reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Domi, no niestety takie bóle to norma. Więzadła, ścięgna, mięśnie wszystko się naciąga, a jak się naciąga to boli czasem nawet mocniej rwie. Ha ale teraz już jestem mądra, a w pierwszej ciaży mało brakowało a przy najlżejszym bólu brałabym nospę :-)

Kami, Luk&Bella my jutro lecimy do kardiologa. Mam nadzieję że będzie dobrze, u mojego syna istnieje prawdopodobieństwo że przy zapaleniu płuc poszło zapalenie mięśnia sercowego. Wcześniej serce miał calkiem czyste bez najmniejszego szmerku, dokładnie nawet miesiąc wcześniej na bilansie i przy przyjęciu do szpitala. Mam nadzieję że wszystkie nasze dzieciaki będą super zdrowe za jakiś czas.

Ja od dzisiaj systematycznie informuję rodzinkę o ciąży :-). Serducho widziałam nabrałam pewności siebie :-)

Domi... I całkiem bez planu udało mi sie dziś kupić stanik w triumphie. Juz jest 70 F, do końca ciazy alfabet sie skończy;) sportowy polecany tak czy siak, bo przydadzą mi sie na poźniejszy etap, szczególnie na sale ćwiczeń.

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie :)
Czytam Was od grudnia, no może lepsze słowo to staram się nadążyć :-) Ja jeszcze pracuje, więc czasu nie za wiele na takie małe przyjemności:-D, ale uwielbiam swoją pracę (jestem nauczycielem), dobrze się czuję i zamierzać do końca maja jeszcze męczyć moich uczniów. Będę mamą po raz trzeci, jednak przerwa między drugim a trzecim to 13 lat:-). Także jak łatwo obliczyć jestem mamą, której Pesel nakazuje badania genetyczne.... U mnie 10tc1d, termin porodu 20 sierpień, usg genetyczne 7.02 i już mam małego stresa. Trzymam za nas wszystkie kciuki. Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Witam porannie, musialam dzisiaj do szefa dzwonic ze nie przyjde do pracy, cala noc wymiotowalam i zoladek mnie bolal.... w sumie wielkiej zmiany nie ma bo dalej jest tak jak bylo w nocy, wcale nie spalam....jestem wykonczona, boje sie cokolwiek zjesc

Czesc Kahaka, ja sie zastanawiam czy sie czyms nie zatrulam.... ale w sumie nic takiego nie jadlam, normalnie rece opadaja, nawet nie mam sily sie cieszyc dzisiejszym usg na ktore tyle czekalam. Mam nadzieje ze reszta ciezarowek nie ma takich przebojow jak ja.

Cześć. :-)
......

......

przepraszam, że tak wyrwane z kontekstu

ale czy gdyby po badaniu dalej było 1:120 to czy to coś zmienia? w sensie, że coś byś zrobiła inaczej?

w Twoim przypadku badania okazały się pozytywne, ja znam przypadkie kiedy to badanie tylko zaniepokoiło rodziców a wszystko było ok....
Wiele zmieniło, bo resztę ciąży byłam spokojna, a komfort psychiczny w takim okresie to rzecz nie do przecenienia.

Gdyby wyniki były złe, zrobiłabym dodatkowe badania z większą pewnością wyniku np. amniopukcję. I pewnie skonsultowałabym je u innego lekarza. Co bym zrobiła gdyby wyniki były bardzo złe – nie zastanawiałam się nad tym, bo na szczęście nie musiałam...

Należę do osób, które wolą wiedzieć.

Domi może jakiś rota wirus się przypałętał...

Julian pojechał z tatą do przedszkola, a ja mam czas dla siebie o poranku.

reklama
Do góry