczatkiem 4 miesiaca bede przesladywac tego co to napisal.Dalej problem z jedzeniem i zapachami.
Naonstop gdzies slysze jedz duzo ryb i bialego miesa.A ja nawet o nich pomyslec niemoge bo wymiotoje automatycznie.Wyjmojac wczoraj lody z zamrazalki dotknelam rybe z placzem do toalety lecialam.To jakis koszmar. A ja przed ciaza to ryby kilogramami i biale mieso moglam jesc.A teraz konkret ryby biale mieso,spora ilosc warzyw odeszly w kont.... :(

reklama
Anusiach - to co przychodzisz jest straszne, bardzo Ci współczuje. Trzymam kciuki za Was oboje. Trzymam kciuki za Ciebie, bo niewyobrażalnie ciezko musi Ci byc teraz.

Fiuufiuu - lekarz na pewno nie bedzie mial dla Ciebie żadnej złej wiadomości :-) To tylko takie przewrazliwienie ciazowe :-) Odetchniesz z ulga wieczorem.

Caroline - te klucia przy nagłej zmianie pozycji to na 99,9% wiezadla macicy, które sie rozciagaja. Ja miałam tego bez liku w pierwszej ciazy, teraz tez sporo sie zdarza. Nie groźne, choć czasem aż sie gwiazdki pokażą. Nauczyłam sie kichac w pozycji embrionalnej :-)

Domi - życze zeby Ci szybko minęły te dwa dni.

U nas tez cudna pogoda. Choć ja nie skorzystalam, ale przez okno fajnie wyglada :-)

Anna - ja mam tak samo... przed wizytą mega stres... a jak siedzę w poczekalni, to już masakra jakas, dłużą mi sie te minuty w nieskonczoność
propo ruchow, ja już czuję ruchy, od 2 dni kopniaczki nawet, więc wiem na 100& że to to. Jednak wczesniej zaczęło się od delikatnego smyrania i gilgotek i nie były ode odczuwalne codziennie... tez bardzo się bałam, że coś sie dzieje, bo kilka dni nie bylo nic.... ale na tym etapie tak moze byc... pozniej ruchy stają się coraz intensywniejsze
w sprawie wymiotow nie pomogę, bo mnie to ominęło

Anusiach strasznie mi przykro! Zycze ci duzo siły, wiary, nadziei...tule mocno!
Mi tez cos dzidz przestal dawac znac jakos wyraznie. Wczoraj mi sie cos wydawalo ale nie bylam pewna. Ehh...czekam z utesknieniem na konkretne kopniaki!
Edys ja tez miewam co jakis czas plamienia i musze sporo lezec. A jakie te plamienia mialas? Co ci lekarz powiedzial? Jesli bierzesz duphaston albo lutke to ile? Ja biore teraz lutki 2x2 i narazie jest ok.

Anna - akurat zgaga to dolegliwość całociazowa niestety, a im dalej tym moze byc gorzej. Mdłości i wymioty powinny minąć. W pierwsze ciazy minęły mi w 5 miesiącu, ale przynajmniej byly duzo mniejsze niz teraz. Mojej przyjaciółce dwa dni po... porodzie. Ja jestem w 14tc i jest duzo lepiej, nie idealnie ale lepiej. Podobno zdecydowanej większości do max 18-20tc ustępują. Za to zaraz potem sa kolejne wiec jest na co czekać ;-)

Cześć kobietki ;-)
A ja przed wizytą jestem raczej radosna. Troszkę się zawsze czegoś tam boje, ale staram się myśleć pozytywnie. Bardziej cieszę się na myśl o zobaczeniu mojego maluszka, możliwość rozmowy z moim ginekologiem. Lubie to oczekiwanie ;-)

Co do ruchów dziecka, ja nic nie czuje. Ze dwa razy wydawało mi się, że coś jeździ mi w brzuchu i tyle. W każdym razie wcale się tym nie przejmuje, w każdej książce, każdej gazetce ect. piszą, że dopiero około 20 tygodnia można poczuć, a i tak jest to kwestia indywidualna, więc czekam ;-)

Z innej beczki, u mnie też piękna pogoda. Ciepło i słonecznie- to jest to :-) Gdzież wyczytałam, że niedługo jakieś 13 stopni ma być :-)

Witam was mamuśki!

Anusiach trzymaj się dzielnie!

Ewelinka syrop z cebuli można z tym że współczuję ci jeśli masz jeszcze mdłości :/

Mnie od dłuższego czasu strasznie głowa boli, wydaje mi się że to przez niskie ciśnienie. Położna stwierdziła że niskie ciśnienie jest dobre w ciąży i że paracetamol mi pomoże na boląca głowę.

Mój malutki dzisiaj zwymiotowal mi na pół łóżka, oczywiście poszła reakcja łańcuchowa i teraz nie mam ochoty na żadne jedzenie :/

witajcie
ja tylko tak szybciutko bo obiad już się kończy pichcić..
barbarka zdrówka dla syncia - oby to było tylko zatrucie a nie jelitówka :-( u mnie i położna i lekarz mówili że na ból głowy "ciśnieniowy" leiej malutką sypaną naturalną kawkę wypić niż tabsy.. ale pewnie co lekarz to inne porady :eek:

co do syropku z cebuli - ja nie piłam bo nie mogę znieść tego smaku :-( ale w pierwszej ciąży jadłam na potęgę cebulę! dosłownie do wsyzstkiego! uwielbiałam! i teraz moja roczna córa zajada surową cebulę jak jabłko :szok::-D także coś w tym jest że to co nam smakuje jak mamy w brzuszku niunię to później nasze pociechy preferują :-D a jeśli chodzi o gorsze dolegliwości to polecam inhalację.. mi kilka razy już zycie uratowały.. naturalna metoda a straszliwie skuteczna także polecam.. ja akurat kupiłam już z myślą o dzieciakach inhalator-nebulizator i bardzo sobie chwalę..

madison dzięki za pocieszenie - do wizyty jeszcze troszkę a ja się trochę martwiłam tymi bólami podczas nagłego wstawania..

uciekam - dzisiaj ziemniaczki, mielone i buraczki z chrzanem ;-) smacznego obiadku wam życzę!

reklama
martuskaaa hihi no pięknie :-) typowy polski obiad :-D na obiad mam mielonego a zjadłabym schabowego - ciężarnej nie dogodzisz :eek::shocked2: :-D
ktoś jeszcze z nami dzisiaj przyłączy się do mielonego na talerzu? :-)

ja po południu uciekam na dłuższy spacerek bo pogoda pięknaaaaa :-)

Do góry