reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny help! Czy ktorejs z was tez sie ciagle odbija? Bo mi normalnie non stop i przed jedzeniem i po. Zgagi nie mam, ale te odbijanie to mnie wykonczy :mad:. Juz bym chyba wolala zygnac i miec spokoj :mad:. Ma ktoraś jakis patent, jak sobie z tym poradzic, bo oszalec mozna!!!

Hm mnie się odbija, zasysa mnie (robie takie "heeeep" ;) ), i bekam. Najgorzej jest jak mam pusty żołądek. Innego sposobu na to niestety nie mam póki co. Jak nie mam chęci na konkretne jedzenie to robię jakiś budyń, kisiel czy jogurt.
I nie mogę sie do tego przyzwyczaić bo przed ciążą bekanie przytrafiało mi się ewentualnie po coli.
A właśnie K. się ze mnie śmiał, bo leżał koło brzucha, a mi strasznie burczy, bulgocze - nie mógł wyjść z podziwu :))

reklama
Madison gratulacje, witamy ;)
Odpisuje dopiero teraz ale jakoś cały dzień zleciał na ganianiu za pierworodnym. Mały rozrabiaka daje mi tak popalić że padam jak mucha. Nie wiem co to będzie jak już będą dwa :)
Tętno na usg wynosiło 182. Kurcze póki co nie mogę znaleźć jakie tętno miał starszy w tym tyg ciąży :/ Z jednej strony ciesze sie że zrobią te badania aż dwa razy ale nie wiem co zrobię jak coś będzie nie tak. Starszy miał dziurę między komorami, kiedy miał 4 miesiące operowali go na otwartym serduszku. Kardiolodzy byli zbulwersowani jakim cudem nikt tego nie zauważył podczas usg. Więc może coś będą mogli zrobić wcześniej.
Dziś zauważyłam że powodem moich wymiotów jest śmietana. Wymiotuje tylko jak jem coś z nią a że dodaje do wszystkiego dzieje się to bardzo czesto.

Madison- Witaj, ja też ciężko znoszę tą ciąże, no odpukać jest coraz lepiej ale niestety dobrze też nie jest :dry:
A ile Twój Synuś ma lat??

Madison witamy;)

Monya81 , moja lekarka jest ze szptala św,Zofii ale mnie zszokowałaś bo ja myślałam, żeto 3 miesiące przed porodem wystarczy...jeżeli możesz to podziel się namiarami na położną ja mam termin na 08.08

No te, które miałam poleconego odpadly bo termin nie pasuje. Jeszcze z poleconych i nieobdzwonionych mam Marzene Obsowska i Kasie Kleczkowska. Kasi teraz nie ma na stronie a przyjaciółka, która rodziła u niej dwójkę zapodziala gdzieś numer. Dzwoniłam na porodowke i inna polozna jak skończy dyżur miała mi podeslac. Ale nadal nie dostałam. Ostatecznie dzisiaj zaklepalam Jolantę Miłek. Sugerowalam sie jedynie opiniami w necie. Zobaczymy.

Witam,pisałam wczoraj na wizytowym, ale napiszę też tutaj

A ja mam małe pytanko-właściwie dwa.
Bo tak czytam o Waszych usg i niepokoi mnie,że Wasze dzidziolki mają wyższe tętno niż moje. Nam wyszło 157ud/min. To nie za mało??

a druga sprawa to data porodu,bo na opisie z usg mam ze data porodu wg ostatniej miesiączki to 6 sierpień i wg usg też. A jak oglądam zdj.usg to na jednym na którym dzidzia była mierzona od główki do pupy jest 6,5cm a obok 12t5d. A ja wtedy byłam w 11t6d. Więc o co kaman??

Ja dalej chodzę zasmarkana,zaraz jadę z Filipem do przedszkola a potem błogie lenistwo,obiadu dzień nie gotuje,bo wczoraj zrobiłam rosół na parę dni:)

Madison - witamy :)

Ja z Wiktorią już w domu od tygodnia, i dalej się kurujemy :) chociaż łobuziara nie chce się inhalować - a to duuuzo by jej pomogło.
Po tej ostatniej szpitalnej akcji - podjęłam decyzję - wypisuję małą ze żłobka. Nie chce jej fundować co dwa miesiące szpitala, i non stop jakichś infekcji. Wiec będziemy siedziały razem w domu, i będę starała się zapewnić jej jak najwięcej rozrywek. Wczoraj byliśmy na usg - ale to w wizytowym opisze.

Monya81 mnie też zszokowałaś z tymi położnymi... Ja jeszcze nie zaczęłam sie rozglądać. Moja lekarka jest z Karowej i tam zamierzam rodzić ze względu na zaplecze neonatologiczne i mój skrajnie wczesny pierwszy poród. A jakie ceny położnych na Żelaznej jeśli można wiedzieć?
Ja cały czas zasmarkana, naturalne metody średnio pomagają.
Witam nowe koleżanki :-)

Ojaka - my mielismy Fhr 155 / lekarz powiedział że, jest prawidłowe

Odnośnie warszawskich szpitali i położnych - to też jestem w szoku. W sumie nie pomyślałam, że może być taki problem. Ja będę rodziła w Instytucie Matki i Dziecka - z położną z którą Wiktorię rodziłam. Już sprawdzałam ze cena nie zmieniła się od 2012 - 1200 zł

Ostatnia edycja:
reklama
No ja się zastanawiałam pomiędzy IMiDz a Karową, ale moją małą od urodzenia prowadziła lekarka z karowej i bezgranicznie jej zaufałam, ona mi poleciła lekarkę specjalizującą się w problemowych ciążach. 1200zł .... weź i zarób tyle w kilka godzin.... No ale jak chcemy godnie rodzić to niestety...

Do góry