reklama
Sierpniowa
Fanka BB :)
Czesc Kahaka, ja sie zastanawiam czy sie czyms nie zatrulam.... ale w sumie nic takiego nie jadlam, normalnie rece opadaja, nawet nie mam sily sie cieszyc dzisiejszym usg na ktore tyle czekalam. Mam nadzieje ze reszta ciezarowek nie ma takich przebojow jak ja.
Domi współczuje Ci. Mam nadzieję, że po tym usg jednak dobre samopoczucie powróci
A ja od 7 rano w pracy. Jadąc samochodem miałam dziś niezły schiz. Stałam na światłach, a cały krajobraz jakby mi się cofał w bardzo szybkim tempie. Od razu zrobiło mi się niedobrze i chciałam wyjść z samochodu. Jak tylko dojechałam, przeszło... Takie mnie dziś "coś" spotkało. I w ogóle nie chce mi sie w tej pracy siedzieć, jest mi zimno i ciągle jestem głodna, mimo że jem. Ciąża potrafi poprzewracać świat do góry nogami
K
kami-30
Gość
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie
Czytam Was od grudnia, no może lepsze słowo to staram się nadążyć :-) Ja jeszcze pracuje, więc czasu nie za wiele na takie małe przyjemności, ale uwielbiam swoją pracę (jestem nauczycielem), dobrze się czuję i zamierzać do końca maja jeszcze męczyć moich uczniów. Będę mamą po raz trzeci, jednak przerwa między drugim a trzecim to 13 lat:-). Także jak łatwo obliczyć jestem mamą, której Pesel nakazuje badania genetyczne.... U mnie 10tc1d, termin porodu 20 sierpień, usg genetyczne 7.02 i już mam małego stresa. Trzymam za nas wszystkie kciuki. Miłego dnia:-)
koootek jak dobrze Cię widzieć
K
kami-30
Gość
to weszłam w 10 tc :-) czyli kolejny tydzień zleciał . Mam nadzieję, że jeszcze chwila i skończą się nieprzyjemności I trymestru. Dzisiaj śnił mi się kotlet mielony z ziemniaczkami , koperkiem , sosikiem i sałatką z buraczków. Niestety póki co mogę tylko pomarzyć. Wczoraj nie oparłam się galaretce z nóżek i choć zjadłam ją około 11 rano to cały dzień stracony. Muliło mnie strasznie ehhhhh II trymestrze przybywaj
Koootek - witamy serdecznie.
Domi88 - kurcze dziewczyno, martwię się o te Twoje złe samopoczucie, może jednak skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem. Trzymaj się kochana.
U mnie też coraz częściej napina się macica, robi się twarda jak kamień i chwilę to trzyma. Mam tak kilka razy wieczorem, gdy za dużo pochodzę. Martwi mnie to, bo w poprzednich ciążach nie kojarzę czegoś takiego (no chyba, że przez ostatnie tygodnie ciąży)
Domi88 - kurcze dziewczyno, martwię się o te Twoje złe samopoczucie, może jednak skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem. Trzymaj się kochana.
U mnie też coraz częściej napina się macica, robi się twarda jak kamień i chwilę to trzyma. Mam tak kilka razy wieczorem, gdy za dużo pochodzę. Martwi mnie to, bo w poprzednich ciążach nie kojarzę czegoś takiego (no chyba, że przez ostatnie tygodnie ciąży)
Koootek witaj! Super ze sie dobrze czujesz jak widac wiek nie ma tu wielkiego znaczenia. Tez mam na 20.08 termin z usg.
Domi wpolczuje tych wymiotow bo to juz zmasowany atak jakis u ciebie.
Ja za to czasem wolalabym raz na te 3,4 dni puscic pawika niz miec takie zaparcia jak mam wrr...! Niestety ja co 3,4 dni znajduje podbarwiony sluz na papierze i nie dosc ze zawsze sie stresuje jak ide do wc to jeszcze te zaparcia mnie dodatkowo dobijaja! Co stosujecie na taki problem?
Domi wpolczuje tych wymiotow bo to juz zmasowany atak jakis u ciebie.
Ja za to czasem wolalabym raz na te 3,4 dni puscic pawika niz miec takie zaparcia jak mam wrr...! Niestety ja co 3,4 dni znajduje podbarwiony sluz na papierze i nie dosc ze zawsze sie stresuje jak ide do wc to jeszcze te zaparcia mnie dodatkowo dobijaja! Co stosujecie na taki problem?
marlenkus
Cześć dziewczyny, podczytuję, ale nie odpisuję, bo u mnie gorsze dni...
W pierwszym trymestrze miałam głównie mdłości, które sporadycznie kończyły się wymiotami. A od paru dni częściej spotykam się z koleżanką muszlą...Domi wiem więc przez co przechodzisz. Trzymaj się;-)
W pierwszym trymestrze miałam głównie mdłości, które sporadycznie kończyły się wymiotami. A od paru dni częściej spotykam się z koleżanką muszlą...Domi wiem więc przez co przechodzisz. Trzymaj się;-)
barbarka1611
Witam was kobietki!
Mnie wczoraj położna troszkę załamała. Jak wspomnialam na forum wizytowym miałam usg i martwiło mnie tętno. Uspokoilam się trochę gdy pisalyscie o swoich. A tu nagle dzwoni moja położna i każe jechać na specjalistyczne usg do kliniki a Amsterdamie bo coś im sie nie podoba z serduszkiem :/
Wizyta dopiero w 15 tyg więc chyba oszaleje do tego czasu.
Mnie wczoraj położna troszkę załamała. Jak wspomnialam na forum wizytowym miałam usg i martwiło mnie tętno. Uspokoilam się trochę gdy pisalyscie o swoich. A tu nagle dzwoni moja położna i każe jechać na specjalistyczne usg do kliniki a Amsterdamie bo coś im sie nie podoba z serduszkiem :/
Wizyta dopiero w 15 tyg więc chyba oszaleje do tego czasu.
reklama