reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczyny
Ja też dziś od rana w pracy :-) i jak sierpniowa mam jeszcze siły, ciekawe jak długo ;-)
Przegapiłam mamusię trojaczków! Alicja gratuluję! jaka była reakcja na wieść, że to aż trójka w brzuszku siedzi? :-) rany fajnie :-) za jednym zamachem trójeczka, choć będzie ciężko na początku!

Ewelinka, Izis, Sierpniowa jak miała się urodzić Martyna to zmienialiśmy auto. Kupilśmy wielką limuzynę, bezpieczną ale niestety nie kombi i jak zapakowaliśmy wózek to już reszta była doopa blada :-( więc jak mąż go rozwalił (nie ze swojej winy) to szukaliśmy drugiego ale wiedziałam, że musi być kombi :-) teraz wreszcie jestem zadowolona. w trójkę się mieścimy, ale jak dojdzie 4 i znów wózek to chyba na większe wyjazdy i tak trzeba będzie kupić bagażnik dachowy :-) ale kocham to auto i nie zamieniłabym go na inne. na codzien ja nim jeżdżę, a mąż jakimiś małymi pomyka (bo on co i rusz zmienia te maluchy) obecnie mamy jedno, ale myślimy o drugim :-) z tym, ze na pewno jakimś małym do jazdy po mieście dla meża :-)

Natktusia he he te chłopy to coś mają z tymi autami :-D

Dobra zmykam popatrzeć jak pracują inni ;-)

reklama
No ja juz odwiedzilam moja lekareczke bo o 8 rano telefon od pracodawcy ze chce zaswiadczenia pisemnego o mojej ciazy bo juz minelo mi 6 tyg i yeraz przechodze na zakaz pracy -takie to w De skomplikowane heheh ,ale chcial to ma :-)
Co do autka to moj M . To typ sportowy kabrio wiatr we wlosach i takie tam i nie zabardzo usmiecha mu sie zmiana ,a na kombi nawet nie zerknie -rozgladamy sie za czyms takim jeppowatym chyba tak to sie mowi ...no coz takiego typka sobie wybralam hehe
Co do M . dodam jeszcze ,ze zaczyna wariowac bo wczoraj byl na niedzielnym markcie i przywiozl mi ogromny lezak do ogrodu ,,bo stwierdzil ze wiosna na horyzoncie a ja juz marudze ze mi nie wygodnie ,,,,zobaczylam go dopiero przedchwilka bo akurat musialam otworzyc garaz (miala byc niespodzianka) bardzo ale to bardzo zaczelam sie smiac ,,,zwariuje z nim w ostateczności oddam w dobre rece :-p

A co do dentystologa to ja jestem taka pankara ze omijam ta instytucję szerokim łukiem :-/

A dziewczynki jeszcze mam pytanko -kiedy planujecie robic jakies pierwsze zakupy dla bejbika?

Ostatnia edycja:
Ewaelinka jak muszę wyrwać tego zęba. W święta dostałam na 3 dni szczękościsku. W połączeniu z ogromnym bólem i mdłościami pierwszych tygodni ciąży było to straszne. Poczekałam do końca I trymestru i w końcu się zapisałam. Chyba lepiej zrobić z tym porządek teraz, żeby mi się przed porodem znów takie coś nie przytrafiło.

Co do zakupów, ja czekam do maja- czerwca. Mąż twierdzi, że nie ma sensu wcześniej, poza tym dużo ubrań dostaniemy "w spadku" :tak:Wózek odkupimy od szwagierki za grosze, więc zostaną z takich większych rzeczy łóżeczko i wanienka plus pozostałe szpargały. Ale nie ukrywam, co raz oglądam na internecie łóżeczka, w sklepach chodzę po dzieciowych ubrankach :-)

a my nie mamy samochodu. Mamy za to 5 rowerów ;) (z czego 3 Ludwika :D)

zawsze jakiś pojazd ;-)

EWAELINKA ahh Ci pracodawcy.. dobrze,że masz załatwione :-)

SIERPNIOWA moim zdaniem nie ma na co czekać bo potem może być gorzej.. też ciągle chodzę leczyć zęby i na kontrolę a w czasie ciąży strasznie sypią się zęby :sorry:

Sierpniowa to trzymam kciuki zeby wizyta u sadysty odbyla sie w miare spokojnie (o ile to mozliwe ) :-*
Ja sobie tez ogladam i bardzo mnie ciagnie do rozowego !!!!wozek juz wybralam bedzie to 3 w 1 joolz day -kupiony w pl bo o dziwo jest duzo tanszy . Nad resztą jeszcze mysle ,ale wolalabym miec ok.7 miesiaca juz większość bo moj synek np. urodzil sie dokladnie miesiąc wczesniej -termin mialam na 20.07 a urodzilam 20.06

Dziewczyny,dziękuję za wszystkie miłe słowa :) Jesteście kochane.
Ja od 10 w pracy. Dokuczają mi kołatania serca...jakaś taka arytmia mi się pojawia. Nie wiadomo czemu,bo wyniki mam w miarę ok. Jutro mam wizytę,więc może lekarz coś wymyśli.
Ja nawet o zakupach jeszcze nie myślę....z Kacem miałam większe ciśnienie. Teraz za jakiś czas będę szukać bujanego łóżeczka,bo ponoć to rewelacja przy maluszku.
Dziś jakiś delikatny spadek mocy,ale właśnie kończę śniadanie i będzie lepiej.
Wszystkim wizytującym u każdego specjalisty przesyłam kciuki i pozytywne wibracje!

