reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

witam poniedziałkowo

U mnie fantastyczna pogoda, ciepło, słonecznie wiosennie!!!!! byłam już na spacerku, podreptałam do Rossmanna po mydło siarkowe dla małego . Ma jakąś wysypkę byłam z nim u lekarza w zeszłą środę, lekarka podejrzewała świerzb ale on się nie drapie , dostał więć jakiś krem do smarowania miejscowego i syrop odczulający. Poprawy jednak nie widzę, dzwoniłam dzisiaj, zeby go zarejestrować a tu zong , lekarka będzie w czwartek.

Przy okazji wizyty w Rossmannie zakupiłam sobie Mama Care Efectima Pharmacare Kuracja zapobiegająca rozstępom dla kobiet w ciąży. Nie używałam tego specyfiku ciekawi mnie jakie przyniesie efekty:-)

Przy okazji założyłam sobie , ze nie przytyję więcej niż 2kg na miesiąc więc jakieś 12 kg do porodu. Niestety nie mam w domu wagi 2 tyg temu ważyłam 58 kg heheh

Byłam też zapisać malucha do szkoły (oddział przedszkolny), tak mu sie spodobało na dniach otwartych , ze nie mówi o niczym innym , chce iść do szkoły i już.:-)

Co do dentysty powinnam się wybrać na przegląd, wiem , że w min 1 zębie mam próchnicę ale szczerze jakoś tego nie widzę, ze z rozdziawioną paszczą zdołam wytrzymać i nie zwymiotować.

Macie tak ,że jak dotykacie brzucha , nad spojeniem łonowym to czujecie bijące serce malucha?????? ja takie odnoszę wrażenie za każdym razem jak przykładam rękę , zwlaszcza wieczorem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam po weekendzie. U nas zaczęły się ferie i cały weekend na wyjeździe, ale podczytywałam was w telefonie. Co do samochodu to tak się złożyło, że rok temu kupiliśmy drugie 7-mio osobowe, więc miejsca jest i na następne dziecko i na wózek. Co do dentysty to ja też straszna panikara jestem, boję się przeokrutnie. A teraz przy myciu zębów bardzo często mam krwawienie z dziąseł, ale to ponoć normalne na tym etapie ciąży. Zmieniłam szczoteczkę na miękką. U nas też pogoda super, słoneczko od rana i jest 16 stopni na plusie, WIOSNA!!! Dziewczyny z ruchami, czy codziennie czujecie swoje maleństwa? Bo u mnie to różnie, ale już są troszkę inne, jakby ciut mocniejsze.
Co do zakupów to codziennie oglądam na allegro "sprzęty" dziecięce i ubranka, ale co do zakupów to zdecydowanie za wcześnie. Chociaż po każdej wizycie jakiś drobiazg kupuję (skarpetki, body) to taki mój rytuał :-D
jejku czujesz ruchy w 15 tygodniu? Ja mam 16 tc i nie czuję nic :(

Sierpniowa mam pytanko do ciebie :-) Jaki lekarz prowadzi twoją ciąże i gdzie w ogóle chodzisz? A myślałaś już może gdzie rodzić ? Pytam bo jesteś z Lublina, a to moje rodzinne miasto :-) I chciałam się w ogóle zapisać do jakiegoś innego lekarza na usg jakieś kontrolne, bo u swojego będę miała dopiero w marcu. I myślałam żeby do Lbn właśnie pojechać :-)

Chodzę prywatnie do dr Barczentewicza na Czechowskiej. Ogólnie mogę z czystym sumieniem polecić i doktora i placówkę:tak: Tylko, że nie pracuje on w żadnym szpitalu, jeżeli to by Cię interesowało.

A co do szpitala, skłaniam się na razie do tego na Lubartowskiej. Słyszałam dużo złych opinii o Kraśnickich i o Jaczewskiego, z kolei na Lubartowskiej już dwie znajome rodziły i polecają. Ale to wiesz, ile rodziło, tyle opinii i druga sprawa, że nie wiadomo na kogo się trafi :tak:

Co do zakupów to czekam na potwierdzenie płci (w marcu) :tak: jak potwierdzi się dziewczynka to wtedy będę kupować a jak okaże się chłopczyk to wszystko mamy :-)

EWCOL ja czuję prawie codziennie przynajmniej na chwilkę :tak: oczywiście nie jest to często ale raz codziennie przynajmniej :-)

KAMI tak, pewnie każda tak ma :-) ale muszę Cię rozczarować.. to nie jest serce dziecka ;-) trafiasz na tętnicę, aortę.. też tak mam :-) też w pierwszej ciąży myślałam, że to serce ale to niemożliwe..

