reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczyny
Ja też dziś od rana w pracy :-) i jak sierpniowa mam jeszcze siły, ciekawe jak długo ;-)
Przegapiłam mamusię trojaczków! Alicja gratuluję! jaka była reakcja na wieść, że to aż trójka w brzuszku siedzi? :-) rany fajnie :-) za jednym zamachem trójeczka, choć będzie ciężko na początku!

Ewelinka, Izis, Sierpniowa jak miała się urodzić Martyna to zmienialiśmy auto. Kupilśmy wielką limuzynę, bezpieczną ale niestety nie kombi i jak zapakowaliśmy wózek to już reszta była doopa blada :-( więc jak mąż go rozwalił (nie ze swojej winy) to szukaliśmy drugiego ale wiedziałam, że musi być kombi :-) teraz wreszcie jestem zadowolona. w trójkę się mieścimy, ale jak dojdzie 4 i znów wózek to chyba na większe wyjazdy i tak trzeba będzie kupić bagażnik dachowy :-) ale kocham to auto i nie zamieniłabym go na inne. na codzien ja nim jeżdżę, a mąż jakimiś małymi pomyka (bo on co i rusz zmienia te maluchy) obecnie mamy jedno, ale myślimy o drugim :-) z tym, ze na pewno jakimś małym do jazdy po mieście dla meża :-)

Natktusia he he te chłopy to coś mają z tymi autami :-D

Dobra zmykam popatrzeć jak pracują inni ;-)

reklama
No ja juz odwiedzilam moja lekareczke bo o 8 rano telefon od pracodawcy ze chce zaswiadczenia pisemnego o mojej ciazy bo juz minelo mi 6 tyg i yeraz przechodze na zakaz pracy -takie to w De skomplikowane heheh ,ale chcial to ma :-)
Co do autka to moj M . To typ sportowy kabrio wiatr we wlosach i takie tam i nie zabardzo usmiecha mu sie zmiana ,a na kombi nawet nie zerknie -rozgladamy sie za czyms takim jeppowatym chyba tak to sie mowi ...no coz takiego typka sobie wybralam hehe
Co do M . dodam jeszcze ,ze zaczyna wariowac bo wczoraj byl na niedzielnym markcie i przywiozl mi ogromny lezak do ogrodu ,,bo stwierdzil ze wiosna na horyzoncie a ja juz marudze ze mi nie wygodnie ,,,,zobaczylam go dopiero przedchwilka bo akurat musialam otworzyc garaz (miala byc niespodzianka) bardzo ale to bardzo zaczelam sie smiac ,,,zwariuje z nim w ostateczności oddam w dobre rece :-p

A co do dentystologa to ja jestem taka pankara ze omijam ta instytucję szerokim łukiem :-/

A dziewczynki jeszcze mam pytanko -kiedy planujecie robic jakies pierwsze zakupy dla bejbika?

Ostatnia edycja:
Ewaelinka jak muszę wyrwać tego zęba. W święta dostałam na 3 dni szczękościsku. W połączeniu z ogromnym bólem i mdłościami pierwszych tygodni ciąży było to straszne. Poczekałam do końca I trymestru i w końcu się zapisałam. Chyba lepiej zrobić z tym porządek teraz, żeby mi się przed porodem znów takie coś nie przytrafiło.

Co do zakupów, ja czekam do maja- czerwca. Mąż twierdzi, że nie ma sensu wcześniej, poza tym dużo ubrań dostaniemy "w spadku" :tak:Wózek odkupimy od szwagierki za grosze, więc zostaną z takich większych rzeczy łóżeczko i wanienka plus pozostałe szpargały. Ale nie ukrywam, co raz oglądam na internecie łóżeczka, w sklepach chodzę po dzieciowych ubrankach :-)

a my nie mamy samochodu. Mamy za to 5 rowerów ;) (z czego 3 Ludwika :D)

zawsze jakiś pojazd ;-)

EWAELINKA ahh Ci pracodawcy.. dobrze,że masz załatwione :-)

SIERPNIOWA moim zdaniem nie ma na co czekać bo potem może być gorzej.. też ciągle chodzę leczyć zęby i na kontrolę a w czasie ciąży strasznie sypią się zęby :sorry:

Sierpniowa to trzymam kciuki zeby wizyta u sadysty odbyla sie w miare spokojnie (o ile to mozliwe ) :-*
Ja sobie tez ogladam i bardzo mnie ciagnie do rozowego !!!!wozek juz wybralam bedzie to 3 w 1 joolz day -kupiony w pl bo o dziwo jest duzo tanszy . Nad resztą jeszcze mysle ,ale wolalabym miec ok.7 miesiaca juz większość bo moj synek np. urodzil sie dokladnie miesiąc wczesniej -termin mialam na 20.07 a urodzilam 20.06

Dziewczyny,dziękuję za wszystkie miłe słowa :) Jesteście kochane.
Ja od 10 w pracy. Dokuczają mi kołatania serca...jakaś taka arytmia mi się pojawia. Nie wiadomo czemu,bo wyniki mam w miarę ok. Jutro mam wizytę,więc może lekarz coś wymyśli.
Ja nawet o zakupach jeszcze nie myślę....z Kacem miałam większe ciśnienie. Teraz za jakiś czas będę szukać bujanego łóżeczka,bo ponoć to rewelacja przy maluszku.
Dziś jakiś delikatny spadek mocy,ale właśnie kończę śniadanie i będzie lepiej.
Wszystkim wizytującym u każdego specjalisty przesyłam kciuki i pozytywne wibracje!

