reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam Dziewczyny. Od dłuższego czasu Was podczytuje i tak się zastanawiałam, udało się, czy nie. Wczoraj robiłam test i wyszła bardzo, ale to bardzo blada kreseczka i nie byłam tego pewna dlatego też poszłam dzisiaj na betę i wynik 25 mlU/ml. Na kartce, którą mam wychodzi około 4 tydzień ciąży. Wszystkiego dowiem się po nowym roku jak pójdę do ginekologa. Przyjmiecie mnie? Jestem Mamą majową 2010 i mamą Sierpniową 2012, a to moja trzecia ciąża :)

reklama
Czy objawem ciąży może być ciągłe czucie dymu papierosowego? Non stop mi śmierdzi...a nikt nie pali wmoim otoczeniu.
Gratuluję wizyt!

Jutro do pracy na 12h, ale będę Was podczytywać.

Spokojnej nocy!

Malusiolka witamy i zapraszamy ;)

Ja zaczynam czuć się zmęczona.... ;( a przy Adasiu to już dwa razy mocniej to odczuwam ....
oj jak to będzie z dwójką dzieci a Malusiolka jak wizja trójeczki dzieciaczków :D wesoło ;) ja marzę o trójeczce <3

Pozdrawiam

Hejka :-)

MALUSIOLKA jak do nas dołączyłaś to chyba nas już nie zostawisz jak okaże się, że masz termin na lipiec? :no:

MISIA witaj witaj :-) mam nadzieję, że dzieci zdrowe i już choroby od Was odeszły.. Trzecie dziecko planowaliście czy niespodzianka?

GORGUSIA ja ogólnie jestem wrażliwa na zapachy i nawet jak ktoś kilka metrów obok mnie pali to potrafię wyczuć. Ale samo z siebie myślę, że nie ma takiej możliwość no chyba, że jesteś palaczem i organizm płata Ci figle ;-) Uważaj w pracy przez te 12h!

AFJA ja mam to samo :szok: wieczorem padam jak kawka.. wolę się na razie nie zastanawiać za dużo jak to będzie bo im bardziej myślę tym bardziej strach mnie ogarnia ;-) Wczoraj Twój synuś miał roczek? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I DUŻO DUŻO ZDROWIA! :*

Natkusia a dziękujemy dziękujemy ;) Impreza była i mały padł tak, że się obudził dopiero o 8 więc :szok: hehehe oby tak już zawsze było ;)

Ja codziennie na wagę staję i na razie bez zmian na liczniku ;) ah hehehe te kobiety

Ale marudy jestescie dzisiaj. Uczciwie powiem, ze 2 ciaze przeszlam tu w UK i opieke mialam extra. Ja tam wole najpierw lecznie paracetamolem niz od razu antybiotyk jesc. Jak juz wiem sama ze np.mam zapalenie gardla to ide i mowie ze ciagnie mi sie juz np.2tyg i bralam paracetamol i nic nie pomaga. Trzeba byc troche pyskatym niestety. Ja mam do tego inne podejscie bo przez prawie 8lat dla pracowalam na intensywnej terapii w szpitalu nhs.

Laski z UK nie wiem czy wiecie ze na Babyboom jest podforum rodzinki z zagranicy-Mamy z UK? Kiedys nawet tam bylam moderatorka ;)

jutka ile lat maja twoje blizniaczki? Czy wiesz ze GP ma zakichany obowiazek przyjac twoje dziewczynki tego samwgo dnia jesli sa ponizej 5rż????

Tutaj jest to podforum Mamy z UK jesli bylybyscie zainteresowane ---->Mamy z UK

Nie twierdze, ze w calym UK nie ma ani jednego normalnego lekarza, ale niestety u nas jest bardzo slabo:crazy: I tez nie jestem za antybiotykami, ale jak trzeba to trzeba... Lekarz nie dal mi nic, bo nie, bo sa zdrowe. Na drugi dzien wieczorem juz lezalam w szpitalu na zapalenie pluc z obiema corkami!!!

Teraz kolezanka bedzie rodzila, miala problemy od poczatku i gdyby nie polski gin, to nic z tego by nie bylo, bo tu GP jej powiedzial, ze jak kolejna ciaze straci to widocznie byla za slaba...:angry: Ja sie martwie dlatego, ze tez mialam mega problemy w poprzedniej ciazy i wiem doskonale, ze tu mi nie pomoga :-(

Moje dziewczyny maja 4 lata. Nie wiedzialam, ze ma taki obowiazek, ale widac nie stosuja sie chyba do tego. Caly dzien walczylam o wizyte, az o 18.30 poszlam do polskiego lekarza:confused2:

Ostatnia edycja:
Kolejny dzien przed nami! Ciagnie mi sie czas okropnie, bo chcialabym wiedziec czy malenstwo sie dobrze rozwija, lecz niestety musze troche poczekac...wlasnie dostalam list, ze pierwszy skan bede miala dopiero 3 lutego!! Eh doluje mnie to wszystko. Badanie krwi i moczu nawet nie wiem kiedy bedzie.... czy 13 tydzien ciazy to nie za pozno na pierwszy skan-od razu bede miala badania na syndrom Downa? Przez to wszystko czuje sie jakbym wogole w ciazy nie byla..

reklama
Afja, najlepszego dla synka :*:) Z Dwójką dzieci jest łatwiej niż z jednym. A co do trójki dzieci, to napisze szczerze, że mam wiele obaw, ale mąż powiedział, że mam się nie martwić - damy rade :) Marzy nam się teraz synek, bo mamy dwie córeczki. Wczoraj śmiałam się, że jak będzie 3 córka, to jak z serialu Rodzinka.pl tylko tam 3 chłopaków mają :-D

Natkusia, tak sobie myślę, że nie ważne sierpień, czy lipiec, to i tak zostanę tutaj :) Tam byłoby ciężko się teraz wbić, bo od dawna mają tamten wątek :)

Dzisiaj nic mi się nie chce, głowa boli. Najchętniej położyłabym się spać, ale nie mam jak. Posprzątałam już w kuchni, zaraz obiadek zacznę szykować i jeszcze trzeba pranie zrobić.

Do góry