Witam się w nowym tygodniu :-) Ufffff....nie było mnie przez weekend ale nadrobiłam was :tak:
U mnie jak na razie bardzo słonecznie. Może jakiś spacerek z mężusiem odbędziemy jak się wyśpi, bo po nocce jest.

Co do liczenia tych tygodni to mi lekarz wpisuje w karcie ciąży tak jak Natkusi, czyli teraz też jestem już w 18 tyg.
A usg połówkowe powiedział, że zrobi w 22 tyg ciąży. Musimy trochę jeszcze poczekać.

Co do autka to my rok temu zmieniliśmy. I trafiło nam się akurat kombi więc teraz będzie idealne. Ale faceci to maniacy i mój mąż musiał go 'zaczipować' bo ma mały silnik, ale teraz większą moc i śmiga jak szalony :-) Niestety mamy też drugie auto, które stoi i marnieje na podwórku, bo to takie brzydactwo że nikt tego nie chce :-D

Sierpniowa mam pytanko do ciebie :-) Jaki lekarz prowadzi twoją ciąże i gdzie w ogóle chodzisz? A myślałaś już może gdzie rodzić ? Pytam bo jesteś z Lublina, a to moje rodzinne miasto :-) I chciałam się w ogóle zapisać do jakiegoś innego lekarza na usg jakieś kontrolne, bo u swojego będę miała dopiero w marcu. I myślałam żeby do Lbn właśnie pojechać :-)

Witam sie i ja.

Martuskaaa, Amelia, Natkusia - dziękuje za miłe słowa :-)

U mnie dziś znowu całkiem dobrze, jaka to jest ulga! Sił mam raczej mało, ale na podstawowe funkcjonowanie starcza.
Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko tak i lepiej. Czego nam wszystkim życzę :-)

U nas z rodziny trzyosobowej upgradujemy sie do piecioosobowej, więc i auto rodzinne, choc jest duze i kombi, trzeba będzie zmienić, bo to juz poważna drużyna do wozenia będzie. Ale ten temat średnio mnie zajmuje.

A co do rowerów to aż mi sie płakać chce, ze ten sezon bedzie bez rowerowania. My kochamy rowery. W zeszłym roku z synkiem jeździliśmy. Alez mi żal, ze mnie to ominie teraz. Może jesienią uda sie jeszcze.

Moim zdaniem zakupy wyprawkowe trzeba robić wtedy jak ma sie ochotę i nie myśleć, ze za wcześnie. Z dużym brzuchem, przy wysokich temperaturach będzie cieżko. W pierwszej ciazy zajelam sie tematem na kilka tygodni przed porodem, jak poszłam na L4, wcześniej nie miałam głowy. Cieżko potem było. Choć i tak sporo w necie, ale przecież cześć chce sie obejrzeć.

Ja póki co nie czuje weny. Wpadam w weekend do Mothercare, ale juz kurcze po wyprzedazach szkoda. Uważam, ze ich pajace na pierwsze 3 miesiące są bezbłedne i poza body nic wiecej nie trzeba.

Super, ze słońce od rana :-)

Milego poniedziałku!

reklama
witam po weekendzie. U nas zaczęły się ferie i cały weekend na wyjeździe, ale podczytywałam was w telefonie. Co do samochodu to tak się złożyło, że rok temu kupiliśmy drugie 7-mio osobowe, więc miejsca jest i na następne dziecko i na wózek. Co do dentysty to ja też straszna panikara jestem, boję się przeokrutnie. A teraz przy myciu zębów bardzo często mam krwawienie z dziąseł, ale to ponoć normalne na tym etapie ciąży. Zmieniłam szczoteczkę na miękką. U nas też pogoda super, słoneczko od rana i jest 16 stopni na plusie, WIOSNA!!! Dziewczyny z ruchami, czy codziennie czujecie swoje maleństwa? Bo u mnie to różnie, ale już są troszkę inne, jakby ciut mocniejsze.
Co do zakupów to codziennie oglądam na allegro "sprzęty" dziecięce i ubranka, ale co do zakupów to zdecydowanie za wcześnie. Chociaż po każdej wizycie jakiś drobiazg kupuję (skarpetki, body) to taki mój rytuał :-D

Do góry