Witam się w nowym tygodniu :-) Ufffff....nie było mnie przez weekend ale nadrobiłam was :tak:
U mnie jak na razie bardzo słonecznie. Może jakiś spacerek z mężusiem odbędziemy jak się wyśpi, bo po nocce jest.

Co do liczenia tych tygodni to mi lekarz wpisuje w karcie ciąży tak jak Natkusi, czyli teraz też jestem już w 18 tyg.
A usg połówkowe powiedział, że zrobi w 22 tyg ciąży. Musimy trochę jeszcze poczekać.

Co do autka to my rok temu zmieniliśmy. I trafiło nam się akurat kombi więc teraz będzie idealne. Ale faceci to maniacy i mój mąż musiał go 'zaczipować' bo ma mały silnik, ale teraz większą moc i śmiga jak szalony :-) Niestety mamy też drugie auto, które stoi i marnieje na podwórku, bo to takie brzydactwo że nikt tego nie chce :-D

Sierpniowa mam pytanko do ciebie :-) Jaki lekarz prowadzi twoją ciąże i gdzie w ogóle chodzisz? A myślałaś już może gdzie rodzić ? Pytam bo jesteś z Lublina, a to moje rodzinne miasto :-) I chciałam się w ogóle zapisać do jakiegoś innego lekarza na usg jakieś kontrolne, bo u swojego będę miała dopiero w marcu. I myślałam żeby do Lbn właśnie pojechać :-)

Witam sie i ja.

Martuskaaa, Amelia, Natkusia - dziękuje za miłe słowa :-)

U mnie dziś znowu całkiem dobrze, jaka to jest ulga! Sił mam raczej mało, ale na podstawowe funkcjonowanie starcza.
Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko tak i lepiej. Czego nam wszystkim życzę :-)

U nas z rodziny trzyosobowej upgradujemy sie do piecioosobowej, więc i auto rodzinne, choc jest duze i kombi, trzeba będzie zmienić, bo to juz poważna drużyna do wozenia będzie. Ale ten temat średnio mnie zajmuje.

A co do rowerów to aż mi sie płakać chce, ze ten sezon bedzie bez rowerowania. My kochamy rowery. W zeszłym roku z synkiem jeździliśmy. Alez mi żal, ze mnie to ominie teraz. Może jesienią uda sie jeszcze.

Moim zdaniem zakupy wyprawkowe trzeba robić wtedy jak ma sie ochotę i nie myśleć, ze za wcześnie. Z dużym brzuchem, przy wysokich temperaturach będzie cieżko. W pierwszej ciazy zajelam sie tematem na kilka tygodni przed porodem, jak poszłam na L4, wcześniej nie miałam głowy. Cieżko potem było. Choć i tak sporo w necie, ale przecież cześć chce sie obejrzeć.

Ja póki co nie czuje weny. Wpadam w weekend do Mothercare, ale juz kurcze po wyprzedazach szkoda. Uważam, ze ich pajace na pierwsze 3 miesiące są bezbłedne i poza body nic wiecej nie trzeba.

Super, ze słońce od rana :-)

Milego poniedziałku!

reklama
witam po weekendzie. U nas zaczęły się ferie i cały weekend na wyjeździe, ale podczytywałam was w telefonie. Co do samochodu to tak się złożyło, że rok temu kupiliśmy drugie 7-mio osobowe, więc miejsca jest i na następne dziecko i na wózek. Co do dentysty to ja też straszna panikara jestem, boję się przeokrutnie. A teraz przy myciu zębów bardzo często mam krwawienie z dziąseł, ale to ponoć normalne na tym etapie ciąży. Zmieniłam szczoteczkę na miękką. U nas też pogoda super, słoneczko od rana i jest 16 stopni na plusie, WIOSNA!!! Dziewczyny z ruchami, czy codziennie czujecie swoje maleństwa? Bo u mnie to różnie, ale już są troszkę inne, jakby ciut mocniejsze.
Co do zakupów to codziennie oglądam na allegro "sprzęty" dziecięce i ubranka, ale co do zakupów to zdecydowanie za wcześnie. Chociaż po każdej wizycie jakiś drobiazg kupuję (skarpetki, body) to taki mój rytuał :-D

Do góry