reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

Powodzenia na wizytach ! :)

Ja dzisiaj też od muszli zaczęłam :) ogólnie często mi niedobrze, a wymiotuję tak co 2, 3 dni.
Zazwyczaj jeden dzień lepszy a potem "zjazd" :p ale Domi jeśli tak dużo wymiotujesz to może faktycznie lekarz i leki na wymioty są wskazane ? :)

Edycja: dzień zapowiada się tak jak domi nocka ;) wszystko do zwrotu ;)

Barbarka, jakie było to tętno ?

Ostatnia edycja:
reklama
Witałam się ponownie na lekarzach i wizytach :) Powolutku będę znowu zaglądać, choć pewie raczej nadrabiać bo duuużo zapisałyście :-D

Lilith, ciesze sie ze u was wszystko ok, martwilysmy sie o ciebie.
Barbarka, napewno wszystko bedzie ok.
Poki co bol zoladka minal na cale szczescie, wymioty zostaly, dzisiaj po usg mam spotkanie z polozna wiec jej powiemze te tabletki raczej nic nie daja. Zmierzylam temperaturke i na szczescie nie mam. Wiec moze faktycznie cos mi na zoladku siadlo wxzoraj w nocy. Teraz lece sie uboerac bo chyba najwyzsza pora wstac z lozka, mam nadsieje ze bede w stanie prowadzic samochod bo musze po meza jechac a on dzisiaj na szkoleniu w miescie, dobrze ze znajomy go zawiozl bo gdyby mial wrcocic do domu po mnie nie zdazylibysmyna usg. Ide wmusic w siebie jakas wode do picia bo musze pozniej miec pelen pecherz.

Izis, ja leki na wymioty od poniedzialku biore... i dalej po nich wymiotuje fakt ze do tej pory to bylo 2-3 razy dziennie jak bralam tabletki no ale dzisiaj w nocy to przegiecie, ja praktycznie od 7-8 tygodni wymiotuje dzien w dzien, dobrze chociaz ze zelazo we krwii i morfologia ok, wychodzi picie naturalnych soxzkow warzywno-owocowych.

Ostatnia edycja:
barbarka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Lilith no wkurzyłaś mnie! Pisałam do Ciebie 3 wiadomości... szkoda, że mnie olałaś :/ no ale cieszę się, że wszystko ok.

Widzę temat żołądkowy , ja zwracam dokładnie od 4tc , na początku bywały dni ,że zwracałam wszystko do popołudnia, ostatnio miałam kilka dni spokoju ,a dziś znowu zwróciłam już dwa posiłki od rana , piję wodę , rozmawiałam z ginem na temat wymiotów i powiedział ,że jeśli waga nie leci na łeb na szyję ,a morfologia ok to znaczy ,że tak reaguje mój żołądek na zmiany hormonalne ,a one ponoć w 12-13 tc osiągają apogeum , ogólnie czasem mam bóle głowy , wymioty , zaparcia, dolegliwości jelitowe ,a to dla mnie nowość bo w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości , mimo to jak to mawiam cierp ciało coś chciało , a jak wymioty się tak nasilą ,że nic nie będę przyswajać to mam się zgłosić do lekarza.

angie ja kupiłam sobie taką zwykła do zaparzania w torebkach
LILITH witaj ponownie:)

a ja mam wrażenie że zaraz mózg wysmarkam... skąd tego się tam tyle bierze:(
A zaraz muszę się zbierać po mlodego do przedszkola,wcześniej chciałam wstąpić do Pepco zobaczyć za kombinezonem dla Filipa.
Najchętniej to weszłabym pod kołdrę i cały dzień z pod niej nie wychodziła:)

Tak sobie pomyślałam,że jak ja mam do połowy marca czekać na drugie usg to chyba zwariuje w tej niepewności czy to chłopiec czy dziewczynka:( bo niestety mój gin nie robi na wizytach.

dziewczyny ledwo żyję.. brzuch mi się napina cały czas.. dodatkowo mam bóle powyżej pępka.. jakieś dziwne to takie - mam nadzeję że dzidzia się gnieździ i to dlatego :tak:a teraz wcinam barszcz ukraiński roboty mojego mężusia - kurcze i pachnie mi jak w przedszkolu:-D w ciąży wszystko jakieś dziwne jest :-D dalej mnie odrzuca od większości potraw które kochałam.. kiedyś codziennie mogłam jeść sałatkę grecką a dzisiaj wymyśliłam schabowe bo za mną chodzą :szok: i na sobotę planuję pizze zrobić - i co najlepsze wymyśliłam że z boczkiem (którego zawsze nie darzyłam sympatią:-D) idzie oszaleć :-)

ojaka
a próbowałaś inhalacji? mi zawsze pomagają na katarkowe tematy :tak:

może głupio to zabrzmi bo staramy się dać dziecku to co najlepsze ale próbowałyście pół szklanki coca-coli wypić na czczo? u mnie pomogło jak ręką odjął - mogłam zjeść normalne śniadanie i obiad później.. nudności minęły jak ręką odjął..

angie spróbuj dzisiaj na wieczór do szklanki wody wrzucić suszoną śliwkę - zostaw na noc i rano na czczo wypij.. wiem że pomaga często taki babciny sposób :tak:

barbarka kochana nic się nie martw!!! ja z moją alą też byłam w klinice na badaniu serca dokładnym bo były nieprawidlowości - a dzisiaj się z tego śmiejemy bo nastraszyli nas a wszystko jest ok! czasami lepiej się upewnić że wszystko jest ok i spać spokojnie :tak: wszystko będzie dobrze - zobaczysz!!!

LILITH po doopce.. Ty wiesz co my tu przeżywałyśmy?? :wściekła/y::no: następnym razem napisz jak masz zamiar zniknąć..

Ja tylko na chwilkę ochrzanić tą naszą zołzę :-D wpadnę potem! :-)

Aaa BARBARKA moim zdaniem nie masz się co martwić.. ja na szczegółowe prenatalne chodzę do lekarki, która specjalizuję się od serduszek płodu.. teraz miałam 161 a w pierwszej ciąży Michaś na tym samym etapie miał 158 i wszystko pięknie w normie! A z tego co pamiętam wyszło Ci tętno podobne więc nie martw się :*

Lilith -witaj znowu. Dobrze, że wszystko w porządku u Ciebie

strasznie mi przykro dziewczynki z powodu Waszych dolegliwości żołądkowych, mnie jakoś wymioty w tej ciązy ominęły i praktycznie od 8 tygodnia nie mam już mdlości więc nie pomogę. Za to chyba nadrabiam infekcjami i co parę dni pojawiają mi się te kropki krwi, ale wiem już że to nic z dzidzią, to z powodu infekcji. W koncu zaopatrzyłam się w globulki i od dzis znowu kuracja Pimafucinem. Zwariuje przez te ciagłe swędzenia.

Domi - trzymaj się kobietko!! Moze u Ciebie to jakoś tak podwojnie przechodzi, więcej masz hormonów i moze dlatego... uważaj na siebie. I koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie.

reklama
Dzieki dziewczyny za porady. Mam nadzieje ze cos pomoze.
Barbarka trzymam kciuki zeby bylo ok z malym serduszkiem.:tak:
Lilith witaj ponownie! No nie rób takich numerow. Przynajmniej napisz co jakis czas ze jest ok. Mialas ostatnio jakies usg? Czy dopiero bedziesz miala?

Do góry