WSZYSTKOSIEZMIENIA nie masz się czym martwić! Każda kobieta czuję ruchy nainnym etapie ciąży.. Ja w pierwszej czułam dopiero pierwsze ruchy w 23-24tc (!) a teraz jakoś tak wcześniej ale zasady nie ma :-)

Ja gotuję obiad a po lecę do fryzjera obciąć włosy. Potem do mamy bo będą moje siostry i poplotkujemy trochę wiec będę wieczorem..

Miłego dnia!

witajcie :-)
ja w pierwszej ciąży czułam późno ruchy - więc teraz pewnie też trochę poczekam :-(
co do auta.. my mamy od dwóch lat auto 3-drzwiowe sportowe i cały rok wkładaliśmy fotelik przez drzwi kierowcy.. nie było aż tak źle - kwestia przyzwyczajenia się ;-) teraz ala siedzi już w tym na stałe i też nie jest źle.. zaraz zacznie sama się wdrapywać więc już w ogóle będzie luzik :-) no i od lata dwójeczka będzie w tym też aucie węc będzie wesoło :-) myslimy o kombiaczku ale póki co remonty ważniejsze a kilka kredytów na raz to boję się brać :-(

dziewczyny kupiłam ziaja mamma mia na rozstępy - ma któraś może? polecacie? ja na (.) mam straszne po pierwszej ciąży - normalnie patrzeć się nie mogę no ale najważniejsze że córa zdrowa - warto było :-)

buziakuję wszystkie! ;-)

Nie cierpię uczelnianej biblioteki.

Ja jak przykładam rękę do brzucha to chyba raczej czuję swoje tętno w palcach, czy w czymś :D

My musimy sprzedać dwa auta i kupić jedno bo na dwa nas nie będzie stać :D a moglibyśmy sprzedać auto K. gdyby moje miało większy bagażnik. Pewnie kupimy jakieś kombi chociaż wizualnie nie cierpię tych aut ;)

Co do roweru też ubolewam. W zeszłe wakacje K. dużo pracował a ja robiłam sobie wtedy samotne, z muzyczką i długie wycieczki. A że koło Częstochowy jest zamek Olsztyn to był to cel moich wypraw :) ahhh słoneczko, las, wiatr we włodach, jazda w ulewie :)) wspaniale :)) raz w takiej ulewie spadłam z roweru, ale było zabawnie tak czy siak ;)

A jeszcze co do ruchów to ja dalej nic nie czuję ;)

Cześć. :-)

Fiuufiuu my też nie mamy samochodu, bo mieszkamy w mieście z świetną komunikacją publiczną. Jak potrzebujemy samochód, czyli 2- razy w roku, to go wynajmujemy. I póki nie muszę to nie kupię. :tak:

Ewcol3
mój berbeć najczęściej pląsa jak zasiadam do ciepłego posiłku. :-)

Kami-30
to raczej nie serduszko maluch tylko twoje duże naczynie krwionośne.

Naktusia
ja też czekam do następnej wizyty i wtedy: jeżeli dziewczynka to dokupię parę babskich fatałaszków, a jeżeli chłopiec to wszystko mamy. :-D

U mnie wiosna, ciepło i słońce tak pięknie świeci. :-D

Byłam na zakupach i kupiłam sobie cieńki płaszczyk w kolorze czerwonym, bo zimowa kurtka stanowczo za gruba się zrobiła. Julian dostał wiosenną kutkę i polar i sandały z Jacka Wolfskina z olbrzymiej przeceny. Nie wiem czy za szeroki nie będą, bo Julian ma stópki - kajaczki, ale jakby nie pasowały to spokojnie je sprzedam.

Idę do ogrodu pościnać zeszłoroczne trawy, bo nowe pędy przy ziemi puszczają. :-)

Co do ruchów to mi sie czasem uda wyczuc takie smyrniecie szybkie i bardzo delikatne ,więc zdaje mi sie ze to wlasnie moj babelek :-)a to dopiero 14 tydzień ... w pierwszej ciąży o ile się nie myle byl to 17albo 18 tydz

Teraz poleglam na sofie cos brzusio mnie zaczęło ciągnąć :-(

my tez mamy auto, które zmienialismy w czerwcu. I nie jest kombi.Kombi właśnie sprzedaliśmy aby mieć coś mniejszego, a spacerówka Wiki i bagaże wakacyjne sie tam mieściły, teraz tez musi dac radę bo nie wyobrażam sobie innego autka. A życia beż samochodu też sobie nie wyobrażam, tachac się z dzieciakami ehhh
ja ruchy też czuję. Takie rozpychanie od środka :) fajnie uczucie. Ale w ciązy z Wiki poczułam późno - jakoś na pewno po 20 tygodniu.
U mnie też wiosennie - spacer zaliczony. Może uda nam się jeszcze wyjść jak już mój A wróci z pracy :)
pozdrawiamy mamuśki

reklama
Do góry