reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Asia możliwe że nie moge sie tu zaklimatyzować dlatego że nie mam znajomych, z pracą cieżko w tych stronach i nie znam języka na tyle aby sie swobodnie komunikować...i podejrzewam ze dlatego jest mi tu cieżko.....w Polsce mam wszystko gdzie nie pójde sie dogadam, znajomych ...tutaj jestem sama jak palec jedynie z mężem który pracuje cały dzien.....Ale mężczyzni to wogóle inny swiat niz my kobietki.....Z moim mężem niepogadam np o tym o czym mogłabym pogadac z koleżanką...Jeszcze wierze w to że jak przyjdzie dzidzia na swiat to wszystko zmieni i znajde jakas koleżanke tez mamusie z która bede mogła plotkowac na placu zabaw hehe lub na specerach z wózkami hehehe.......A mój mąż zostaje w Anglii, wytłumaczylam mu ze lepiej bede sie w Polsce czuła jak bede miala blisko opieke zdrowotna i zero stresu w rozmowie bo w języku polskim...nio i oczywiscie znajomych....Jadę z mężem na swieta do Polski ale on na początku stycznia wraca sam.....Cięzko nam bedzie bez siebie to prawda ale tutaj dla nas najwazniejsze jest dziecko i moj komfort psychiczny w ciaży....

reklama
Jej dziewczyny :-) Jestem właśnie po wizycie u gina. Martwię się, bo jestem w szóstym tygodniu ciąży, a nadal widać sam tylko pęcherzyk... Kazał mi przyjść za dwa tygodnie- będą to dwa tygodnie stresu! Poza tym strasznie mnie mdli rano. Jestem nauczycielką i tak z samego rana na lekcji zastanawiałam się czy dobiegnę do toalety, czy mam wymiotować do zlewu na korytarzu (to by była heca!)...

Natkusia, urodziłam synka przez cięcie cesarskie 12.06 :-). heh, może tym razem też będziemy miały taką samą płeć i imię ;-)

Witam :)
Niestety nie nadrobię zaległych stron już dzisiaj,bo niedawno dopiero wróciłam do domu z pracy,z doskoku gotuje bigosik (ehh nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam kapustkę kiszoną w sklepie:p ), synuś ciągle coś chce-na szczęście póki co budują zakmki z klocków z M.

Ale z nowych wieści to to, że byłam wczoraj na USG i widziałam bijące serduszko:) coraz bardziej do mnie dociera, że jestem w ciąży. W pracy zamierzam powiedzieć w przyszłym tygodniu; rodzice wiedzą od Mikołaja-ucieszyli się bardzo:)
Następna wizyta u gina 19 grudnia.

Jej dziewczyny :-) Jestem właśnie po wizycie u gina. Martwię się, bo jestem w szóstym tygodniu ciąży, a nadal widać sam tylko pęcherzyk... Kazał mi przyjść za dwa tygodnie- będą to dwa tygodnie stresu!

Właśnie dlatego mój ginekolog wyznaczył wizytę na 20.12. Żeby był to 8 tydzień i było jak najwięcej widać. On wyznaje zasadę że wszystkie działania powinny być w odpowiednim czasie żeby kobieta się nie musiała dodatkowo stresować. A jak robił mi usg to trzymał mnie za rękę przed nadgarstkiem i tłumaczył że możemy nic nie zobaczyć, albo niewiele i mam się tym nie przejmować ;) ot taka lekarska psychologia

Cześć. :-)

Witajcie jjm86 i Seeley! :tak:

Naktusia
ja bioę na terczycę, mam małe guzki.

Seeley
nie ma co panikować, ciąża to fajny czas (pzynajmniej dla mnie był), ważne to za dużo w internecie niepotrzebnych rzeczy nie czytać... ;-)

Jutka
zdrówka dla Was! :tak:

Pandorka
ja też wolę moją służbę zdrowia (DE), tutaj antybiotyk to ostateczność, a przed diagnozą zawsze badania robią i najpierw łagodne metody, z homeopatią włącznie. W Polsce jak poszłam do lekarza z sobą czy z synkiem to zawsze „na oko” przepisywali antybiotyki.

Doczytałam na raty, idę na kolację.
Do jutra. :-)

Ja tez po badaniu usg. I widać tylko pęcherzyk, bez zarodka. Troszkę się zmartwiłam, bo w ciąży z Wiktorią w tym czasie biło już serduszko. Teraz za 2 tyg mam zrobić usg. Wiec tez będzie stres:-(

Witam was wieczornie! Jak sie czyta, jak jest w UK to czlowiek az mysli, ze u nas jednak nie jest najgorzej :rolleyes:. Sa gorsi :p. Heh zart taki. Ale ogolnie dzis byłam bojowniczo nastawiona do wszystkiego. No i ja jeszcze przed wizyta lekarska. Chce isc w przyszlym tyg.ale jak na zlość rzaden termin mi nie pasuje, z tych kiedy ginek przyjmuje. No ale ktorys musze wybrac, bo potem swieta a nastepnie na sylwestra jedziemy. A co do serduszka- laski jak to w koncu jest- bo raz slysze ze slychac je w 6 a raz ze w 8 tc. W pierwszej ciazy wydaje mi sie ze w 6 tc.jeszcze nie bylo, ale 100% nie pamietam. A poza tym z ciazowych objawow na razie malo, ale cycki mnie masakrycznie bola i mam wrazenie, ze waza chyba z tone :(. Pozdrawiam was cieplo!

Miałam dziś usg. Wszystko ok. Ciążą sporo młodsza niż w suwaczku ale tego byłam swiadoma - owu była 20.11 i wszystko by się zgadzało. Jest pęcherzyka odpowiedni do wieku ciąży około 5t. 30.12 mam wizytę i wtedy będzie już serducho :-) Dziś miałam wolne. Kupiłam Kacunia a zaraz idę na kolację. Mnie żadne dolegliwości nie męczą.

Jest nas coraz więcej a nasza lista staraczek się powiększa - super! :tak::-)

Dziewczyny moje kochane.. jeżeli chodzi o relacje z wizyty jest odpowiedni wątek https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2014-f548/wizyty-u-lekarza-wyniki-badan-i-zdjecia-usg-68999/ będzie łatwiej wyczytać wizytowe wiadomości a tutaj mogą się tracić ;-)

JJM OJAKA EDYS GORGUSIA Gratuluję udanych wizyt! :-)

MEXI podono serduszko jest od 7tc :-)

MEDUNIA to oby guzki zniknęły :tak:

dla mnie też opieka w UK jest nie do pomyślenia :eek: podziwiam za cierpliwość do tych lekarzy..

Ja nakrzyczałam przed chwilą na męża..mam kiepski humor i brzuch mnie pobolewa :confused2:
Idę spać. Dobranoc.

reklama
Witam,
nieśmiało póki co:sorry:wygląda,że w sierpniu lub na początku września po raz trzeci zostanę mamą...ale u lekarza jeszcze nie byłam,więc 100% pewności nie ma:sorry:na razie wczoraj na teście wyszły dwie kreski:tak:a dziś beta-HCG 1157,00 mIU/ml:tak:co według rozpiski na wyniku oznacza 3-4 tydzień:tak:

Do góry