reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Monia jak ja bym zjadła pierogów... Każde, byle nie ruskie... ;-)

Byliśmy puszczać latawce. I czekamy na biathlon, bo Julian wielkim fanem jest. :-D

reklama
witam się i ja :)
monia456- oj pierogi z twarogiem :-p ostatnio w ogóle wszystko z twarogiem pochłaniam :-p
gorgusia- fryzurka piękna a mamusia.. no no no ;)
Ja mam swoją fryzjerkę, ale jeżdżę do niej tylko ścinać włosy a farby kupuję profesjonalne w hurtowni fryzjerskiej, wiem jak mieszać, jakie kolory i sama nakładam, bez porównania ze sklepowymi.

Z tymi tygodniami ciąży mój lekarz też zawsze pisze 11/12 itd chociaż już np Panie w rejestracji gdy miałam np 10t 3d wpisywały mnie jako tydzień 11. Chyba wszystkie kalendarze ciąży też pokazują na zaś ;-)

U nas dziś była wspaniała pogoda, pół dnia spędziłam na zewnątrz.

Co do igraszek, my też wstrzemiężliwość do II trymestru a odnośnie "z gumką" czy "bez" słyszałam, że blisko porodu trzeba uważać tak samo jak z orgazmem :cool2:

znalezione na www.dziecko-info.com/jestes_w_ciazy/seks.shtml
"Męskie nasienie w kontakcie z szyjką macicy powoduje jej "dojrzewanie" i
rozwieranie poprzez wzniecenie czynności skurczowej ciężarnej macicy. Dzieje się
tak ze względu na obecność w spermie substancji o nazwie prostaglandyna. Jednak
nie należy się obawiać zbyt wcześnie - na takie ilości prostaglandyny jaka
znajduje się w spermie mężczyzny, szyjka macicy staje się dopiero wrażliwa po
38-39 tygodniu prawidłowo rozwijającej się ciąży.
Badania wykazały również, że orgazm i występujące w czasie jego trwania skurcze
macicy nie mogą spowodować poronienia lub porodu niewczesnego."

Jutro mam wizytę kontrolną u swojego gina z resztą wyników i wynikami z genetycznego. Oczywiście nie wyjdę bez usg :tak:
No a po wizycie jedziemy w końcu do rodziców, bo jeszcze nic nie wiedzą o dzidziolku, już nie mogę się doczekać ich min :tak:pokażemy im film z genetycznego, dzidziuś tam fika i pięknie go widać :tak:

Ostatnia edycja:
Witam. Malo sie ostatnio udzíelam, ale cos weny brak. W dodatku po Duphastonie ostatnio mialam bole glowy i w cale nie chcialo mi sie kompa wlaczac. Teraz biore lutke dopochwowa i masakra. Bez wkladki nie idzie, bo te cholerstwo sie rozpuszcza i wylatuje :mad:. Pamietam to z 1 ciazy- tez non stop na wkladkach jechalam:mad:. Widze tematy seksow- u nas na razie zakazu nie ma, ale z tymi orgazmami mnie pocieszylyscie, bo ja sie balam tych skorczy. A co do nastrojow i humorow ciazowych to ja chyba z zelaza jestem, bo mnie generalnie malo co wzrusza, a juz zeby plakac to w ogole niet :cool:. Widzialam tez, ze pojawila sie mama z trojaczkami. Gratuluje ale szczerze nie zazdroszcze! Wow

Madison - dzięki :) , Cieszę się ,że powoli wracasz do ' normalności " , oby więcej takich dni :tak:, i wszystkim tego życzę , sobie też :)

Katrina - super , gratuluje , :) , w ogóle wydaje mi się , że jak na razie mamy więcej chłopczyków

Katrina86 gratuluję udanych wyników:tak: no i oczywiście gratuluję chłopaka:-)
Mexi oby się polepszyło bidulko:-)
Ma_Dunia u mnie niestety ruskie :sorry:
Atkaa to zapraszam mam sporo bo jak się rozpędziłam z robieniem to wyszło tak na dwa dni jedzenia:szok: no i daj znać jutro jak tam wyniki

A ja Wam powiem, że dziś miałam wyjątkowo dobry dzień. Mała oczywiście pomagała mamie w robieniu pierogów:tak: Mąka i ciasto dosłownie fruwały po kuchni. Co prawda sprzątania było potem masa ale zabawy jeszcze więcej:-D. Jakoś tak naprawdę miło i baaardzo leniwie minęła nam ta niedziela. Mój P co prawda wstał dopiero o 4 (po nocce) i zabawa go minęła. Kocham takie dni.
Widzę, że dziś wyjątkowo mały ruch na forum.
Udanego wieczorku dziewczyny:tak::-)

Weekend mnie zmęczył :-) u Mai nocowala koleżanka z klasy :-) cukiernia, pizza, fikoland,śmiechy do północy :-) a w sobotę wyjechała moja przyjaciółka, która też przyjechała do nas na kilka dni.

W środę przyjedzie moja siostra z dziećmi :-) i znów będzie kilka dni wesoło.

U nas celibat od poczęcia... 3 miesiące już... Ale tak nam się składały choroby i infekcje, że nie było kiedy :-) może teraz zaczniemy nadrabiać... Choć nie mam fazy ;-)

Dobrej nocki

Hej
Ja tak na szybko bo dziś wróciliśmy z tego szkolenia i padam! wczoraj bardoz intensywny dzień a później impreza integracyjna :-) my się z niej zmyliśmy o 24, choć aż żal było, bo mój mąż bawił się świetnie. ja co prawda tylko obserwowałam, ale i tak było wesoło :-) nawet tańce były :-) ale o 24 miałam dość i chłop grzecznie poszedł ze mną do pokoju. Impreza ponoć się zakończyła o 4.30 :szok: a dziś od 9 była dalsza część szkolenia ;-) 3 osoby nie dotarły! wstały dopiero na obiad, bo po obiedzie rozjeżdżaliśmy się do domów! ale warsztaty super! dużo nam dały. Kolejne 11-13.04 :-)
A Martynka zołza wcale za nami nie tęskniła! była z moimi rodzicami. Mama dziś poszła do siebie do domu, ja uspyiam młodą i [ytam czy za mną tęskniła, a ona mi na to "nie, ale bardzo tęsknie za Aniusią" (to moja mama) ;-) eh normalnie zdrajca z tego mojego dziecka :-D

Zmykam, bo ledwo na oczy patrzę ;-)
Pozdrawiam i mam nadzieję już być na bieżąco!

reklama
Do góry