reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

No to chyba do was dołączę... W internecie mam termin wyliczony od 30 lipca do 3 sierpnia więc nie wiadomo jak to będzie ;)
Moje pierwsze dziecko i troszkę zaczynam panikować...

reklama
donna, pandorka widze, że więcej nas z UK :tak:

martula trzymam kciuki za test ;-)

jjm86, Seeley witajcie i gratuluję :tak:

Dziewczyny jak tam po wizytach?

Ja wczoraj wyszłam z siebie i stanęłam obok. Moim dziewczynom zamiast się poprawiać to się pogarsza, więc dzwonie do lekarza, a on, że mnie dziś nie przyjmie, bo nie ma czasu, możemy pogadać przez telefon, albo mogę przyjść za tydzień !!!!!!!!!!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Mam już dość tych niedouczony i leniwych idiotów! Jak to możliwe, że w tak rozwiniętym kraju, tak kuleje służba zdrowia?
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

W efekcie poszłam do polskiego lekarza, u którego dla odmiany zostawiłam majątek, ale przynajmniej jesteśmy wybadane i mamy leki, które mam nadzieje pomogą. Wszystkie 3 mamy zapalenie oskrzeli i anginę ropną
mad.gif.pagespeed.ce.-yoCYCeBVc.gif

Ja dostałam antybiotyk kolejny... Zaczynam się martwić czy na pewno nie zaszkodzi dziecku...... W dodatku ten duszący kaszel, brzuch mnie od niego boli strasznie ehhhh

No to ponarzekałam
p.gif.pagespeed.ce.1iqzvM-Dj6.gif

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja dopiero co wróciłam do domu po wojażach lekarskich. Wieczorem wyściskam moich chłopaków. Wam napiszę wieczorem albo jutro jak dojdę do siebie.

Jutka to nie zaciekawie z wami dziewczynki......A co do służby zdrowia ja tez tutaj hu.....i ku....sadzę na tych nieuków, to jeszcze dobrze ze myslisz ze to kraj rozwiniety bo ja tak niemysle zwlaszcza jesli chodzi o medycyne hehe......Kochaniutka wracaj do zdrówka szybko z dziewczynkami....Ja z ciąża tylko do polskiego lekarza jexdzić bedę i pewnie również po porodzie tak samo z różnymi przeziebieniami.......bo tu na wszystko ci angole daja paracetamol niezleżnie od stanu choroby to samo za siebie mówi hehehe.........Pozdrawiam

My już po spacerze :-)
Ja nie wiem co z moim dzieckiem się dzieje.. ostatnio w dzień usypia 1,5h (!) :confused2: nie wiem czy mu już sen niepotrzebny? Ale jak nam nie śpi albo śpi tylko pół godz to jest marudny cały dzień..

JJM witaj :-) i wielkie gratulacje! Ja też mam synka Michała 1,5rocznego :-D z jakiego miesiąca jest Twój? Mój z 1.07 :-) współczuję poronień i życzę żeby teraz było dobrze!

SEELEY również witaj :tak:normalne, że jest w Tobie panika.. to moja druga ciąże a mam to samo ;-) dobrze, że dołączyłaś do nas, pewniej i lepiej przejdziesz ten okres :-)

DONNA jest tam piękna pogoda więc dobry dzień na spacer! :tak:

JUTKA kule bele.. zdrówka dla Was!! :* Wam się przypętało eh.. z Maleństwem na pewno będzie dobrze, nie martw się! A lekarze wszędzie są niedouczeni.. jak trafi się na prawdziwego lekarza to cud :confused2:

FIUFIU teraz odpocznij od tych wszystkich lekarzy.. fasolka zrobiła Ci psikusa ;-) teraz musi być już tylko lepiej :tak:

Hej, Hej! Ale nam sie forum rozkrecilo, od mojego ostatniego posta minelo paré stron!! Strasznie fajnie sie was wszystkie czyta bo czuje sie jakos swojsko. Dziewczyny mamy niesamowicie wiele wspolnego w tak wczesnej ciazy i fajnie jest tak sobie pogadac. Jeszcze nie kojaze wszystkich imiennie i pewnie troche mi to zajmie:) Jak narazie ja czuje sie nad wyraz dobrze, czasem nawet martwie sie czy moze nie mam za malo hormonow ciazowych...jak widze co niektore z was przezywaja...Jak narazie mialam jeden poranek jak mnie zemdlilo ale szybko przeszlo. Wczoraj nie wchodzilo mi zbytnio jedzenie do popoludnia, kiedy odzyskalam apetyt. No i brzuch mam caly czas napiety, ale poza tym jest super! Zbliza sie tydzien, w ktorym poronilam ostatnio i jakos tak mam obawy ale staram sie myslec pozytywnie:tak:

Jutka:), Donna i Pandorka- To juz jest nas czworo z UK:) Nie denerwuje was, ze wiekszosc z Sierpniowek, juz miala pierwsze badania, co niektore skany, a my nawet nie wiemy kiedy ktos nam w konmcu powie, ze wszystko przebiega ok? No chyba, ze tylko ja tak mam bo chcialabym juz wiedziec cokolwiek...chociaz czy poziom hormonow mam odpowiedni...stresujace jest takie czekanie...

Jak powiedzialam mojej lekarce, ze jestem w ciazy, a d dwa miesiace temu poronilam, to powiedziala tylko, ze nic nie da sie zrobic, co ma byc to bedzie, a o duphastonie nawet nie chciala slyszec...albo chociaz o pierwszym skanie. Musze uzbroic sie w cierpliwosc.

Obiecuje byc bardziej aktywna, wiec nie bede musiala pisac takich esejow nastepnym razem:)

Pozdrawiam was wszystkie goraco!!

Hej Joanna....Nio niestety tutaj medycyna jest tragiczna ...Jestesmy w UK i dla nich 3 miesiące to okres poronny i wszystko moze sie zdarzyc ich zdaniem i nic na to nie poradzą..Moja znajoma w Polsce w 5 tygodniu przykuli do lózka szpitalnego na podtrzymanie i dzieki leczeniu szpitalnemu,dbaniu o siebie doczekała 9 miesięcy i ma teraz zdrowego synka....Wiadomo w UK tym krwawieniem jej by sie nie przejeli tylko zaprosili na łyzeczkowanie.....Nie mam słów na ta medycyne....ale kiedys czytalam ze udowodniono ze w UK jest najwiecej poronien...niedziwie sie jak maja takie podejscie do tych pierwszych 3 miesięcy......Ja naszczeście juz w nastepnym tygodniu jade do Polski i tam zostaje pod stała obserwacja a co najwazniejsze bede komfortowo psychicznie sie lepiej czula mając taka medycyne jaką mamy w Polsce chociaz wiem ze sa przypadki ze jednak nie da sie uratować ciazy i w naszej Polsce ale przynajmniej podoba mi sie to ze walcza lekarze....

reklama
Do góry