reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny, jestem w pracy i pokładam się ze zmęczenia. Zasypiam na stojąco i mdli mnie potwornie, a jak coś zjem, to czuję w ustach płyn do mycia naczyń albo jakiś detergent...

Poza tym, czy was też boli brzuch? Czuję jakbym za chwilę miała dostać @ i już kilka dni biorę regularnie no-spę. Strasznie się boję, bo za mną utraty dwóch Aniołków...

reklama
Hej dziewczynki..........Jak tam samopoczucie??? U mnie dobrze poza tym ze delikatnie mnie mdli.....Asia to później jeszcze dostałaś termin na scan niż ja.....Wcale kochana niedziwie się Tobie że sie denerwujesz też bym sie denerwowala. Ja juz w poniedziałek, dzien przed świętami mam scan w Polsce....już drugi od momentu zajscia w ciaże....Skarbie a nie dałabyś rady dorwać gdies tam Polsiego ginekologa??? A daleko masz do Londynu??? Ja jechałam na wizyte z polskim ginekologiem aż 2 godziny, ale nie żałuje wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolona.....Naprawdę warto , tylko szkoda że tutaj maja takie procedury ze jednak middwife mnie nie ominie jesli chce rodzic w UK....

Witam,witam
zaczęłam pisać rano,ale w pracy jak to w pracy....ktoś mi przeszkodził;-)
MISIA padłam.. :-) gratuluje moja Lipcóweczko :*
ja też:-D
Czy objawem ciąży może być ciągłe czucie dymu papierosowego? Non stop mi śmierdzi...a nikt nie pali wmoim otoczeniu.
nie mam pojęcia:baffled:
MISIA witaj witaj :-) mam nadzieję, że dzieci zdrowe i już choroby od Was odeszły.. Trzecie dziecko planowaliście czy niespodzianka?
hej,...znowu się spotykamy:-Ddzieci zdrowsze....Staś jeszcze trochę smarka,Natalia zaś pierwszy raz w grudniu dziś poszła do przedszkola:tak:ja jeszcze trochę przeziębiona:sorry:trzecie planowaliśmy ...kiedyś:-D...nie spodziewałam się,że tak szybko(bo znowu nieco ponad 2 lata różnicy będzie)....stresa mam,ale co ma być to będzie;-) ciekawe jak dziadek i babcie zareagują?

Hej dziewczyny:-)
Naprawdę współczuję Wam tego "męczenia się" z angielskimi lekarzami:-( Ja sama mieszkałam w Anglii 3 lata i wiem z doświadczenia jak to wygląda. Koleżanka była chora a, że nie znała języka ja służyłam jako tłumacz, W skrócie pisząc tak ją leczyli, że po tygodniu wylądowała w szpitalu z anginą ropną (bo dusiła się i nie mogła nic jeść:szok:). Także na prawdę współczuję.
Serdecznie witam kolejne sierpniowe mamusie :-)
Gorgusia wydaje mi się, że może być taki objaw. Ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. A jak już poczułam papierosa (niestety mój P pali) to była masakra.
Afja-Anetka też tak mam:tak: Dosłownie odpływam wieczorami. Ja się śmieję, że mogliby mnie wynieść z łóżkiem a ja bym nawet nie poczuła:szok:
Jjm86 nie martw się. Pewnie ciąża jest młodsza niż się wydaje ale dobrze, że następną wizytę masz tak szybciutko :tak: Widać, że lekarza masz naprawdę fajnego. :-)Współczuję tych mdłości.:-(
Ojaka gratuluję udanej wizyty i bijącego serduszka.:-)
Edys nie martw się kochana będzie dobrze zobaczysz.:tak:
Natkusia naprawdę nieciekawie masz z szefową :angry:ale nie denerwuj się, Najważniejsza jesteś teraz Ty i dzidzia.
Fiufiu daj znać kochana jak tam się czujesz.:-)

A ja ostatnio nie mogę usiedzieć w spokoju. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i strasznie się denerwuję czy będzie ok. Moja mała daje ostatnio popalić więc jak tylko przychodzi wieczór nie ma mnie w ciągu minuty:-D, O ciąży mam zamiar powiedzieć rodzince na Wigilię (taki mały prezent);-). Tak zastanawiałam się ostatnio nad tym czy chciałabym chłopca czy dziewczynkę. Wiadomo, że co będzie to będzie ale jakoś marzy mi się druga dziewczynka:tak: Mój marzy o chłopcu.
Dobra kochane lecę robić obiadek ale postaram się wpaść wieczorkiem na chwilę.:-*

AFJA to musicie częściej imprezować ;-) ja na wagę na razie nie wchodzę.. jakoś wolę się nie załamywać :-p

JUTKA strasznie z tymi lekarzami.. nie powinno tak być :confused2:

JOANNA tak, w 13tc jest badane Maleństwo pod kątem zespołu Downa i innych. Współczuje, że musisz tyle czekać ale najważniejsze jest pozytywne myślenie :*

MALUSIOLKA a żeś mnie pocieszyła, że z dwójką jest prościej ;-) no i jak z dwójką to i z trójką będzie dobrze :-)

JJM tak mnie często boli brzuch, albo kłuje albo ciągnie.. ponoć normalne jak nie ma plamień :tak: ja na te bóle biorę Luteinę

DONNA samopoczucie w miarę ok, dzisiaj coś mnie bardziej brzuch pobolewa :sorry: a u Ciebie?

MADUNIA zdrówka Kochana!

MISIA no to macie piękny prezent na święta :tak::-) jak mięliście w planach trzecie nie ma źle.. troszkę się pośpieszyło ale może to i dobrze? :-) a dziadkowie no hmm.. pewnie będą się cieszyć ;-) przestańcie już chorować a Ty szczególnie :* <tulę>

MONIA też się denerwuje na poniedziałkową wizytę ale przecież musi być dobrze, no nie? :-) będziemy się pewnie denerwować przed każdą wizytą :-D co do płci to mi jest obojętne a mąż chciałby drugiego synka ;-)

ja właśnie pożeram sobie kanapkę z nutellą mhmm.. :-)

Witajcie,ja już w pracy. Rano zrobiłam sobie badanie poziomu progesteronu. Wyniki jutro.
Ja nie palę i nigdy nie paliłam....fajki czuję non stop. Nawet w nocy aż mnie ten zapach budził :szok:

Miłego dnia!

Natkusia u mnie jakos teraz rzadziej brzuch pobolewa, ale kochaniutka nic sie nie martw jak nie masz plamien .....Ja poza mdłosciami to nie mam nic....tylko martwie sie o tego torbiela którego razem z ciaża wykrył mi ginekolog....ale tez powiedzial mi ze to jest normalne i sie wchlonie ze przy nastepnym usg moze juz go nie byc.....Oczywiscie poza witaminkami Pregnacare max biore własnie tabletki na wchłonięcie tego torbiela....

Gorgusia uważaj na siebie w pracy, nie przemęczaj sie kochana...

reklama
Do góry